Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Modernizacja] karta graficzna

Raitmi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

posiadam słabego kompa no ale myślę, że kupno jakiejś karty graficznej by coś dało(a nawet wiele xD). Myślałem by zakupić Geforce 8800GT (coś do około 100-150zl) ale nie wiem czy się w ogóle opłaca coś dokupywać do tego pcta(no i też ciekawi mnie czy ten mój zasilacz by dał rade).

płyta: GIGABYTE GA-945G2M-S2 (FSB1066)

Intel Pentium Dual CPU E2160 (2x 1.80GHz)

2gb ram<ddr2 raczej>

Gigabyte NVIDIA GeForce 8400 GS (512mb, słaba do gier)

Zasilacz: Fever LC-8400BTX 400W ~230V 50Hz

Jeślibym kupił tą kartę to by wiele dała np. w cod black ops ?

Opublikowano

Procesor by ją ograniczał. W najlepszym wypadku 4FPS więcej.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

mam jakieś 4 stówy do wydania, bym kupił za nie jakiś zasilacz, procka i kartę (procka jak już to z Core2 Duo, kartę sobie wybrałem, chyba dobra no i zasilacz jakiś :P) ? Tak by była widoczna różnica w grach xD

Opublikowano

Jak na twój sprzęt to by była znaczna :P Ale za 400zł to proca, grafy i zasilacza nie kupisz :<

Grafa: PowerColor ATI Radeon 4850 1GB GDDR5 256bit

Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W

To razem wyjdzie około 425zł (jakbyś z allegro zamawiał sobie, ale patrz na pozytywy u sprzedającego - podstawa). Poleciłbym Ci sklep morele.net, ale niestety nie mają tego zasilacza, a grafa jest, ale od Vertexa, który ma dość głośne chłodzenie, chyba że Ci to nie przeszkadza :>

Co do procka to byś musiał dozbierać, to wtedy coś wykombinuję.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Jak na twój sprzęt to by była znaczna :P Ale za 400zł to proca, grafy i zasilacza nie kupisz :<

Grafa: PowerColor ATI Radeon 4850 1GB GDDR5 256bit

Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W

To razem wyjdzie około 425zł (jakbyś z allegro zamawiał sobie, ale patrz na pozytywy u sprzedającego - podstawa). Poleciłbym Ci sklep morele.net, ale niestety nie mają tego zasilacza, a grafa jest, ale od Vertexa, który ma dość głośne chłodzenie, chyba że Ci to nie przeszkadza :>

Co do procka to byś musiał dozbierać, to wtedy coś wykombinuję.

Po kiego polecasz tego Chiefteca skoro budżet pozwala na coś znacznie lepszego?

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Może jak uda mi się opylić ipoda to kupie : d

W ogóle opłaca się takie coś robić? W sensie, że co jakiś czas dokupywać części czy np. nie lepiej zaczekać i kupić all od razu(w moim przypadku jakoś w wakacje bym to zrobił) ?

Opublikowano

Lepiej jeszcze pozbierać i kupić wszystko. Jak masz dysk, to wystarczy ~1100zł na zestaw z PC 4850 i G860, ~1350 na 7770. Oczywiście do tego sensowne MOBO pod rozbudowę o IB bez O/C, Brutus, RAM, Thermaltake 530w.

// W wakacje możesz poczekać na kolejną generację Intela. Jeśli Pentiumy nie będą przekraczać 300zł, to zrobią niezłą konkurencję dla 965BE.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...