Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Płatność Kartą - Czy wszystko dobrze wypełniam?

Tomizzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko! Na wstępie przepraszam za spam tematami ale mam pytanie czy wszystko dobrze wypełniam. Tu macie screena

cT4JQ.jpg

Po Wysłaniu formularza wyskakuje taki error :

5qWIi.jpg

Nie wiem o co chodzi, gdy wchodzę w support link (do tematu z pomocą) nie działa. Proszę o pomoc. Z góry dzięki Wam.

Q12dG.jpg

Steam ,XBL itd.

Xbox Libve - Tomizzo PL

Steam - Tomizzo

Opublikowano

Kod CVC ma 3 cyfry, czy po prostu zamazałeś 2 pozostałe, czy ich nie wpisałeś, to dość istotne.

Z tego co widzę, to wszystko jest wypełnione poprawnie.

Opublikowano

Nie mam pojęcia, spróbuję i editne post..

@EDIT Nie, ponieważ gdy oddzielam myślnikami jest napisane "Błędny nr. karty kredytowej."

Q12dG.jpg

Steam ,XBL itd.

Xbox Libve - Tomizzo PL

Steam - Tomizzo

Opublikowano

Podstawowe pytania:

1. Karta kredytowa/ debetowa z możliwością płatności w sieci?

2. Wszystkie dane w grze takie same jak w banku (np. gdzies może być drugie imie)?

3. Bank nie prowadzi jakiś zmian w systemie i nie wprowadził chwilowego ograniczenia na płatnościach?

Opublikowano

1. Kartą mogę płacić w sieci

2. Mam drugie imię ale na jest tylko w papierach na karcie jest tylko pierwsze i nazwisko

3. Bank nic nie wprowadza.

Q12dG.jpg

Steam ,XBL itd.

Xbox Libve - Tomizzo PL

Steam - Tomizzo

Opublikowano

A czy jest możliwość ,że źle wprowadzam CVC? Ponieważ jak dziś chciałem założyć konto na Apple to pisało ,że CVC jest nieprawidłowy, czy da się to jakoś sprawdzić?

Q12dG.jpg

Steam ,XBL itd.

Xbox Libve - Tomizzo PL

Steam - Tomizzo

Opublikowano

Skoro płaciłeś tą kartą to CVC nie powinno być złe.

Co moge Ci polecić :

Opcja 1. Spróbuj pójść do najbliższego punktu twojego banku. Niech sprawdzą kartę. Popytaj i wytłumacz sytuację.

Opcja 2. Jeżeli możesz wypłacać pieniądze z bankomatu to wypłać potrzebną kwotę i kup Pay Safe Card. Jeżeli nie wiesz o co chodzi zobacz moją sygnaturkę tam znajdziesz Link do mojego dokładnego poradnika.

Napisz jeszcze czy jest to karta : Debetowa czy kredytowa.

Diss_Stream.png

Opublikowano

Data ważności się zgadza? Może system po prostu wywala, bo widzi nieaktualną kartę. Poza tym po komunikacie błędu szukał bym problemu po stronie Riotu/klienta gry a nie karty.

Opublikowano

Hmm.... Ja mam kartę z PKO moje pierwsze konto, która jest kartą Debetową.. Więc to może przyczyna tego... Czy karta może być debetowa czy musi być kredytowa ?

Q12dG.jpg

Steam ,XBL itd.

Xbox Libve - Tomizzo PL

Steam - Tomizzo

Opublikowano

Karta może być debetowa, o ile jest:

- kartą wypukłą, albo

- pozwala na obciążanie rachunku (czyli jest nią możliwość płatności w sieci)

Z tego co mi przychodzi do głowy, sprawdź limity jakie masz na transakcjach w internecie. Może to je przekraczasz i stąd problem.

Opublikowano

Nie przekraczam właśnie żadnych. O to chodzi już RP kupiłem na Fabryce Kluczy i wszystko było ok. Nie wiem o co chodzi.

Q12dG.jpg

Steam ,XBL itd.

Xbox Libve - Tomizzo PL

Steam - Tomizzo

Opublikowano

Koledze wyżej wychodzi o to ,że z kartą debetową jest tak jak z telefonem na kartę. Tyle ile masz środków na koncie tyle możesz wydać . Ani grosika więcej :D

Diss_Stream.png

Opublikowano

Koledze wyżej wychodzi o to ,że z kartą debetową jest tak jak z telefonem na kartę. Tyle ile masz środków na koncie tyle możesz wydać . Ani grosika więcej :D

Precyzując to nie tylko, generalnie przy płatnościach internetowych większość banków oprócz tego naturalnego ograniczenia wynikającego ze specyfiki karty, stosuje również drugie ograniczenie, które może zdefiniować klient określając kwotowy limit dziennych i miesięcznych transakcji tego typu.

Opublikowano

Z tego co wiem PKO ma problemy z płatnościami kartą przez internet. Płaciłeś już coś może w ten sposób?

Opublikowano

Ok. Przegadałem sytuację z moją Mamą. Pracuje ona bowiem właśnie w głównym oddziale PKO. Sama kiedyś załatwiała mi taką samą kartę jak ty masz. Przedstawie możliwe problemy :

1. Brak środków na koncie.

2. Minął termin ważności karty

3. Źle wpisujesz dane przy płatności. ( nie ma czegoś takiego jak nieważny kod CVC. Po prostu jest źle wpisywany )

4. Przekroczyłeś dozwolony limit dzienny.

Co powinnieneś zrobić:

- sprawdzić stan środków na koncie

- sprawdzić ważność karty

- zobaczyć wzór pisania rachunku przy zakupie RP ( czyli jak , co i gdzie wpisywać )

- sprawdzić czy nie przekroczyłeś limiu dziennego

- Uwaga! Nr. CVC znajduje się po prawie stronie podpisu na karcie ( 3 cyferki )

- I powtarzam! Jeszcze raz sprawdź wpisywane dane. ( sprawdź ze wzorem najlepiej )

Jeżeli problem będzie się powtarzał to udaj się do najbliższej placówki banku PKO i przedstaw dokładnie całą sytuację :D

Edit: Mistrzu... Wytłumacz mi jak chcesz żeby karta Ci działała skoro wygasa w styczniu 2013 ( patrzę na wklejony SS )

Diss_Stream.png

Opublikowano

Ok. Przegadałem sytuację z moją Mamą. Pracuje ona bowiem właśnie w głównym oddziale PKO. Sama kiedyś załatwiała mi taką samą kartę jak ty masz. Przedstawie możliwe problemy :

1. Brak środków na koncie.

2. Minął termin ważności karty

3. Źle wpisujesz dane przy płatności. ( nie ma czegoś takiego jak nieważny kod CVC. Po prostu jest źle wpisywany )

4. Przekroczyłeś dozwolony limit dzienny.

Co powinnieneś zrobić:

- sprawdzić stan środków na koncie

- sprawdzić ważność karty

- zobaczyć wzór pisania rachunku przy zakupie RP ( czyli jak , co i gdzie wpisywać )

- sprawdzić czy nie przekroczyłeś limiu dziennego

- Uwaga! Nr. CVC znajduje się po prawie stronie podpisu na karcie ( 3 cyferki )

- I powtarzam! Jeszcze raz sprawdź wpisywane dane. ( sprawdź ze wzorem najlepiej )

Jeżeli problem będzie się powtarzał to udaj się do najbliższej placówki banku PKO i przedstaw dokładnie całą sytuację :D

Edit: Mistrzu... Wytłumacz mi jak chcesz żeby karta Ci działała skoro wygasa w styczniu 2013 ( patrzę na wklejony SS )

Ehh próbowałem też tak z lutym. Wszystko dobrze wpisałem, nie przekraczam żadnego limitu.

Q12dG.jpg

Steam ,XBL itd.

Xbox Libve - Tomizzo PL

Steam - Tomizzo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...