Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] [Problem]Dziwne spadki FPS i "brzęczenie" podczas gry

Szary_Jayne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

J.w, Ostatnio gdy grałem w LoLa, gadałem sobie z kolegami przez Skype, na liczniku 60-75 fps, tylko co jakiś czas słyszałem jakieś brzęczenie (na pewno nie z gry bo w reszcie gier też tak mam) i jak procesor zaczynał "skwierczeć". Strasznie denerwuje, ale cóż może to jakiś glitch, ale dopiero zaczęła się jazda, usłyszałem długie brzęknięcie, Lol się zaciął i komp robi crasha. Mój komp (lapek jkbc) :

Procesor: Intel Core i3 M380 podkręcony do 2.80 ghz x2 (na początku było 2.53 ghz)

Grafika: NVidia GeForce 315m with CUDA 1 gb

RAM: 6GB

Od razu mówię: nie piszę tego topa, żeby czytać komentarze typu "Lamusie, co ty masz za kompa żal, moja babcia ma lepszy HURR DURR","KUP NOWEGO KOMPA NUBKU".

258101b92660b.png
Opublikowano

Lol to wymagająca gra

Wyczyść dokładnie komputer sprężonym powietrzem , wymień pastę termoprzewodzącą

Może to coś da

Opublikowano

on ma laptop ( nawet porządnie nie potrafi nazwać sprzętu bo komputer to raczej nie jest stacjonarny ) i się dziwi że mu się nagrzewa.

nie ma żadnych problemów bo to tylko wentylator na max obrotach buczy z winy użytkownika jak się chipset przegrzewa.

kupić podstawkę chłodzącą

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Dobra, dzięki za pomoc, to ile może mnie wynieść taka podkładka chłodząca?A i nie kwestionujcie moich umiejętności i wiedzy o kompach.

258101b92660b.png
Opublikowano

Różnie... widziałem nawet za 20zł xD

Przejdź się do media expert czy gdzieś i zobacz. Tylko nie kupuj podkładki z dwoma wentylatorami, bo lepiej chłodzi jeden duży.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Mam natomiast pytanie, czy są jeszcze jakieś inne możliwości oprócz podkładki?

Możesz grać na dworze xD

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

^HEHEHE, dobra już można zamknąć, bo trochę poszperałem i jak zobaczyłem ile mam niepotrzebnych procesów włączonych to aż straciłem wiarę w siebie, prawie nie brzęczy i nadal śmiga na 70 fps.

258101b92660b.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...