Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Lee Singah - the Blind Monk

Imbalanced

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

LeeSin_2.jpg

37057924795762663204.png

68962415575166661371.png

•  

Grad

Flurry.jpgPo użyciu umiejętności przez Lee Sina, jego 2 następne ataki wykonywane są z premią 40% do prędkości ataku i przywracają mu po 15 pkt. energii.

Nasz passive, dzięki niemu nie potrzebujemy runek na as, jeśli będziemy przeplatać spelle z 2 aa, energia nam się nie skończy.

Fala Dźwięku RANGE: 975COOLDOWN: 11 / 10 / 9 / 8 / 7COST: 50 energy

Sonic_Wave.jpgLee Sin tworzy falę dźwięku, dzięki której lokalizuje przeciwników. Zadaje ona obrażenia fizyczne pierwszemu wrogowi, którego trafi. Jeśli uderzy w przeciwnika, Lee Sin przez 3 sekundy może użyć Uderzenia Rezonansu.

PHYSICAL DAMAGE: 50 / 80 / 110 / 140 / 170 (+ 90% bonus AD)

Uderzenie Rezonansu RANGE: 1100 COST: 30 energy

Resonating_Strike.jpgLee Sin przemieszcza się ku przeciwnikowi trafionemu Falą Dźwięku, zadając mu obrażenia fizyczne równe 8% brakującego wrogowi zdrowia.

PHYSICAL DAMAGE: 50 / 80 / 110 / 140 / 170 (+ 90% bonus AD) (+ 8% target's missing health)

COMBINED DAMAGE: 100 / 160 / 220 / 280 / 340 (+ 180% bonus AD) (+ 8% target's missing health)

Nasze Q, dzięki niemu możemy z łatwością dogonić przeciwnika, uciekać doskakując do minionków/stworków w jungli, czyni z nas bardzo mobilną postać.

Osłona RANGE: 700 COOLDOWN: 9 COST: 50 energy

Safeguard.jpgLee Sin przemieszcza się ku sojusznikowi, osłaniając jego i siebie przed obrażeniami. Jeśli tarcza zostanie przełamana, połowa energii, wydanej na tę umiejętność zostaje mu przywrócona. Po użyciu Osłony, Lee Sin może przez 3 sekundy rzucić Żelazną Wolę. SHIELD: 40 / 80 / 120 / 160 / 200(+ 80% AP)

Żelazna Wola COST: 30 energy

Iron_Will.jpgDzięki treningowi Lee Sin świetnie radzi sobie w walce. Na 5 sekund Lee Sin otrzymuje premię do kradzieży życia, wampiryzmu zaklęć oraz pancerza. ARMOR: 10 / 15 / 20 / 25 / 30 LIFE STEAL, SPELL VAMP: 5% / 9% / 13% / 17% / 21%

Umiejętność dzięki której jesteśmy jeszcze bardziej mobilny, doskok do warda/miniona/teammate.

Dzięki niej mamy strasznie duży sustain, taką sobie tarcze ( skalowanie ap) i jesteśmy w miarę tanky dzięki bonusowi do armora.

Nawałnica RANGE: 175 COOLDOWN: 10 COST: 50 energy

Tempest.jpgLee Sin trafia w ziemię, tworząc falę uderzeniową zadającą obrażenia magiczne i ujawniającą przeciwników. Jeśli Nawałnica spadnie na wroga, Lee Sin może przez 3 sekundy użyć Okaleczenia. MAGIC DAMAGE: 60 / 95 / 130 / 165 / 200 (+ 100% bonus AD)

Okaleczenie RANGE: 500 COST: 30 energy

Cripple.jpgLee Sin okalecza pobliskich przeciwników ujawnionych przez Nawałnicę, zmniejszając ich prędkość ataku i ruchu na 4 sekundy. W tym czasie statystyki te powoli wracają do normalnego stanu.SLOW: 30% / 37.5% / 45% / 52.5% / 60%

Bardzo przydatna umiejętność, z nią starujemy w jungli gdyż robia aoe dmg, do tego posiada całkiem przyjemny slow.

Smoczy Gniew RANGE: 375 COOLDOWN: 90 / 75 / 60.

Dragon%27s_Rage.jpgLee Sin wykonuje potężnego kopa z półobrotu, odrzucając wrogiego bohatera do tyłu oraz zadając mu i wszystkim przeciwnikom, na których wpadnie, 200/400/600 (+2.0) pkt. obrażeń fizycznych. Wrogowie, w których uderzy cel, są wyrzucani w powietrze.

Nasze ulti, możemy wykopać przeciwnika, kopnąć go do naszych teammate. Do tego nieziemski przelicznik 2.0 AD i stosunkowo niski cooldown.

Summoner Spells

Flash.png

Jest ok, ale nie potrzebujemy go tak bardzo jak inne postacie gdyż i tak mamy wielką mobilność

Exhaust.png Exhaust możemy wybrać jeżeli w enemy jest jungler który bazuje na as lub gdy chcemy mieć lepsze ganki

Smite.png Bierzemy zawsze, przydaje się w early w jungli oraz do stealowaniu dragona/barona/buffów.

2lvl gank

15226750378458382082.png

Jeżeli nie gankujemy

68071789848200949872.png

Runy

91739935798442568581.png

Masteries

45122476187615777678.png

Build na zbalansowany team.

73129403063176382381.png

Early game : Nasza najlepsza faza gry, zaczynamy od red buffa, gankujemy na 2/3lvl, jeśli wzieliśmy exhausta, a enemy zaczął pushować to na 99

% zdobędziemy First Blood. Jeśli w enemy mamy jakąś postać która jest podatna na counter jungle to zabieramy jej buffy etc. Dzięki temu będzie outlvl więc na ganki nie będzie miał za bardzo po co przychodzić

Mid game :

Jeśli wygrywamy robimy draga, w tej fazie gry możemy robić tower dive wbijając się w enemy z q/w dzięki wardowi i wykupując go do twojego teammate. Wardujemy enemy blue/reda oraz draga, gdy ktoś od nich idzie go zrobić - próbujemy go zabić lub zestewalować

Late game :

Nasza najsłabsza faza gry. Chodzimy z naszym teamem, w teamfighcie focusujemy ad/ap carry, próbujemy go wykopwać do naszych lub chronimy naszych carry. Jeżeli chcemy zrobić barona kupujemy oracle i sprawdzamy czy jest ward na baronie, jeśli nie możemy spróbować go zrobić.

652601399840421198520.png

Opublikowano

ignite? aha, exhaust? aha, build też ciekawy Ci powiem, najczęściej spotykam go u moich kolegów z 1,2k elo, 1/10, 1 za to że chciało Ci się w ogóle takie gówno pisać

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Każdy robi lee sina na jungle, a nie na topa...

skille się maksuej r>e>w>q, bo e to aoe.

Jeżeli nie flash to exhaust i early gank.

<>

Opublikowano

ignite? aha, exhaust? aha, build też ciekawy Ci powiem, najczęściej spotykam go u moich kolegów z 1,2k elo, 1/10, 1 za to że chciało Ci się w ogóle takie gówno pisać

Z ignite się zgodzę, z exhaust nie. Exhaust przydaje się na gankach i to bardzo, flash z taką mobilnością jaką lee sin posiada nie jest obowiązkowy. Btw. Powiedz co ci w buildzie nie pasuje.

Opublikowano

Frozen Heart? Zdecydowanie NIE. Sam Randuin sprawuje się o niebo lepiej. Ten item w tym poradniku to jak painting w czerwonym samochodzie koloru "oczojebny zielony".

Co do początkowych itemów: czemu przy VS masz szybkość średnia, a przy cloth armorze wolna? Żaden z tych itemów nie wpływa na szybkość junglowania. Lepiej wystartować z butami, bo wtedy przy linii z CC masz zazwyczaj FB(np Taric na bocie).

Itemy typu "kup coś z tego po złożeniu core buildu": po kiego dałeś tam BC? To jest item midgame`owy, może wczesnolategame`owy(dem neologisms). Sunfire też średnio przydatny. Ty nie masz stać n minut w teamfighcie jak Mundo czy Shen, ty masz zadać jak najwięcej obrażeń wrogiemu AD carry i AP carry.

Teraz runy: Seale obowiązkowo armor, wszystkie inne są bezużyteczna w jungli. AS na Lee Sinie jest zbędny - pasyw wystarczy. Glyphy - osobiście preferuję mr/lvl, gdyż z tego flat raczej w jungli nie skorzystasz.

Jeszcze na początku warto złożyć 1-2 dorany(oczywiście mieczyki, leesin`s zbrojownia coming soon) dla sporego poprawienia wydajności w gankach małym kosztem. Jak dobrze idzie to można złożyć brutalizer.

Ogólnie oceniam na 7,5/10 z ww. powodów.

Opublikowano

Frozen Heart? Zdecydowanie NIE. Sam Randuin sprawuje się o niebo lepiej. Ten item w tym poradniku to jak painting w czerwonym samochodzie koloru "oczojebny zielony".

Co do początkowych itemów: czemu przy VS masz szybkość średnia, a przy cloth armorze wolna? Żaden z tych itemów nie wpływa na szybkość junglowania. Lepiej wystartować z butami, bo wtedy przy linii z CC masz zazwyczaj FB(np Taric na bocie).

Itemy typu "kup coś z tego po złożeniu core buildu": po kiego dałeś tam BC? To jest item midgame`owy, może wczesnolategame`owy(dem neologisms). Sunfire też średnio przydatny. Ty nie masz stać n minut w teamfighcie jak Mundo czy Shen, ty masz zadać jak najwięcej obrażeń wrogiemu AD carry i AP carry.

Teraz runy: Seale obowiązkowo armor, wszystkie inne są bezużyteczna w jungli. AS na Lee Sinie jest zbędny - pasyw wystarczy. Glyphy - osobiście preferuję mr/lvl, gdyż z tego flat raczej w jungli nie skorzystasz.

Jeszcze na początku warto złożyć 1-2 dorany(oczywiście mieczyki, leesin`s zbrojownia coming soon) dla sporego poprawienia wydajności w gankach małym kosztem. Jak dobrze idzie to można złożyć brutalizer.

Ogólnie oceniam na 7,5/10 z ww. powodów.

Przypadkiem poradnika nie pomyliłeś?

Opublikowano

Słaby poradnik.

Brak aegisa czyli core lee sina na jungli. No i te masterki, dafuq !

Można również 21/9, zapomniałem ich dodać, według własnych upodobań. Btw. Aegis nigdy nie był core.

Opublikowano

Hmm....w runach wolalbym normalne ad.

Masterki pod jungle dobre

Build hmm sredni,zamiast krwiopijca to ostatni szept a potem sellamy latarnie i kupujemy krwiopijca,ja bym tak zrobil,ga potem bym kupil a nastepnie black cleaver chyba ze jestesmy malo tankowi to egide.

Fazy srednio opisane

5,5/10 ogolem za caloksztalt,kilka poprawek.Ignite mi pasuje :P

Zapomnialem dodac ze q sie nie maxuje tylko e wlasnie xD

sstwc.jpg

Opublikowano

jesli masz zamiar robic lee sinem draka dopiero w mida game to gg wp, pewnie nigdy nie slyszales o draku w 6 minucie z samym madredem, btw nie ma opcji maxowania jako w pierwszego, twoj tut zaklada ze zawsze bedzie wszystko ladnie pieknie bo grasz lee sinem, w buildzie brak sighstona i jego rozbudowania ktore jest core teraz na nim, nie ma nic o butach piatkach na nim, smutno tu

Opublikowano

jesli masz zamiar robic lee sinem draka dopiero w mida game to gg wp, pewnie nigdy nie slyszales o draku w 6 minucie z samym madredem, btw nie ma opcji maxowania jako w pierwszego, twoj tut zaklada ze zawsze bedzie wszystko ladnie pieknie bo grasz lee sinem, w buildzie brak sighstona i jego rozbudowania ktore jest core teraz na nim, nie ma nic o butach piatkach na nim, smutno tu

Gdzie jest maxowanie W jako 1? Dałem tylko 1 punkt jeżeli nie gankujesz na 2lvl ;f

Właśnie mam zamiar dodać sighstone, zwiększa jeszcze bardziej naszą mobilność i dzięki niej mamy lepszą counnter jungle, co do drake to chodziło mi że wtedy już zawsze robimy draga, jeśli bot przegrywa to raczej draga w 6min nie zrobimy.. Zamierzam dodać rubrykę : Itemy Sytuacyjne gdy

@netrodal

Nie miałem jak dodać do generatora na leaguecraft że w late zmieniamy latarnię na coś bardziej przydatnego.

A ja zawsze prawie maxowałem naprzemiennie ;f

W next patchu tym bardziej bo nerf na early slowa ;>

Opublikowano

Ja zawsze na jungle biorę osłabienie bo wdłg. mnie jest jeden z lepszych speli na niego. Ale rozdawanie um ? Jednym słowem: WTF?!. Zaczyna się od e , to prawda. Ale potem gdy już dodamy q to maksujemy dalej e - nie ważne czy gangujemy czy nie . Lepiej jest tak : e>q>w>r. Jeśli chodzi o kolejność do 6 lv'a to : e>q>w>e>q>r . Przynajmniej ja tak robię i każdą grę kończę wygraną .

21515.jpg

Opublikowano
Ja zawsze na jungle biorę osłabienie bo wdłg. mnie jest jeden z lepszych speli na niego. Ale rozdawanie um ? Jednym słowem: WTF?!. Zaczyna się od e , to prawda. Ale potem gdy już dodamy q to maksujemy dalej e - nie ważne czy gangujemy czy nie . Lepiej jest tak : e>q>w>r. Jeśli chodzi o kolejność do 6 lv'a to : e>q>w>e>q>r . Przynajmniej ja tak robię i każdą grę kończę wygraną .

troche beka bo te e to magic dmg, czyli twoje jedyne zadanie na early/mid to dac minusowy as przeciwnikowi?? wstaw jakies staty albo powiedz o swoim ratingu

Opublikowano

@UP

Tak ,lecz maksuje do pewnego momentu zważywszy na jungle. Tak na 3 poziomie e zaczynam z q do gangów . Elo aktualnie nie mam , bo póki co mam 4 wygrane 4 przegrane ( bo mimo iż kończę jungle ze statami około 4/1/3 to przegrywamy grę ). Nie chce mi sie ss robić ;p .

21515.jpg

Opublikowano

Zamiast malleta to ja bym dał Trinity, przecież lee sin spamuje skillami jak pojebany...W ogóle te fazy to jest jakiś fail z 700 elo. Jak ktoś w early robi smoka to co, zostawiamy go? Bez sensu to jest.

Opublikowano
Tak ,lecz maksuje do pewnego momentu zważywszy na jungle. Tak na 3 poziomie e zaczynam z q do gangów . Elo aktualnie nie mam , bo póki co mam 4 wygrane 4 przegrane ( bo mimo iż kończę jungle ze statami około 4/1/3 to przegrywamy grę ). Nie chce mi sie ss robić ;p .

powodzenia w wbijaniu elo ;)

Opublikowano

Build-gówn0

Masteries-gówn0

Stary jak ty tak budujesz lee-sina to ja naprawdę zastanawiam się czy ty nim grałeś chociaż 10 gier ;x

Da plays :> zqrkgj10

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...