Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Czy zostałem lekko wprowadzony w błąd?

wisniaboss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedawno pytałem was w jednym z tematów jaką kartę wybrać pod mój komp, doradziliście mi Radeona 4850 1GB GDDR5 od Vertexa (lepsze karty i tak nie osiągałyby nawet 90% możliwości, bo CPU by ogarniczał - Core2Duo E8400 - poza tym miałem 300zł). Ja forumowiczom zaufałem, już zamówiłem, a teraz przypadkiem zupełnie trafiłem na temat na pewnym forum, w którym to ludzie pisali jak awaryjna jest tak karta. Sprawdziłem to na innych stronach i ludzie mają takie problemy, że po 6-10 miechach nawet już zwracają (gwarancja 24 miesiące), także znowu zabawa... Więc jak to w końcu jest? Nie chcę za pół roku, czy rok bawić się w zwroty na gwarancji, wymienianie itd. Można wam ufać?

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

a tobie można zaufać?

co forum to inna opinia, co człowiek jeszcze inna, z reguły każdy promuje swoje

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ale ja nie chcę nikogo oczerniać, ani się z kimś kłócić, rozumiem że nie każdemu to się musi zdarzyć, niektórzy korzystają ponad gwarancje i chwalą. Chcę tylko zasięgnąć opinii, więc nie wjeżdżaj mi z "a tobie można zaufać?" bo co to ma do rzeczy?!

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Opublikowano

jakąś opnie wybrałeś, twierdzisz że zaufałeś w nią, a ty jak coś piszesz i radzisz też to jest na 100% pewne co powiesz i można tobie zaufać tak samo ja ty podobno zaufałeś innym?

więc nie wyjeżdżaj tu z zaufaniem bo to dokładnie nic nie ma do rzeczy, to był tylko twój wolny wybór wśród wielu opinii

czy jesteś pewny że inne opinie sa prawdziwe, jutro usłyszysz gdzie indziej jeszcze inną opinię i znowu będziesz miał pretensje o zły wybór?

będziesz miał problemy, będziesz przynajmniej miał podstawę narzekać a nie marudzić nic nie sprawdzając

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

eh... Ale to ktoś z Was mógłby napisać coś w stylu "słyszałem, że to awaryjny model, ale nie wiem dokładnie, ewentualnie jak nie będziesz pewny to weź np. wersję od PowerColor". Chodzi mi o coś takiego, bo przecież co się stało, to się nie odstanie - już zamówiłem na allegro i za dzień/dwa dojdzie paczka. Rozumiem, że nikt nie miał jakiś wątpliwości, ale chcę usłyszeć opinię kilku osób, najlepiej tych co chcieli mi pomóc.

Opublikowano

Odkąd jest PowerColor HD4850 to Vertexa nie opłaca się brać, czyli od około miesiąca. Nie wiem kto i gdzie Ci ją TERAZ polecił

Opublikowano

Nikt mi jej nie polecił, sam przypadkiem przeczytałem jeden temat, a później kilka tematów z różnych forów i trochę mnie zmieszało. Ludziom czasami przychodziły "od nowości" zepsute karty.

Może po prostu martwię się na zapas ;<

Opublikowano

To 3majcie kciuki. A tak na boku, to wiecie ile idzie E-PRZEYSŁKA? Na allegro zakupiłem w ostatnią niedzielę, wpłatę na konto wykonałem następnego dnia (pon.) i mam dostać SMS z takim jakby kodem do odbioru paczki na poczcie - idę na poczte podaję hasło/kod, podaję swoje dane osobiste itd. a oni wydają mi paczkę. Ile to może trwać?

Opublikowano

Było zamówić żeby Ci pod dom przynieśli a nie jakimś sposobem starożytnym ;p Wpłata 1-2 dni idzie, przesyłka kilka, do tygodnia raczej.

Opublikowano

Było zamówić żeby Ci pod dom przynieśli a nie jakimś sposobem starożytnym ;p Wpłata 1-2 dni idzie, przesyłka kilka, do tygodnia raczej.

No masz rację, ale to może głupio zabrzmi, ale mam 17 lat już niby, ale mieszkam z rodzicami (trochę jeszcze pomieszkam...) i oni za bardzo nie popierają gier komputerowych (wolą, żebym już jak się nie uczę, to chociaż w piłkę grał i to robię, ale zimą to co np. mam robić?) :D A poza tym fajnie jest wieczorkiem usiąść i pograć, no i jakby zobaczyli co przyszło w tej paczce, to by takie wąty mieli, że szok, że będę więcej grał, bo nowa grafa i takie tam... Tak więc chciałem to sobie na poczcie odebrać :P Myślałem, że w tygodniu dojdzie ;d

Opublikowano

Mam tę kartę

Chłodze buczy jak odrzutowiec , ale to nie przeszkadza w rozgrywce

A co do "awaryjnej karty " też się z tym spotkałem i z tego co mi wiadomo była to wadliwa seria

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...