Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Picki na rankedach

blacha212

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwszy pick banuje 3 champy,

- na solo Q każdy bierze zazwyczaj tą poyzje jaką chce grać

-na 5 vs 5 powinno się brać : jungla, support/ad, ad/support, top/mid, mid/top

Wtedy najlatwiej kontrowac.

Opublikowano

i po co się pytasz skoro i tak będą brać co chcą bo te twoje pytania to widać, że nawe nie zaczałeś grać ranków i tak przegrasz...

<>

Opublikowano

Hmm. Może tak wytłumaczę, gdy ktoś jest 2 pickiem to gdzie musi iść? i tak z resztą picków. Tak samo słyszałem że last pick zawsze idzie na suppa to prawda?

Opublikowano

Teoretycznie 1,2 pick powinni picknac supporta i junglera bo najtrudniej skontrować, ew ad carra a 4 i 5 topa i mida, na tej samej zasadzie. W praktyce poniżej 1600 elo rzadko się to zdarza i 1 i 2 pick biorą topa i mida i enemy team ich kontruje

Opublikowano

Zależy od teamu, np. u mnie na teamowych z kumplami jedziemy na 2 sposoby, ja jestem 1st pickiem i biore supporta a last pick bierze, adc lub apc, ew. na odwórt.

Na solo duo to zazwyczaj 1st pick drze sie że idzie na mida, 2-gi bierze solo lub adc, 3 tak samo adc lub solo, 4 jungla i last support, chyba że jakiś zorganizowany team

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Hmm. Może tak wytłumaczę, gdy ktoś jest 2 pickiem to gdzie musi iść? i tak z resztą picków. Tak samo słyszałem że last pick zawsze idzie na suppa to prawda?

Blacha, najlepiej z takim podejsciem nie zaczynaj grać rankedów, pograj sobie troche drafty, zdobadz doswiadczenie, przyzwyczaj sie do banow&pickow. "Ostatni pick to support", niezla bzdura. Wydaje mi się, że informacje o rankedach zdobywasz od kolegow piszacych w lobby "lol, stfu, you last pick support"! ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...