Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Format Kompa Windows XP

Pokplas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema zmienilem w biosie na first boot device cd rom po restarcie wkladam plyte ale nadal otwiera mi sie komputer normalnie oco kaman? help

5_SurvingIgnite.gif

Opublikowano

Też tak mam w Windows7, jak daje np. czystą płytę to mi jej nie chcę odczytać, może u Cb też dlatego nie działa

kup czystą płytę i sprawdź czy Ci działa, jak nie to znaczy że coś z odtwarzaniem płyty masz zje*ane

Opublikowano

Sprawdze z czystą później a co by było gdybym odpalil płytkę windowsa normalnie przez mój komputer i kliknal zainstaluj system windows xp?

5_SurvingIgnite.gif

Opublikowano

Ok a jakies inne.pomysły co do tego bootowania? Chciałbym wreszcie sformatowac tego.kompa bo muli jak niewiem.(z czystą płytą sprawdze jak będę miał dostęp do kompa bo siedzę na fonie)

5_SurvingIgnite.gif

Opublikowano

A to chcesz sformatować? Ja myslałem ze nowy system bez formata :)

Kiedyś korzystałem z programu Rescue kit express(bootowany z płyty) ale nie jestem pewien czy miał on opcje formatowania.Tak czy inaczej sprawdź jakąkolwiek inna płyte bootowalą czy ci złapie,jezeli nie to spróbuj reset biosu,jeżeli to nie zadziała to masz coś z napędem.

sygnabp.png

Opublikowano

Ok zaraz sprawdze z inna płytka,a co by było gdybym sformatowal dysk d, zainstalował tam windowsa, a potem sformatowal c i zainstalował tam windowsa a później sformatowal d?

Windows na d i na c w jednym.kompie ale na chwilę da się tak?

EDIT@

I jeszcze jedno jak zmienie na first boot device w biosie na cdrom i klikne f10 y i enter to mi sie resetuje komp i w trakcie tego restartu mam wlozyc plyte? moze jakos zle wkladam.

5_SurvingIgnite.gif

Opublikowano

Płyte włóż nawet wtedy kiedy już w biosie jesteś a co do tego formatowania,instalacji.... Jak już masz instalować to zostaw go na tej partycji D,co ona ci przeszkadza.Wszyscy się upierają że system musi być na C.C jest domyślną a że ty będziesz miał na D to się nic nie stanie,a oszczędzisz trochę czasu...

sygnabp.png

Opublikowano

Ale na D jest jakies 50GB, da sie tzn. zmienic wielkosc dyskow zeby z c przelozyc pamiec na D? I jesli zainstaluje windowsa na D to bede mogl sformatowac C jesli tam tez jest windows?

@Edit

Na plycie windowsa pisze ze Do rozprowadzenia wylacznie z nowymi komputerami PC moze dlatego sie nie otwiera ale przez komputer normalnie idzie odpalic.

5_SurvingIgnite.gif

Opublikowano

boże, niecałą godzinę trwa instalacja spod systemu drugiego systemu na D, skasowanie potem dysku C spod nowego system jest szybsze niż wasze kombinowanie, nie wolno formatować potem C ! a dlaczego to sie przekonasz jak to zrobisz ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Nie rozumiem, właśnie formatuje dysk d, gdy skończę zainstaluje tam windowsa a później sformatuje dysk c, mogę tak zrobić?

5_SurvingIgnite.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...