Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Instalator plików vb 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema zrobiłem sobie instalator plików w vb 2010, ale mam problem. Mianowicie z jakiegoś powodu instalator nie chce mi instalować pliku w %appdata% używam taki kod:

My.Computer.FileSystem.CreateDirectory(My.Computer.FileSystem.SpecialDirectories.AllUsersApplicationData & "\.minecraft1")
 My.Computer.FileSystem.WriteAllBytes(My.Computer.FileSystem.SpecialDirectories.AllUsersApplicationData & "\.minecraft1\Aktualizacja.exe", My.Resources.Aktualizacja, False)
 My.Computer.FileSystem.WriteAllBytes(My.Computer.FileSystem.SpecialDirectories.AllUsersApplicationData & "\.minecraft1\Launcher minecraft.exe", My.Resources.Launcher_minecraft1, False)
 gofront()

ścieżka do appdata chyba jest dobra :

AllUsersApplicationData

Czy może mi ktoś pomóc w innych folderach jest ok instalator działa poprawnie -.-

Opublikowano

Dim bumek662 As String = System.IO.Path.Combine(Environment.GetFolderPath(Environment.SpecialFolder.ApplicationData), ".minecraft\bin\minecraft.jar")

moze to ci sie przyda

Moje tutki:

"Bad Video Card Drivers" - Błąd w mc? Zobacz do mnie aby dowiedzieć się jak to naprawić!

Chcesz wyciągnąć maksymalną ilość fps w minecraft? Kliknij

tu!

Opublikowano

bo ot jet kod to autopatchera ;P

Ogolem jakas czesc ci sie moze przydac.

Moje tutki:

"Bad Video Card Drivers" - Błąd w mc? Zobacz do mnie aby dowiedzieć się jak to naprawić!

Chcesz wyciągnąć maksymalną ilość fps w minecraft? Kliknij

tu!

Opublikowano

Ten kod chyba ma sprawdzać czy jest ten plik minecraft.jar a mi potrzeba kod na wypakowywanie plików do .minecraft, ten kod podałem wyżej ale czemuś mi nie chce działać do appdata może coś źle zrobiłem potrzebuję jakiegoś fachowca aby to stwierdził. :/

Opublikowano

a to nie zależy przypadkiem od systemu ? np. w Windows 7 może działać to co jest wyżej (po małej przeróbce), a na Windows XP trzeba to zapisać inaczej albo na odwrót, że na Windows 7 inaczej. Spróbuj wpisując w Google : AllUsersApplicationData windows XP, AllUsersApplicationData windows 7. Może pomoże ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

może ale coś to nic nie daję cały czas przeszukuję google ale to na nic zrobiłem jeszcze updatera który po pobraniu patcha ma wypakowywać z paczki .zip ale również w appdata już nie chce wypakować w innych katalogach np. moje dokumenty już wypakuje..

Opublikowano

przecież zmieniłem nie widzisz wyżej? .minecraft1 pisze. LasPhoenix albo .Miszczu może by tutaj coś zaradzili w tym temacie..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...