Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co brać w słowie dobry serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie co dla was znaczy dobry serwer?

Taki co mam doświadczoną administrację ? Czy taki który spełnia wasze wymogi i ma masę różnych dodatków nie zawsze umilających grę ,bardzo proszę o odpowiedź. wynagrodzę ++.

joker%20sygnatura.jpg

Moje Wideo poradniki :

http://www.youtube.com/watch?v=GxIE_-D48Mo&feature=plcp

http://www.youtube.com/watch?v=STxO41rFQus&feature=channel&list=UL

Opublikowano

Sam się zastanów...

Administracja musi być ogarnięta, Wyobraź sobie GM'a 10 latka który sprzedaje eq z navi za zł, chyba nikt nie chciał by takich rzeczy, ja spotkałem się z serwerem gdzie odbanowanie konta kosztowało 50zł, Raczej nikt na takim serwerze nie chciał by grać.

Co do serwera to są ludzie którzy lubią serwery gdzie jest pełno nowych itemów, a są też gdzie chcą żeby najlepsza broń to był syrek.

Z tego co zaobserwowałem to ludzie szukają serwerów jak stary PL biała aura etc. Ale też szukają porządnego 4Funa, gdzie stoisz w m1 i ciśniesz PvP :)

Pozdrawiam Aryman

@edit

Możesz też spróbować zrobić serwer, który tobie podoba się najbardziej, nie zależnie jak to będzie serwer zawsze będą grać jacyś ludzie.

Opublikowano

Administracja po pierwsze ;). Po drugie jakiś dobry serwer dedykowany który nie padnie po 1 ddosie. Duża ilość graczy co jest również ważne. Oraz zabezpieczony i udoskonalony client.

10s7llx.png

By

Maxio!

Opublikowano

Witam mam pytanie co dla was znaczy dobry serwer?

Taki co mam doświadczoną administrację ? Czy taki który spełnia wasze wymogi i ma masę różnych dodatków nie zawsze umilających grę ,bardzo proszę o odpowiedź. wynagrodzę ++.

Tak najlepsza jest ta administracja co wie praktycznie wszystko o stawianiu i każdy członek załogi w czymś się specjalizuje ;) oraz tacy co często siedzą na tsie i łatwo jest się z nimi dogadać i to ostatnie co napisałeś

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Głównym fundamentem dobrego serwera jest zorganizowana i dobra Administracja,która ma w głowie silny projekt na dobry serwer.

Profesjonalizm i wykończenie przede wszystkim. Później zależy to od wodzy fantazji twórców,gdyż każdy lubi co innego.

Jedni wielbią wykonywanie misji,inni wolą żmudnie bić lv. a inni wolą na łatwiznę toczyć pojedynki.

To zależy głównie od tego. Teraz nastała bardziej moda na Hardy. Nowości lecz bez przesadyzmu... z umiarem wkomponowane i dodane :)

Opublikowano

Podstawą serwera jest:

Współpracujący Team mający 1 osobę jako "lidera" a resztę na równi sobie. Nie jestem zwolennikiem werbowania nowych ludzi do team, gdyż są to ludzie, którzy będą odstawać od reszty. Następnie bardzo ważne jest, by główny technik był dobry w tym co robi. Błędy muszą być szybko naprawione, więc technik musi wiedzieć jak je naprawić, a nie szukać na forum. Kolejnym krokiem jest wykończony serwer z dobrą beta oraz dobra reklama na YT oraz Facebook. Serwer powinien posiadać jak najmniej gotowych rzeczy z forum, a jak najwięcej autorskich rozwiązań. Profesjonalizm pełną parą. Dodatki na serwer to zawsze nowe miejsce, gdzie mogą być bugi, trzeba wszystko sprawdzić. Nie wolno też zapominać, by nie odejść za bardzo od klimatu Metin2 - nie podoba mi się zbytnio, jak widzę przesadziście rozbudowane serwery.

I najważniejsze... nie wolno oszczędzać kasy na maszynę... trzeba kupować jak najlepszą - Konkurencja nie śpi, a gracze doceniają stabilność.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...