Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z FPS

ArcticFox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

moj sprzet:

Procek :

Intel pentum D 2.66GHz 2.65GHz

Ram:

3,25Gb

Grafika:

GeFroce Gt 630 1 gb

Zasilacz:

(Nie pamietam nazwy, ale ma 420W)

Win.:

Win Xp Home Edition

Problem jest taki, ze przy wylaczonych dzwiekach, wylaczonem LolCilent.exe, Ustawionym LeagueofLegends.exe na priorytet wysoki, wylaczonym wszystkim procz lola mam od 10-20 fps, ale przy jakims TF (gdy wszyscy spamuja spellami) mam spadek do 2-3 fps. Dodam, ze komputer jest swiezo po formacie ;/.

Czy jak bym dolozyl jeszcze 2gb ram to cos by to dalo czy nie ?.

Prosze o sensowne odpowiedzi.

Z gory dzieki :) Pozdro LeagueNeon!

Opublikowano

Wlacz gameboostera, wylacz cienie, usaw detale na srednie albo niskie. Dodam ze masz 4gb ram tylko win xp 32bity czyta max 3,25gb ram. Wiec kupienie ramu nic nie pomoze lepiej zainwestuj w procek co wiaze sie z inwestucja w plyte glowna

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

10-20fpsów? Przy takim sprzęcie? Boże, trzymajcie mnie. Mam antyczny sprzęt, z grafiką 128mb, prockiem 1-rdzeń 1,5ghz i 20fpsów wyciągam stabilnie.

Skoro PCet jest świeżo po formacie, to coś musi siedzieć za tym wszystkim. Ściągnij TeamViewer 7 i napisz na mojego e-maila ([email protected] / [email protected]), albo wyślij mi prywatną wiadomość. Coś na to poradzimy :).

Pozdrawiam.

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

Ustaw wszystko na niskie .

Usuń śmieci z komputera , mój brat miał taki sam spadek to pousuwał to i tam to i już jest lepiej .

poczytaj też tutaj :

http://www.mpcforum.pl/topic/714015-tut-jak-zwiekszyc-ilosc-fpsow-w-league-of-legends/

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

@Highlander98 - Z pewnością podesłałbym mu link do swojego TuTa, gdyby nie to, że napisał:

- Komputer jest świeżo po formacie

Dlatego równie dobrze może mu padać dysk, zasilacz, albo to kwestia paru innych spraw ze strony samego OS'a. Dlatego poleciłem mu instalację TV7 i sprawdzę to osobiście.

Opublikowano

dziwne :D sam nie wiemczemu tak jest, nawet glupie grzy przegladarkowe mi sie scianja :O

a co dziwne na glupim Minecrafcie ktory ma tak chlerne wymagania mam po 100+ fps ...

Opublikowano

Masz wszystkie stery itp? jak nie to tak jakbyś nie miał np. karty graf. A jaką masz rozdziałke? to ona wali najwięcej fps.Z priorytetem nic nie rob, bo to nic nie daje, urucham przez gb. Wyłącz synchro pionową.

Opublikowano

Sterowniki wgrane najnowsze, Synchronizacja pionowa wylaczona, rozdzialka 1280x1020 a w lolu jakas dziwna, 1172 x 782 czy jakos tak xD

Game booster nic tu nie da, bo ja na kompie nic oprocz lola nie mam...

Opublikowano

@ArcticFox - TV7 jest to narzędzie to dzielenia pulpitu dla danej osoby/grupy osób. Narzędzie pierwotnie służy jako taki... myk, do pokazywania prezentacji wsród grona osób, również podczas pracy z kilkoma osobami w danej branży/w tej samej firmie się bardzo to przydaje. Często naprawiam ludziom komputery za pomocą tego narzędzia, ponieważ mam "fizyczny" dostęp do pulpitu poszkodowanego i mogę bez problemu szperać. O bezpieczeństwie dużo mówić też nie musze, bo wystarczy nacisnąć alt+f4 i już mnie nie ma.

Aczkolwiek nie przymuszam. Czekam na PW/mail.

Opublikowano

Wiesz, twoja strata. Jak chcesz płacić to rób to. Dałem tylko dobrowolną propozycję :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...