Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Optymalizacja Serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie , posiadam serwer 20 zlotowy z 2 GB ramu na CraftServe .

Problemy niestety rozpoczęły się trochę dawno . Problem jest taki , że przy 6 osobach na serwerze są lagi .... Szczerze , mówiąc to czasami gdy 2 osoby są to lagi występują lub crashe serwera .

Więc jak myślicie , czy to winna hostingu , czy trzeba zmienić optymalizację serwera ?

Jeśli chodzi o optymalizację , to proszę o pomoc w ustawieniu jej .

Posiadam około 50 pluginów . Większość to pluginy typu "Stop lava" , "AntyEnderman" itd..

Do tego dochodzi 5 map (MultiVerseCore) + Piekło . Na tych mapach w większość Moby są wyłączone .

Podsumowując , czy hosting jest po prostu "do du** " i serwer nie wyrabia , lub jeśli nie to jak najbardziej zoptymalizować serwer aby nie było w ogóle lagów ?

Opublikowano

Rozumiem , zmniejszę do takiej ilości i zobaczę jak będzie . Serwer jest aktywowany w tej ofercie przez jeszcze 12 dni .

Zamierzam po tym czasie kupić chyba wyższą ofertę z 4GB ramu (40 slotów) . I chciałbym wiedzieć , jakie były by granice pluginów , map przy takim zestawieniu >?

Opublikowano

Ja bym ci odradził po prostu zainstalować jeden plugin do tych ,,Antyenderman, antycreeper ..." Worlduard. Tak będzie lepiej. Bardzo obciążający jest również AntyXray. A w WorldGuard są fagi. Czyli np ustawiasz że na danym regionie lub świecie nie wybuchają ci creepery, albo endermany nie kradną. Inaczej, (chyba) wszystkie twoje tam pluginy w jednym :)

Opublikowano

odinstaluj plugin antycreeper , antyenderman itp.

a w essentialu mozesz pozmieniac

w server.properties mozesz zmienic pole widzenia ja uzywam 5

Opublikowano

Jak na razie zszedłem z 52 plugin-ów na 36 , więcej chyba raczej nie da rady . Jeśli chodzi o mapki to miałem ich 8 . Obecnie planuję 5 ( Działki , Survival , Surowce , Piekło , [i jeszcze jedna mapka na spawna i kilka innych miejsc ] ) .

Myślę , że wtedy będzie śmigać , a jak bym kupił wyższą ofertę(4GB) to na pewno będzie dobrze . Jak już to zrobię to napiszę o rezultatach .

Lecz muszę trochę teraz rzeczy poprzenosić i mam pytanie ,

Jak tworzę nowa mapę /mv create strefy1 NORMAL -"XXX" , to co wpisać na końcu aby ta mapa była tylko morzem , lub ewentualnie płaska ale z normalną głębokością w dół ? Gdyż jak wpisałem FLAT to głębokość wynosiła 5 klocków ....

Opublikowano

Ja wgrywam mapy :) generuję taką płaską na survivalu z 64 w górę i wgrywam.

Daj liste pluginów to może ci jeszcze coś skrócimy

Opublikowano

Pluginy:

AuthMe , AutoSaveWrold , AZRANK , ChestShop , CraftBookCommon , CraftBookMechanisms , Essentials , EssentialsProtect , EssentialstSpawn , FigAdmin , FrameProtect , IConomy , LWC , MagicCarpet , nChatPlus , Orebfuscator , PermissionsEx , PlayerHeads , PlayerStatusSigns , PluginReloader , ProperTime , PvPToggle , RocketBoots , SimpleRegionMarket , SimpleSpleef , Spectate , Stats , Vault, WorldEdit , WorldGuard , ZaxAytoMessager

Opublikowano

AuthMe , AutoSaveWrold , AZRANK , ChestShop , CraftBookCommon , CraftBookMechanisms , Essentials , EssentialsProtect , EssentialstSpawn , FigAdmin , FrameProtect , IConomy , LWC , MagicCarpet , nChatPlus , Orebfuscator , PermissionsEx , PlayerHeads , PlayerStatusSigns , PluginReloader , ProperTime , PvPToggle , RocketBoots , SimpleRegionMarket , SimpleSpleef , Spectate , Stats , Vault, WorldEdit , WorldGuard , ZaxAytoMessager

MagicCarpet- laguje server

FigAdmin- essentials posida to samo

Vault i IComony- Essentials posiada

Usuń te na czerwono

Opublikowano

AuthMe , AutoSaveWrold , AZRANK , ChestShop , CraftBookCommon , CraftBookMechanisms , Essentials , EssentialsProtect , EssentialstSpawn , FigAdmin , FrameProtect ,IConomy , LWC , MagicCarpet , nChatPlus , Orebfuscator , PermissionsEx , PlayerHeads , PlayerStatusSigns , PluginReloader , ProperTime , PvPToggle , RocketBoots ,SimpleRegionMarket , SimpleSpleef , Spectate , Stats , Vault, WorldEdit , WorldGuard , ZaxAutoMessager

Czerwony - Usuń

Cyjan - Przecież to nie działa ...

Żółty - Nie dziwne że masz lagi ! - wgraj x-ray informer zamiast tego ...

Zielony - Nie macie czego wgrywać?

Opublikowano

Widzę, że sami profesjonaliści wyżej : )

Po pierwsze usuń plugin 'PLUGINRELOADER' jest niepotrzebny[pluginy można reloadowac poprzez /reload <nazwapluginu>]. Jak się nie myle to plugin STATS odpowiada za statystyki na stronie www?.

Po trzecie podaj parametry maszyny. Jeżeli masz dużo tych 'PLAYERSTATUSSINGS' to może to lagować serwer gdyż wysyła on zapytania o online graczu, a jeśli jest tego dużo to jest masakra.

Następną rzeczą do usunięcia to OREBFUSCATOR jest dużo innych pluginów zastępujących ten. Proponuję też usunięcie rocketboots gdyż nie ma aktualnej wersji na aktualny bukkit.

bez linków.

Opublikowano

Mam też pytanie oprócz tego

1. Jak stworzyć świat FLAT z normalną głębokością terenu ?

2. Jaki jest plugin na OGRANICZENIE(Nie wyłączenie) wrogich mobów występujących głównie w nocy , i villagerów ?

Opublikowano
Mam też pytanie oprócz tego

1. Jak stworzyć świat FLAT z normalną głębokością terenu ?

2. Jaki jest plugin na OGRANICZENIE(Nie wyłączenie) wrogich mobów występujących głównie w nocy , i villagerów ?

3. W essensials mam wyłączone endermany , jak włączyć je tylko w the end ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wiem, że temat bardzo stary, ale napiszę odpowiedź jakby ktoś jeszcze szukał pomocy w tej sprawie... Polecam ściągnięcie pluginu AntiCreeper... Jest tam opcja wyłączenia griefu przez endermany na danym świecie...

Mamy od tego dział.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...