Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aprilia RS 50.

Legenda.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elko. Proszę abyście znaleźli mi na jakimś serwisie:

Aprilia RS 50, do 3500 zł, niedaleko Warszawy, ma być ona sprawna, max. rocznik 2000.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

http://allegro.pl/listing.php/search?category=5557&sg=0&string=aprilia+rs+50&offer_type=0&price_from=&price_to=3501&postcode_enabled=0&state=7&distance=1&postcode=&city=&listing_sel=2&listing_interval=7&a_text_i%5B1%5D%5B0%5D=1999&a_text_i%5B1%5D%5B1%5D=&a_text_i%5B4%5D%5B0%5D=&a_text_i%5B4%5D%5B1%5D=&a_text_i%5B203%5D%5B0%5D=&a_text_i%5B203%5D%5B1%5D=&change_view=Poka%C5%BC%C2%A0%3E

Sprawdzaj sobie codziennie

Opublikowano

Mój brat chce sprzedać 125 zarejestrowaną na 50 ale chce za nią 4k, dopiero sprzeda na wiosnę ją.

Gdzie mieszka?

PS. Chcę konkretne aukcje.

Opublikowano

Gdzie mieszka?

PS. Chcę konkretne aukcje.

Samemu poszukać ci się nie chce? Podaj tu aukcje a ja ci coś więcej napisze o sprzęcie jak znajdziesz.

Opublikowano

110 ci to nie pojedzie, miej to na uwadze. Jeżeli to seria jest to coś koło 90 km/h będzie realne. Zaliczyła szlifa, zapytaj się o przebieg, czy były wymieniane łożyska, tłok, cylinder, wał, wydech, tarcze sprzęgła, kiedy olej był zmieniany, na jakiej mieszance jeździł, stan łańcucha, jakie przełożenia ma, czy silnik nie przecieka.

Opublikowano

110 ci to nie pojedzie, miej to na uwadze. Jeżeli to seria jest to coś koło 90 km/h będzie realne. Zaliczyła szlifa, zapytaj się o przebieg, czy były wymieniane łożyska, tłok, cylinder, wał, wydech, tarcze sprzęgła, kiedy olej był zmieniany, na jakiej mieszance jeździł, stan łańcucha, jakie przełożenia ma, czy silnik nie przecieka.

Jak włożę części od 80 lub 125 to pojedzie tyle i więcej ;)

Warszawa Ursynów ewentualnie na działce, ale tak ja mówię sprzeda ją dopiero na wiosnę, chcesz mogę ci porobić fotki, malowanie redbulla

Podeślij zdjęcia na PW, do Ursynowa mam mało.

Opublikowano

Jak włożę części od 80 lub 125 to pojedzie tyle i więcej ;)

Wiem, bo sam mam ten silnik i założony kit 90, kiedys 70 . Ale koszt porządnej 80 zaczyna się od 600 zł ;3. Do tego wydech używka min. 400, gaźnik bo na 16'tce ni e pojeździsz, tarcze sprzęgła bo seryjne długo nie wytrzują, wał przy alusie i markowej 80'tce tez wypada zmienić. 2 koła jak nic :)

Jak masz pytania to wal, bo sam mam am6 i dużo przy nim grzebałem i części kupowałem.

Opublikowano

Czyli ile musiałbym włożyć, by 50 przerobić na 80 lub 125?

Opublikowano

Na taką 80'tke z prawdziwego zdarzenia? Nie ma cylindra do am6 125, jest parmakit 110 .

Taka prawdziwa 80'tka ze zmianą wszystkich części na nowe to około 2000 zł jak nie więcej.

Z używanymi w sensie np. kupujesz tarcze sprzęgła, które mają przejechane 1000km o połowe taniej,

używany wydech nawet za 1/3 ceny, komplet dotarty cylinder + tłok i czasami jeszcze wał dodają za 1/3 ceny,

gaźnik używany też za 1/3 ceny. Może dałbyś rade się w tysiącu zmieścić ale szczerze watpie.

Ale jest też opcja, że kupisz sobie cylinder 90 replica TOP ROSE z tłokiem 49mm, do niego nie trzeba zmieniać

wału, gaźnika - można dać poprostu dysze 140'tke, tarcze sprzegla by sie akurat zdało ale to jest koszt ok. 100 zł,

wydech wsadzić dla +5km to około by wyszło :

-Cylinder+tłok+pierscienie 200 zł (nowe)

-Tarcze sprzęgła tec racing kevlar 140 zł nowe, ja kupilem za 70 używki przejechane 500km

-Wydech używany za 400 myśle, że byś znalazł

-dysza 10 zł

I miałbyś cycuś pizdeczka delikatesik zestawik na 2 sezony :)

Możesz jeszcze posłać cylinder do portingu na mape malossi mhr, zrobić polerke kanału wydechowego, dokupić markowy tłok

i wtedy zestaw china staje się bestią za niską cene . Jak masz pytania to wal :)

Opublikowano

Na serio nie ma sensu. W polsce albo nie ma do niej części albo kosztują fortunę.

i7 3770K @4.6GHz

GTX 760 SLI x2

16GB 2400MHz

2x256GB Samsung 830 Raid 0

Opublikowano

Na serio nie ma sensu. W polsce albo nie ma do niej części albo kosztują fortunę.

Co ty srasz człowieku, wszystko da się kupić wystarczy dobrze poszukać.

Opublikowano

Co ty srasz człowieku, wszystko da się kupić wystarczy dobrze poszukać.

Odpuść sobie panie. Z tym jest tak jak teraz z wsk'ami.

i7 3770K @4.6GHz

GTX 760 SLI x2

16GB 2400MHz

2x256GB Samsung 830 Raid 0

Opublikowano

Wszystkie części kupisz, to jest baardzo popularny silnik :)

A co sądzisz o Hondzie CBR/NSR? :x

Opublikowano

A co sądzisz o Hondzie CBR/NSR? :x

NSR sam będę kupował, b. fajne motocykle . Mało awaryjne, dobre przyśpieszenie i zajeb. wygląd :)

Cbr to rower z silnikiem od kosiarki (moc). Zdrowa 50'tka jedzie tak jak cbr'ka :)

Opublikowano

loukero mówisz NSR mało awaryjne? To jest silnik dwusuwowy, do tego wykręcony do ostatnich granic wytrzymałości, podatny na przegrzanie, remont co 10 tys. km czy ja wiem czy on taki dobry. Ale wygląd ma jak najbardziej ok

Co do RS'ki elektronika siada jak muchy. Do tego płacić 4 tyś za 50'tke to trzeba być chorym człowiekiem albo takim który ma jej za dużo.

Opublikowano

Nsr nie jest tak wyżyłowane. Nsr ma 28,5 konia. Rs'ka ma więcej, zależy od rodzaju a cagiva mito to już nie mówie. z 2suwowych silników nsrka to najmniej wyżyłowany silnik. Podatny na przegrzanie? widać, że nigdy nie miałem 2suwa z prawdziwego zdarzenia :)

A za ile ty byś chciał kupić 50'tke? Za markowe i dobre rzeczy się płaci, jak wolisz dac 2k za chinola który ci się rozsypie podczas jazdy, to pozdrowienia.

Opublikowano

loukero mówisz NSR mało awaryjne? To jest silnik dwusuwowy, do tego wykręcony do ostatnich granic wytrzymałości, podatny na przegrzanie, remont co 10 tys. km czy ja wiem czy on taki dobry. Ale wygląd ma jak najbardziej ok

Co do RS'ki elektronika siada jak muchy. Do tego płacić 4 tyś za 50'tke to trzeba być chorym człowiekiem albo takim który ma jej za dużo.

A za ile ty byś chciał kupić 50'tke? Za markowe i dobre rzeczy się płaci, jak wolisz dac 2k za chinola który ci się rozsypie podczas jazdy, to pozdrowienia.

To co mi polecacie do 3600 zł? Aprilia RS 50/125 czy Honda NSR 50/125?

Opublikowano

To i to bardzo dobre sprzęty. Aczkolwiek polecam zdać a1 i normalnie zarejestrować.

Bo 28,5 konia w przypadku nsr'ki na 50 zarejestrowane to troche za dużo ^^. Ja od marca zaczynam prawko.

Opublikowano

Nsr nie jest tak wyżyłowane. Nsr ma 28,5 konia. Rs'ka ma więcej, zależy od rodzaju a cagiva mito to już nie mówie. z 2suwowych silników nsrka to najmniej wyżyłowany silnik. Podatny na przegrzanie? widać, że nigdy nie miałem 2suwa z prawdziwego zdarzenia :)

Mi chodziło o to że byłby mi szkoda takiej kasy na słabą 50'tke

To co mi polecacie do 3600 zł? Aprilia RS 50/125 czy Honda NSR 50/125?

Bierz NSR dłużej pojeździsz, ale ja bym poczekał 3 lata na fure i powodzenia na przeglądzie :)

I pamiętaj że policja nie jest taka głupia, nie da się nabrać na chwyt że 50ccm poleci 130km/h

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...