Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WarZ - kilka drobnych pytań

razzeY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar w najbliższym czasie zakupić grę WarZ, więc chciałbym się spytać kilka rzeczy dotyczących oto tejże gierki :D

Za odpowiedzi daję Like, za sensowne odpowiedzi.

1. Na oficjalnej stronie są pakiety : zółty, niebieski i zielony. Jeśli wezmę żółty to stracę coś, nie licząc tych GC? Nie będą mi one potrzebne, ponieważ wolę sam zdobywać przedmioty ;d Jak w DayZ.

2. Czy polecacie mi grę w WarZ? Czy jest lepsza od DayZ? Po tym jak trochę pograłem w tę drugą grę na piracie, zdążyłem zauważyć że mój komp laguje nawet na najniższych ustawieniach. I to nie jest wina ani internetu, ani mojego kompa. To samo występuje w WarZ?

3. Czy w WarZ można jeździć autami, lub innymi pojazdami? Gdzieś widziałem takie screeny i jestem ciekaw.

4. Czy system zauważenia i słyszalności działa tak samo jak w DayZ? Że jeśli mam na full ten pasek w WarZ, to widać cię z tak dalekiej odległości jak w DayZ przy maksymalnym widzeniu? Trochę było by to uciążliwe, ale na jakimś gameplayu widziałem że nawet z bliska (kilkanaście metrów) zombie cię nie widzą.

challenger.png

Opublikowano

1. Tutaj nie mam pojęcia.

2. Gry są do siebie bardzo podobne , jednak według mnie WarZ góruje.

3. Słyszałem , że w najbliższym czasie ma zostać wprowadzony system poruszanią się autami.

4. Nie wiem.

649120fb10f4ec930d12bc0.png

Sygnatura by creepen.

Opublikowano

1. Nic nie stracisz oprócz gc :)

2. To już zależy od ciebie :) ja polecam obie gry.

3. Jeszcze nie, ale autorzy starają się, aby to dodać do gry :)

4. To troszkę jest zwalone, ale system dźwięku sprawuje się znakomicie :) za głośno przejdziesz obok zmobiaka i masz już przyjaciela na najbliższe 2-10 sec :)

4770714280454741315510.png
Opublikowano

W największym pakiecie oprócz gc masz odblokowane wszystkie postacie atak to musisz je odblokować za 150000 expa a jest to w chu dużo. Aut jak narazie nie ma gdzieś pisało ,ze w lutym maja wejść slyszalnosc i widzialnosc jest dość dziwna. Jak dla mnie warZ jest lepsze pod względem takiej ilości bugow jak w dayz ,obydwie maja straszne lagi

sygnafranc.png

Opublikowano

1. Na chwile obecna nie wiem bo pisze to z telefonu i nie pamietam czym sie roznia.

2. W sumie DayZ ma lepsza grafike, ale nie zapominajmy, ze WarZ jest dopiero w wersji Beta, a gdy ta gra sie rozwinie, na pewno bedzie przwyzala DayZ

3. Ma zostac to wprowadzone

4. Nie gralem w Dayz, ale w WarZ mozesz sie przeczolgac 2 metry od zombiaka i cie nie zaatakuje, lecz gdy np. sprintujesz rzucaja sie na ciebie wszystkie zombiaki w promieniu ok. 20 metrow.

skrillexh.png
Opublikowano

@Franci, to nie jest exp tylko GOTÓWKA ($), która wypada z zombie. W grze jest błędnie napisane, że jest to exp.

@Up, tak dokładnie to z 29 albo 31 metrów. ;d ( sprawdzałem :3 )

@topic. Dayz jest bardziej nastawione na drużynę, warz na samotną grę ( co nie znaczy, że w drużynie nie jest łatwiej - bo na pewno jest ). Tyle, że tutaj nie ma takich rzeczy jak złamania, transfuzje krwi etc, gdzie musi Cię ktoś uratować. Tutaj zawsze poradzisz sobie sam - no chyba, że masz puste eq, 10%hp i goni Cię 5 bandytów i połowa zombie z campos, ale i z takich sytuacji da się wyjść cało ;p

Co do lagów - gra jest w fazie testów, nie jest dobrze zoptymalizowana, więc jest to zrozumiałe. Ale przy lepszym kompie można spokojnie na low-medium grać bez większych fps drop'ów.

Pakiety.? Jak dla mnie, wydawanie 30$ więcej aby mieć odblokowane wszystkie postacie i 1k+ GC to troszkę bez sensu. Co kupisz za te GC.? Lunetę, kolimator.? Zabiją Cię po chwili i klika złotych wydane na to poszło w błoto. Jeśli lubisz trudne zdobywanie itemków itp, to jak najbardziej podpasuje Ci truuudne zdobywanie dolców z zombie i odblokowywanie za nie postaci - jedna kosztuje 150k $, a z zombiaka wypada zaledwie 90-100 $ i to od święta. ;p Aczkolwiek najlepiej ta kasa dropi koło rozbitego heliego, tam na 7 zabitych sztywnych z 5 wypadła gotówka.

Słyszalność, widzialność - zależy. Jak zombiak stoi do Ciebie tyłem, to możesz mu się pod samymi nogami przeczołgać. Jak przodem, wcześniej Cię zauważy ( na czołganiu ok 3-4 metry. ) Jak sprintujesz, agrujesz zombie z 30 metrów. W normalnym biegu, ~19 metrów ;p Słyszalność mało co daje, gdyż nawet na sprincie zapełniona jest zaledwie 1/12 paska. Największy hałas wywołują bronie palne oraz białe - hit białą bronią zapełnia ok 2/5 paska, więc nawet jeśli biegasz blisko koło śpiącego zombie i się nie budzi, to wystarczy LMP młotkiem i raz dwa wstanie ;p Uff, to na tyle. :3 Aha, co do pojazdów - niby mają "kiedyś" być, jak na razie nie ma.

Opublikowano

Jedyne czego mi będzie brakować w WarZ to tych transfuzji krwi, złamań. To mi się podobało, chociaż nie raz na to narzekałem :D

DayZ mi się nieźle cięło, przy najniższych ustawieniach mam z 5-10 FPS. To wina serwerów, już o tym słyszałem. Dlatego liczę że w WarZ tak nie będzie.

PS : Jeśli DayZ będzie w pełnej wersji (osobna gra) to ją też kupuję :D

I jeszcze jedno pytania :

1. Czy ta gra się szybko znudzi? Czy można grać po kilkanaście godzin tygodniowo i noł-lajfić? Chodzi mi o samą zabawę podczas gry :D

challenger.png

Opublikowano

Ta gra, za taką cenę, oferuje naprawdę sporo możliwości rozgrywki, funu etc. Jeśli grasz sam, może Ci się szybciej znudzić. Jeśli często będziesz padał od innych graczy etc, to możesz się zniechęcić. Radzę Ci poszukać paru osób do funowskiej rozgrywki ( nie jakichś poebanych klanów z pierdyliarrdem rang, wymagań, ściśle określonej rozgrywki, wywalenia za nie oddanie połowy eq liderowi etc. Ja też miałem takie chwile, że po kilku deadach ( wyłącznie z mojej głupoty - po zabiciu jakiegoś gracza patrze się jak durny na jego loot, zamiast się schować, wyhealować i pozabijać resztę xD ) gra mnie zniechęcała, aczkolwiek po paru dniach chętnie się do niej wraca. Teamu na razie nie szukam, bo jestem typem samotnika, aczkolwiek miło by było czasem z kimś pograć - więc jak kupisz warz wal do mnie na Pw śmiało, zagramy razem jak będziesz chciał, pomogę Ci na początek troszkę ogarnąć podstawy etc :D Wszystko zaleą ży zależy od Ciebie, ale ja jak najbardziej polecam tą grę. :P

Opublikowano

Czy gra się znudzi?

Jeżeli grasz z kimś nigdy ci się nie znudzi. Zawsze z kimś można pogadać, i wiadomo łatwiej się gra. Ja np. z kumplem mam taktyke, że ide na "Mięso armatnie" a gdy gościu zbiera moje itemy kolega go zestrzeliwuje. Odnośnie gry solo, po jakimś czasie może się znudzić, ale dzięki update'om gra staje się ciągle ciekawa. Jak dla mnie to czy ci się znudzi czy nie, zależy od tego jak jesteś zapalonym graczem :)

skrillexh.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...