Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Modernizacja] karta graficzna do procesora

sayaku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. chciałem się zapytać jaka będzie najlepsza i najbardziej kompatybilna karta graficzna do procesora

Intel Celeron CPU G530

@ 2,40GHz 2,40GHz

Opublikowano

Thermaltake 530W, grafika sapphire radeon hd7770 (procek bedzie ja ograniczal, wiec mozesz kupic vertex3d radeon hd 4850/4870, zeby sie nie marnowala tamta karta, chyba ze kupisz i3/i5/i7 to juz wtedy bedzie dobrze)

i pozniej jeszcze bodajze masz mozliwosc wsadzenia inteli i3/i5/i7 o ile dobrze pamietam, gdyz ten procek jest na tej samej podstawce czyli LGA1155

Opublikowano

Thermaltake 530W, grafika sapphire radeon hd7770 (procek bedzie ja ograniczal, wiec mozesz kupic vertex3d radeon hd 4850/4870, zeby sie nie marnowala tamta karta, chyba ze kupisz i3/i5/i7 to juz wtedy bedzie dobrze)

i pozniej jeszcze bodajze masz mozliwosc wsadzenia inteli i3/i5/i7 o ile dobrze pamietam, gdyz ten procek jest na tej samej podstawce czyli LGA1155

W jakim stopniu?

Opublikowano

Thermaltake SMART 530W (200-210 zł) Sapphire HD7770 GHZ Edition (450-490 zł) procek trochę ją ograniczy, jednak karta przyszłościowa w miarę (GHz to lepszy rdzeń, nie tylko OC)

Opublikowano

@up Ograniczał go będzie w małym stopniu nawet nie zauważy.

ahahhhah

Bardzo śmieszne.

G530 będzie znacznie ograniczał 7770 Ghz Edytion

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

G860 według wyników z pclaba jest dobrym prockiem pod 7770, nie będzie ograniczać GPU, żaden i3/i5 nie jest potrzebny ;)

http://pclab.pl/art51626-8.html

Pod G530 możesz dać tak jak wyżej mówili 4870/4850, lepiej jednak będzie, jak zainwestujesz już Sapphire 7770ghz ED., jak w przyszłości wymienisz jeszcze procka, to będzie wszystko śmigać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...