Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Vi vs. Jayce

Duballas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Poszukuje postaci do jungli i solo topa jednocześnie i spodobał mi się Jayce i Vi.

Która postać lepsza?

Proszę o plusy i minusy.

Opublikowano

Ja wybrałbym Jayca ze względu na to że jest b. mocny na solotopie. Może być w trybie ranged co jest miazgą, bo outfarm przeciwnika na solotopie to banał.

W dodatku ma ogromny zasięg np. do dobijania, buff do speeda nawet dla całego teamu, kontruje go mało postaci. Zfeedowany bardzo mocny w mid-late game.

Opublikowano

Nie grałem Vi ,ale naprawdę wydaje sie bardzo fajną postacią

+ true damage

+ doskok

+ jak włączysz ulti to nie da sie ciebie trafić

Opublikowano

Nie grałem Vi ,ale naprawdę wydaje sie bardzo fajną postacią

+ true damage

+ doskok

+ jak włączysz ulti to nie da sie ciebie trafić

Ona nie ma true dmg.

Słyszałem że Vi w jungli jest cholernie mocna przez swoje ganki. Top Jayce>Vi jungle Vi>Jayce

Jayce :

Ms buff dla teammate, niezły poke, doskok, mana sustain, odrzucenie, buff do as.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Vi jest dobra, ma podrzucenie, odrzucenie, dojście, dobry escape system i łatwą farmę.

Jest dobra na jungli jak i na topie (preferuję junglę), ma dobre ganki, jest denerwująca ze względu na swój ult, który podrzuca każdego po drodze.

Osobiście polecam bardziej Jayce.

Sam mam i stwierdzam, że jest OP.

Ma podrzucenie, odrzucenie, slow, AOE skille, przyśpieszenie i kosi na topie wszystko !

Ma dwa zestawy skilli, melee i carry.

Na początku może mieć ciężko, ale w mid game się rozkręca i robi konkretny rozpierdziel

Opublikowano

Vi dostanie sporego nerfa.

Jayce:

7 skillowe combo

Dobry dmg

Ulti ktore szybko sie laduje

Vi:

Bym Ci polecil lecz nerfa dostaje i nie wiadomo jak z nia bedzie.

Ostatnio 1550 elo pentakill vi. ;)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

skąd info o nefie ? Vi

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

Osobiście mam i jayce i Vi. Myślę że Vi jest op jungler ze względu na ganki i mocny solo top. Jayce jest bardziej mobilny

bo może byc albo range albo melee. Jeśli lubisz mocne early to bierz Vi. Jeśli bardziej late to jayce.

VmFuTWF0aVhfX19ldW5lX19fNTEwX19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19ub25lLnBuZ19fXzhfX19ub25lX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
Opublikowano

Mam obie i gadanie o nerfie Vi jest śmieszne.Nie wiesz co piszesz nie pisz.Co do tematu ja się lepiej czuje w Jayce bo to q jeju jeszcze brama o jej! <3 True dmg na mlocie, postac ktora masz najwieksze szanse na ucieczke.

kunshi.jpg

Sygnatura jest mojej roboty <3 Chcesz podobną ? :)

Opublikowano

jayce dobre combo ma i kontuje dużo solo toperów. jego skill zabiera hp w % co jest postrachem tanków, może być melee jak i rangedem, jego bramka pluś KULGA <3 jest zajebiste do harrasu

i304475_erzua-.jpg

350x19.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...