Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Win

NitroCharge

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo! :D Zamówiłem komputer i czekam aż mi go dostarczą ale musze jeszcze ogarnąć windowsa i mam tu kilka propozycji co do tego.

1. Mam laptopa z win 7 więc pobiore uaktualnienie ze strony microsoftu i zamówie windowsa 8 tylko wyczytałem, że przywóz płyty kosztuje dodatkowo 69zł..

2. Kolega ma win8 ze sklepu i wziąłbym go do mnie tylko nie wiem czy jak wpisze ten sam kod co on to u mnie sie zainstaluje albo zainstaluje wersje próbną i najwyżej później dokupie

Dodatkowo mam pytanie czy łatwo jest zainstalować tego windowsa

A i nie bd pobierac z neta bo po prostu mam za słabego ;p

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

w8 idealny na nowy sprzęt, opinie jak widać sa od tych co w życiu nie mieli i nie widzieli systemu na oczy, szkoda nawet czytać

z płytykami to nie tak, za płytki zapłacisz ok +20 zl , za system 69 zł + 23% VAT jak w7 kupiony od czerwca 2012r

jak inny system albo kupiony przed czerwcem 2012r kosztuje 128z + 23% VAT , płytki CD + 20 zł

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Dokładnie, to zależy od sprzętu jakim operujesz.

A płytkę możesz wziąć od kolegi i wpisać swój kod.

Jeśli zainstalujesz na jego kodzie, to któremuś z was wyskoczy błędne oprogramowanie.

A windows jest łatwo zainstalować.

Masz pomoce i wgl.

Jak tak się bardzo boisz to na YT jest pełno poradników jak stawiać system.

Wpisujesz i masz, jaki tylko chcesz :D

26_23_23_logompc.png

Opublikowano

To zrobie tak: Wezme płyte od kolegi, zainstaluje windowsa na wersje próbną i potem wykupie ten kod. Moze tak byc?

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

nie, nie ma wersji trial normalnych systemów, tylko i wyłącznie enterprise

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

To zrobie tak: Wezme płyte od kolegi, zainstaluje windowsa na wersje próbną i potem wykupie ten kod. Moze tak byc?

Ale w8 bez kodu nie zainstalujesz. Możesz skorzystać z jakiegoś na necie, a następnie jak zakupisz użyć opcji wprowadź inny klucz.

26_23_23_logompc.png

Opublikowano

No to może tak.. mam win xp ale to uaktualnienie jest na sp3 a ja mam sp2 i nie zrobie tego na starym kompie a moj ojciec jedzie do roboty i wraca dopiero w piątek no i bierze ze sobą laptopa z tą 7 wiec zamówie dopiero w sobote. To moze zainstaluje najpierw tego xp na nowym sprzecie a jak przyslą mi płyte z ósemką to wtedy usune cp i wgram nowego. Moze tak byc? W ogóle czytelnie to napisałem czy jakoś jaśniej napisac? ;p Albo ewentualnie po zainstalowaniu xp pobiore to http://care.dlservic...E_EN-US_DV5.ISO i ten sam proces czyli odinstalowanie starego i wgranie nowego..

Opublikowano

jak ci się uda zainstalować XP to instaluj co masz , nawet z CD od kumpla czy tą z netu

jak kupisz inną wersję niz masz i tak będziesz musiał zainstalować od nowa W8

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

no to masz za słaby na w8

jak zmienisz to jeszcze bardziej zamulisz

w8 działa bardzo dobrze jak sa właściwie zainstalowane sterowniki, najlepiej jak sam ściągnie a samemu doinstalować te co nie ma

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Źle mnie zrozumiałes. Dopiero bede instalowac w8 i nie wiem czy wtedy bd mi zamulac.. moze jakos sie przyzwyczaje ;d

Opublikowano

zobaczysz jak kupisz i skonfigurujesz więc pytania typu jak będzie działał sa bezsensowne całkiem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

A jak kupie windowsa ze strony microsoftu z laptopa a bd chciał zainstalować na nowym kompie bez żadnego windowsa to pójdzie?>

Opublikowano

by kupić po promocyjnych cenach MUSISZ mieć inną dowolną wersje windows , a potem tam gdzie instalujesz nie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...