Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mini-Tut] Szybkie działko na strzały.

Creepas1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie spotkałem się tu jeszcze z takim Tut'em więc go napisze.

Wielu z was zastanawiało się czasem jak zrobić szybkie działko które nie "przepala" czerwonych pochodni? Nic Trudnego!

Potrzebować Będziesz:

1xRedStone

2x Dzwignia

1x Dispenser

4x Dowolny Budulec

x- Naboje (Strzały)

3x Czerwona Pochodnia

Ok, Zaczynamy! Najpierw postaw blok na którym postawisz dispenser UWAGA: DOZOWNIK MUSI STAĆ NA JAKIMŚ BLOKU NAD ZIEMIĄ. Potem na "wylot" i po jego bokach postaw czerwone pochodnie (nie stawiaj jej na tyle dozownika!) Nad czerwonymi pochodniami postaw bloki budulcowe i pomiędzy tymi blokami postaw czerwony proszek ( tak aby znajdywał się na dozowniku) Na tylnej części dozownika postaw wajchę. Tak samo zrób pod wylotem dozownika ( na bloku na którym stoi dozownik ) Załaduj go strzałami przestaw wajchę i baw się nową maszyną :) Jakby ktoś nie rozumiał poradnika dołączam zdjęcie.post-827977-0-94431900-1358024635_thumb.pngpost-827977-0-49247800-1358024632_thumb.png

Opublikowano

Tak tylko fajnie, że nie napisałeś autora -.-

Na pomysł wpadł mój kolega gdy bawiliśmy się redstone. Widziałem o filmiku iDeltiego ale nie brałem pomysłu z jego filmiku...

Tak tylko fajnie, że nie napisałeś autora -.-

PS. To ,że ktoś nagrał filmik nie znaczy że jest autorem mechanizmu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...