Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Open Stealth (FAQ)

foxx1009

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio na forum nagromadziło się dużo pytań na temat Open Stealth'a. Postanowiłem napisać ten tut żeby zebrać wszystkie informacje do "kupy" a także pomóc tym którzy dopiero zaczynają przygodę z Openem.

A więc:

1. Informacje wstępne - zakup.

a) Zaczynamy od założenia konta na www.profibot.net.

16733217977909352205.jpg

b ) Kiedy już założymy konto wchodzimy w zakładkę "Buy"

86306485701275117984.jpg

c) Rozsuwamy tą strzałkę i wybieramy Open Stealth ponieważ można jeszcze kupić Ibota

d ) Wpisujemy ID konta na Dark Orbit

e) "Including Auto lock" - po polsku: łącznie z auto zaznaczaniem. Auto zaznaczanie bardzo przydatny gadżet w naszym Openie. Polega to na tym, że gdy dolatujemy do jakiegoś statku albo aliena klikamy Ctrl i automatycznie zaczynamy go atakować, nie musimy się bawić w zaznaczanie. Dobrze sprawdza się we wrotach do kręcenia alienów lub do bicia statków, kiedy ktoś np. puści EMP i zacznie nam uciekać.

Obsługa Auto Locka: Po naciśnięciu tego ołóweczka wysunie nam się okienko, w którym możemy zaznaczać z jakiej firmy ma nam atakować graczy. Możemy również zmieniać odległość łapania statku czy aliena auto lockiem.

Jedyny mankament Auto zaznaczania jest taki że można go kupić tylko przy zakupie Opena na minimum 150 dni.

81000060867792161050.jpg

d) Po wpisaniu już ID i wybraniu bądź nie auto locka, przechodzimy do płatności. Mamy 3 możliwości: Xsolla, Pay Pal, RoboKassa. Z tym trzech polecam tylko dwie mozliwości - Pay Pal i Xsolle. RoboKassy nie polecam - jest to typowo ruska forma płatności i nie da się w Polsce zdobyć WME. W Xsolli mamy bardzo dużo możliwości płatności m.in: Pay pal, Ukash, PSC, etc.

NALEŻY KUPOWAĆ TYLKO W SOBOTY PONIEWAŻ WTEDY JEST ZNIŻKA 23% NA ZAKUPY NA STRONIE PROFIBOT.

*Ceny wahają się od 19,5 - 22 zł w zależności od kursu dolara. Do kwoty która mamy zapłacić dochodzi koszt przewalutowania ze zł na USD + 25% za płatność Pay Pale lub Xsollą.. Open z Auto lockiem kosztuje w granicach 100-110 zł.

e) Kiedy już wybierzemy metodę płatności i zapłacimy, wchodzimy na stronie profibota w zakładkę My Account a następnie po lewej stronie mamy odnośnik Licenses, klikamy go i sprawdzamy czy została przydzielona nam licencja.

57395219300588204092.jpg

f) Kiedy zobaczymy że licencja została przyznana, wybieramy zakładke Download i pobieramy Opena.

2.Przygotowanie Opena do użytku:

a) Instalujemy najnowszą Javę

b ) Nie włączamy Opena dopóki nie zmienimy proxy.

c) Zmiana proxy:

Google Chrome: Ustawienia -> Pokaż zaawansowane ustawienia -> Sieć -> Zmień ustawienia proxy -> Ustawienia Lan -> Wpisujemy tak jak jest na screenie -> Zaawansowane i zaznaczamy "Użyj tego samego serwera proxy do wszystkich protokółów" - > Klikamy OK.

86164736753930977860.jpg

Mozilla Firefox: Opcje - > Opcje ->Zaawansowane ->Ustawienia -> Wpisujemy tak jak na screenie -> Kilkamy

Ok.

76505982857625903894.jpg

d) Gry proxy jest już zmienione. Włączamy Open Stealth. Klikamy Start w Dark Orbit i cieszymy się botem.

3. Zbieranie Palladium.

a) Aby zbierać palladium musimy polecieć na mapę 5-3 i wlecieć na mgiełkę. Klikamy na ten kluczyk w lewym górnym rogu. Następnie klikamy zielony trójkąt - spowoduje to że nasz statek zacznie automatycznie zbierać palladium. Żeby nie latał nam się co chwile klepać musimy zaznaczyć Przełącz konfigurację, Zabijaj NPC i Naprawiaj.

66999237556117953170.jpg

b ) Programy wspomagające:

Cheat Engine jest to program realnie przyspieszający zbieranie palladium. Instrukcja:

1.Ściągamy Cheat Engine ze tej stronki http://cheatengine.org/ .

2..Po zainstalowaniu Klikamy ten komputerek i szukamy Open Stealth.exe

3. Zaznaczamy Unradomiezer i Enable Speedhack

4. Wpisujemy prędkośc 3, która jest optymalną prędkością i nie ma potrzeby wpisywania więcej.

5. Klikamy Apply i tyle.

PO AKTUALIZACJI WSPÓŁPRACA MIĘDZY OS A CHEAT ENGINE SKOŃCZYŁA SIĘ. MIANOWICIE PO WŁĄCZENIU CHEAT ENGINE PODCZAS ZBIERANIA PALADIUM NASZ STATEK OMIJA SUROWIEC, DLATEGO ZBIERANIE Z CHEAT ENGINE STAŁO SIĘ NIE OPŁACALNE.

80045337947357309027.jpg

c) RSB Shooter. Ten program pierwotnie przeznaczony do mieszania RSB i białki możemy wykorzystać do włączania umiejętności Aegisa. Mianowicie: wpisujemy w pole RSB cyfre pod którą mamy umiejtnośc np. odnawiania osłony a w pole x4 wpisujemy liczbę pod którą mamy umiejętnośc odnwiania hp. Bardzo jest to przydatne jak nie chcemy siedzieć przy kompie albo gdzieś musimy wyjśc to wtedy włączamy RSB shootera i podczas zbierania palladium nas naprawia i odnawia osłone. Odsyłam do źródła: http://www.mpcforum....-darmowy-cheat/

PS Jeśli nie dacie rady z tej stronki ściągnąc to wpiszcze w google poprostu RSB shooter.

90445154530374207185.jpg

4. Pozostałe funkcje.

Oprócz zbierania palladium Open Stealth ma jeszcze pare przydatnych funkcji. :

1. Niewidzialność - gdy zaznaczymy tą funkcję będziemy mogli widzieć statki którę są w niewidkach.

2. RSB- 75 mieszczacz - bardzo przydatna funkcja na polowania lub solówki. Świetnie miesza RSB i x4 a także RSB i Sab co daje nam większą przewage w walce. Podobnie jak w Auto zaznaczaniu tu też możemy ustawić czy ma nam mieszać przy biciu alienów, przeciwnika czy wszystkich(alieny + przeciwnik).

3. Pokazuj hitpoints - również przydatna funkcja w walce. Pokazuje nam hp i osłone wroga. Dzięki temu możemy wiedzieć ile np. jeszcze mu zostało osłony i czy dalej mamy używać Saba. Możemy ustawić że będzie nam pokazywało HP przeciwnika lub aliena w Logu, gdziekolwiek albo na mini mapie. Osobićie polecam na mini mapie - najwygodniej.

4. Przełącz konfigurację - dzięki te funkcji nie musimy się martwić podczas solówki czy bicia alienów o naciśnięcie klawisza C. Open zrobi to za nas. Kiedy zejdzie nam jedna osłona automatycznie zmieniana jest konfiguracja. NIe będzie już takich sytuacji że za późno naciśniemy klawisz zmiany osłony i w tym czasie dostaniemy hita 100 tyś. We wrotach też się przydaje kiedy złapiemy jakiegoś laga.

5. Galaxy Gates - Open Stealth ma możliwość robienia wszystkich wrót od alfy po kronosa. Żeby open zaczął nam je robić musimy wskoczyć w dane wrota i nacisnąć zielony trójkąt. Jeżeli wyświetli nam się czerwony kwadrat tzn. że będzie nam robił wrota.

PS NIe polecam puszczać na noc oraz z jednym życiem - ma tendencje do wieszania, szczególnie jeśli mamy słabszy komputer lub wolniejszy internet.

06672873437244022584.jpg

5, Oprócz powyższych funkcji, dzięki Openowi mamy możliwości widzenia surowców i boxów np. skrzynki bonusowe i skrzynie pirackie.

45013196870085358407.jpg

silvertcsax.gif

Opublikowano

Tut może się przydać, kiedyś tam robiłem tut'a dot. OS no, ale się zakopał :C

Łap like

PS: Popraw trochę temat (niech jest estetyczniejszy)

Opublikowano

Jak to funkcja płatności paypal nie działa ? ;f

Kupowałem niedawno przez pp i było ok..

Opublikowano

Jak to funkcja płatności paypal nie działa ? ;f

Kupowałem niedawno przez pp i było ok..

Kiedy ja kupowałem po zatwierdzeniu wszystkiego nieprzerwalnie ładowała się strona pay pala i nie mogło dojśc do transakcji. Możliwe że już to naprawili. I to nie było tylko u mnie. Na zagranicznych forach też się ludzie na to skarżyli. A na pewno kupowałeś zaznaczając kropkę Pay Pal czy zaznaczyłeś Xsolle a dopiero potem Pay Pal? Bo ja kupowałem tym drugim sposobem.

silvertcsax.gif

Opublikowano
Cheat Engine jest to program przyspieszający zbieranie palladium.

coś mi się nie wydaje :P napisz że to jest program wspomagający ;3

Opublikowano

Kiedy ja kupowałem po zatwierdzeniu wszystkiego nieprzerwalnie ładowała się strona pay pala i nie mogło dojśc do transakcji. Możliwe że już to naprawili. I to nie było tylko u mnie. Na zagranicznych forach też się ludzie na to skarżyli. A na pewno kupowałeś zaznaczając kropkę Pay Pal czy zaznaczyłeś Xsolle a dopiero potem Pay Pal? Bo ja kupowałem tym drugim sposobem.

Kropka środkowa - paypal..

Opublikowano

dobry tut, like leci , przyda się bo dziś kupuje go a ile na dzień dzisiejszy bym zaplacil za 30 dni ??

Dziś sobota czyli -23 % :)

Opublikowano

Ale pytanie takie czy wystarczy PSC za 20zł na 30 dni ;) bo niestety są trochę duże sumki tylko ... 20 , 50 ,100 , 300 więc się pytam ;)

Opublikowano

Chcesz z autolock, czy bez?

Bo jak z autolock to jakieś 70zł

A jak bez to 20zł

Auto lock można kupić tylko jeśli wybierzemy minimum150 dni i to kosztuje 100-110 zł

a bez autolocka , 50 zł to ile dni ?

Około 70 dni.

silvertcsax.gif

Opublikowano

Auto lock można kupić tylko na minimum150 dni i to kosztuje 100-110 zł

Około 70 dni.

no chyba nie bardzo, za 100 dni płacisz 15.37 USD , kurs usd to około 3 - 3,2 więc za 100 dni płace około 47-50 , czy ja się gdzieś mylę czy co ?? a co jak na psc zostanie 2 zl to co oni robia wg ?? foxx moze na gg ?

Opublikowano

A za 70 dni płacisz 10.76 x 3,2 = 34,43 zł . Do tego dochodzi koszt przewalutowania i prowizja za zakup + 25% co daje nam około 50 zł.

silvertcsax.gif

Opublikowano

Jesli zamówilbym taka usluge na OSa to mam 100% pewnosci ze napewno przydzieli mi tą licencje?

Tak.

Licencje otrzymujesz zaraz po zapłaceniu.

Automat dodaje.

Opublikowano

Fajny Tut, przydatny ;)

Zrób jeszcze tut jak nie dać się oszukać i napisz żeby kupować tylko od oficjalnych dilerów

fighting0070.gif

2151571077.png

Sygna nr 2 i 3:

f51f61ce7c7db.jpg

1358683560-U261555.png

Sygnatura by SoiThe

Pomagam w działach "Problemy z grami" "Komputery" "BFP4F" "Tworzenie stron www"

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jest trial 24h jeżeli jeszcze nie używałeś go.

a PBDO działa hihihi;p

Opublikowano

To w takim razie jak go uruchomić? Postępowałem zgodnie z poradnikiem z 1 strony, i OS nadal czarny. Używałem dawno temu gdy był darmowy więc pojęcie mam:)

Opublikowano

To w takim razie jak go uruchomić? Postępowałem zgodnie z poradnikiem z 1 strony, i OS nadal czarny. Używałem dawno temu gdy był darmowy więc pojęcie mam:)

zmieniłeś proxy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...