Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]sd / extsd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak dokupiłem sb dzisiaj 8 GB kartę MicroSd co się okazuje gdy chce zainstalować grę instaluje się ona na Sd- która jest odpowiednikiem pamięci wewnętrznej zaś extSd - jest to pamięć zewnętrzna (Karta MicroSD) , czy da się coś zrobić , aby instalować gry na tej extsd ? Jest to dla mnie bardzo niekomfortowe ponieważ na wewnętrznej jest ok. 1,7 gb miejsca a to mało naprawdę bardzo mało . Czy da się coś zrobić . Liczę na pomoc .

Opublikowano

Nie jestem pewien czy cie zrozumiałem.

Kupiłeś kartę i chcesz aby programy instalowały się na karcie pamięci która jest sformatowana pod ext.

Dobrze rozumie?

dzogiss_blue_v1_by_backe57-d5z8hpd.png
Opublikowano

Prawie większość osób ma ten problem co ja , pamięć wewnętrzna jest odczytywana jako SD natomiast karta , którą dokładam ExtSD , a gdy chcę przenieśc grę na kartę sd to przenosi ja na Sd (pamięć wewnętrzną)

Extsd=Moja karta micdroSd 8gb

Sd- pamiec wewnętrzna ok 2 gb

Opublikowano

Musisz zmeinic polecenia montowania partycji zawarte w pliku ktory uruchamia sie jako skrypt podczas startu systemu (mozesz tez zrobic wlasny i wrzucic do init.d). Zapewne masz nieorginalny soft, bo w orginalnych tak sie nie dzieje :] Ja w SGA2 taki problem rozwiazalem dodajac skrypt w init.d przemontowujacy partycje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...