Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Bardzo bym prosił o napisanie krótkiego skryptu. Sam nie programuje w autoit, minimalnie w autohotkey, ale tutaj jakoś nie daje rady zrobić tego na odpowiednim poziomie. Mianowicie chodzi mi o to, aby program naciskał dany klawisz pod wpływem zmiany na dany kolor danego pixela (najlepiej na okreslonym obszarze obrazu), po czym - jeśli tak się stanie, odczekal kilka sekund, a po tym od nowa czekal na zmianę barwy. Zależy mi, aby "reakcja" programu była jak najszybsza, gdyż chodzi tutaj o przerywanie czynności trwających 1/4 sekundy czymś co trwa tylko niewiele krócej - w grze oczywiście ;p. Bardzo by mi się to przydało. Z góry dziekuję i pozdrawiam!

Opublikowano

Witam!

Bardzo bym prosił o napisanie krótkiego skryptu. Sam nie programuje w autoit, minimalnie w autohotkey, ale tutaj jakoś nie daje rady zrobić tego na odpowiednim poziomie. Mianowicie chodzi mi o to, aby program naciskał dany klawisz pod wpływem zmiany na dany kolor danego pixela (najlepiej na okreslonym obszarze obrazu), po czym - jeśli tak się stanie, odczekal kilka sekund, a po tym od nowa czekal na zmianę barwy. Zależy mi, aby "reakcja" programu była jak najszybsza, gdyż chodzi tutaj o przerywanie czynności trwających 1/4 sekundy czymś co trwa tylko niewiele krócej - w grze oczywiście ;p. Bardzo by mi się to przydało. Z góry dziekuję i pozdrawiam!

Mogę Ci zaproponować gotową aplikacje i jej źródło w C#. Napisałem to pod grę, ale nigdy w grze nie testowałem i projekt leży odłogiem od miesięcy. Na pulpicie sprawuje się nieźle, choć przy takich interwałach jakie Ty chcesz uzyskać może mocno obciążyć procesor. Wszystko zależy od obszaru skanowania i rozdzielczości, ale i tak jest to dość zasobożerne.

Programik prezentuje się tak:

a5eb782fe60372dfmed.png

Link do projektu:

Mój odnośnik

W folderze bin jest skompilowana wersja.

Jak będziesz miał jakieś pytania co obsługi, albo konkretnych rozwiązań, to pisz.

• Dodaj nową pozycję...