Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Silkroad] Build Wizzard + Cleric 120

dacek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Dzisiaj przedstawie Wam build (mojej roboty) Wizzard + Cleric.

Odrazu na początku dodane ze zdjęcia są brane z strony www.joymax.com.

Zbroja - Robe. Taka będzie najlepsza :) . Ale do 47 poziomu można chodzić z heavy armor , wiem dziwne , ale po co komu robe jezeli potwory do 47 poziomu zadaja obrazenia fizyczne ;) ?.No wlasnie.

Wszystkie stat pointy dajemy w INT.

Powinno to wyglądać następująco :

jffh.jpg

Oczywiscie w zdjęciu podanym wyzej sa takie staty bez setu oraz innych wspomagaczy.

Na wszystkie skille z Wizzarda potrzeba : 3,182,396 sp.

Na wszystkie skille z Kleryka potrzeba : 1,644,073 sp .

Na cały build : 5,466,511 sp.

Wizzard :

bdtd.jpg

1,2 - Najbardziej przydatne buffy u wizzarda , bez nich nie polecam wogóle grać .

Rubryka nr 1 - Skille pasywne , dają nam mocniejszy atak.

Rubryka nr 2 - Pierwszy i trzeci skill to skille pasywne.

Drugi i czwarty skill to są takie same skille , tyle że czwarty jest lepszy.Dostępny dopiero od 72 poziomu , wtedy mozemy cofnąć drugi skill i zdobyć więcej sp.

Rubryka nr 3 - Pierwszy skill zadający obrażenia.

Drugi robimy lub nie , jak wolimy, pozwala on nam zatrzymać przeciwnika w miejscu.

Trzeci skill - ulepszona wersja pierwszego skilla.

Skill piąty robimy lub nie , zadaje on obrażenia ale nie jest on tak bardzo nam potrzebny bo na 60 poziomie będziemy mieli wystarczająco dużo skilli do atakowania .

Szósty skil robimy lub nie , jak kto woli.

Siódmy skill polecam zrobić, na wyższym poziomie zabiera dużo życia.

Skill ósmy , daje to samo co skill czwarty , polecam zrobić ( jest to buff).

Rubryka nr 4 - Pierwszy skill - obrażenia (zamraza).

Drugi skill - robimy lub nie , jak kto woli , jest on przydatny na pvp ( zabiera naszemu przeciwnikowi mane).

Czwarty skill - Mój ulubiony skill u wizzarda ^^.. Niewidzialność! Dzięki temu skillowi mozemy zajść przeciwnika od tyłu i zabrać mu obrażenia jakimś skillem do ataku.

Piąty skill - Zabiera obrażenia , strzela w przeciwników trzema bryłami lodu( Zamraza).

Szósty skill - to samo co skill 2 , tylko jest wydajniejszy.

Siódmy skill, zadaje obrazenia na dosc sporą odleglosc i mozna nim zadac obrazenia dla kilku przeciwników ( Zamraza).

Ósmy skill- Grupowa niewidzialność , jedyną wadą tego spella jest to , ze trwa on bardzo krótko .

Rubryka nr 5 - Pierwszy skill - kula ognia ( Duzy damage + podpala).

Drugi skill - Bomba , gdy przeciwnik w nią wejdzie otrzymuje dość duże obrazenia ( podpalenie).

Trzeci skill - Ja to nazywam parą ognia , Odpalamy ją na przeciwniku i zadaje mu (chyba) 8 razy pod rząd obrazenia ( podpalenie).

Piąty skill - Meteoryt lecący z nieba w nasz cel , bardzo duze obrazenia na 120 levelu , polecam uzywac tego skillu na unikatach(Podpalenie) .

Szósty skill - to samo co drugi skill , tylko bardziej wydajniejszy.

Siódmy skill - To samo co ta para ognia o której mówiłem , jest to tylko bardziej wydajniejszy skill.

Ósmy skill - to samo co czwarty ,który odkrywa osoby niewidzialne ( Dla bogatszych ludzi polecam miksturki przeciw ludziom niewidzialnym ( X - large).

Rubryka nr 6 - Pierwszy skill - odbija prąd i uderza nim również w przeciwnika obok .

Drugi skill - Przeciwnik nie moze nas bic.

Trzeci skill - Odpycha przeciwnika zadając mu obrazenia.

Czwarty skill -teleportacja .

Piąty skill robimy lub nie , jak kto woli ( zadaje obrazenia).

Szósty skill- ulepszona wersja skilla drugiego .

Siódmy skill - ulepszona wersja skilla trzeciego .

Ósmy skill - Ulepszona wersja teleportacji ( przydatne do ucieczki) .

Dalsza część Poradnika niebawem ;) Gdy bd miał wolną chwilę odrazu zrobie build Clerica . Licze na like ,które motywują mnie do dalszej pracy.

Kleryk :

mieu.jpg

Rubryka nr 1

Maksujemy skill'a na full , daje nam on duzo wiecej zadawanych przez nas obrazen .

Rubryka nr 2

Robimy tylko czwarty i ósmy skill , reszta nie jest nam zabardzo potrzebna .

Skill czwarty zrzuca trucizne z nas lub innej osoby.

Skill ósmy to ulepszona wersja skilla czwartego , tyle ze ona dziala na cala drużyne oraz jest wydajniejsza.

Rubryka nr 3

Robimy skilla , bez niego ani rusz do innych skilli :) .

Rubryka nr 4

Skill pierwszy zadaje gwarantowane obrazenia , np 23138, wielkim plusem jest w tym to ze te obrazenia mozemy zadać nawet z Cleric Rodem na 1 poziomie .Skill jest bardzo przydatny na pvp przeciwko postaci full int.

Skill drugi działa tak samo , tyle ze działa grupowo .

Rubryka nr 5

Skill pierwszy - Uleczenie całej drużyny.

Skill czwarty - Ulepszona wersja skilla pierwszego.

Skill szósty - Jeden z najbardziej przydatnych skili u kleryka , dodaje dużo życia dla całej drużyny w czasie około 25 sekund.

Rubryka nr 6

Skill pierwszy - Dodaje bardzo duzo obrony fizycznej jak i magicznej dla całej drużyny .

Skill trzeci - Przydatny skill , regeneruje nam hp co jakiś czas.

Skill czwarty - Natychmiastowe uleczenie druzyny , przydatne .

Skill szósty - Przydatny skill , regeneruje nam sporo hp co jakiś czas, działa dość długo czasu jak na skille u clera.Ulepszona wersja skilla 3-go

Skill siódmy - To samo co skill czwarty , tylko wydajniejsze.

Rubryka nr 7

Skill pierwszy i trzeci - Ożywienie grupowe , robimy lub nie , jak kto woli .

Skill Drugi i czwarty - Ożywienie jednej osoby - Przydatne , dodaje 75% zycia i duzo obrony , ale niestety zabiera nam obrazenia które zadajemy.

Rubryka nr 8

Skill pierwszy - Bez niego ani rusz , potrzebny do zrobienia innych skilli.

Rubryka nr 9

Pierwszy i drugi skill - Skille są podobne , Drugi skill zadaje wiecej obrazen . Wydaje mi sie ze jest to jeden z najmocniejszych skill w silkroadzie.( Skutkiem ubocznym jest to ze zabiera nam bardzo duzo hp )

Rubryka nr 10

Pierwszy i trzeci skill - Nie działa na nas trucizna ( Nie kazda).

Trzeci skill działa grupowo , pierwszy nie.

Rubryka nr 11

Pierwszy skill - Dodaje dla (Oprócz nas)dowolnej osoby STR ( Która nie prowadzi z nami pvp lub nie ma pk)

Drugi skill - Dodaje dla (Oprócz nas)dowolnej osoby INT ( Która nie prowadzi z nami pvp lub nie ma pk)

Trzeci skill - Dodaje dla dowolnej osoby pancerz fizyczny ( Która nie prowadzi z nami pvp lub nie ma pk)

Czwarty skill - Dodaje dla dowolnej osoby panczerz Magiczny ( Która nie prowadzi z nami pvp lub nie ma pk)

Piąty skill - Dodaje dla (Oprócz nas)dowolnej osoby osoby STR ( Która nie prowadzi z nami pvp lub nie ma pk) Ulepszona wersja skilla 1-go

Szósty skill - Dodaje dla (Oprócz nas)dowolnej osoby osoby INT ( Która nie prowadzi z nami pvp lub nie ma pk)Ulepszona wersja skilla 2-go

Siódmy skill - Dodaje dla dowolnej osoby pancerz fizyczny ( Która nie prowadzi z nami pvp lub nie ma pk) Ulepszona wersja skilla trzeciego

Ośmy skill - Czwarty skill - Dodaje dla dowolnej osoby panczerz Magiczny ( Która nie prowadzi z nami pvp lub nie ma pk)Ulepszona wersja s.4

@Do modów Prosilbym o zdjecie kilku % gdyz wlozylem w to duzo pracy.

Za podpiecie bym dziekowal bardzo ;) , bycmoze niebawem zrobie wiecej buildów.

P.S Za kazda lapke bardzo dziekuje i odwdziecze sie rowniez lapka za skomentowanie tego tematu .

A brak aktywnosci z tutami ostatnio u mnie bylo spowodowane niczym innym niz nauka itp.

31588_504168146284703_1440492924_n.jpg
Opublikowano

Dla nowych zawsze się przyda :) Dzieki za docenienie.

@UP

Dziękuje bardzo za zdjęcie mi 5 % .

Pozostał tylko 1 % ..hmm..

Zaczynaj pracować i dawaj na kida :D Pawlak

31588_504168146284703_1440492924_n.jpg
Opublikowano

Wow no ładnie się postarałeś Dacuś, nawet ja niektórych rzeczy nie wiedziałem, na pewno się przyda początkującym.

Opublikowano

Może i się czepiam ale ty poprostu przepisał sp calculator. Nic w tym "TuT"cie nie ma.

Napisałbyś czemu akurat robe, jakieś sposoby walki, może polecany job, jakiś gameplay, jak wygląda pvp z danymi klasami albo whatever.

76561198001815076.png
Opublikowano

Dacek dostał bana i może zrobi nowe konto to napisze ale w niecie masz od groma tego

w sumie racja ale każdy piszę inaczej i chce zobaczyć jego wypowiedz ^ ^
obitotobi.jpg
Opublikowano

@Up

IvyMiki

Jestem , moze i zrobie tego łucznika ale póki co to mam perma na tamtym koncie , niesłusznie według mnie no ale cuż , pisz na pw opisze Ci co i jak bo nie mam zamiaru sie juz starac na tym forum cokolwiek robic jezeli mam perma za takie gowno za przeproszeniem .Pozdrawiam .

@Pawlak

Nie dawaj mi tych warnów człowieku , jak nie wierzysz ze to ja to napisz na gg i nie wpierdalaj mi tyle tego..

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

FAIL

Zbroja - Robe. Taka będzie najlepsza :) . Ale do 47 poziomu można chodzić z heavy armor , wiem dziwne , ale po co komu robe jezeli potwory do 47 poziomu zadaja obrazenia fizyczne ;) ?.No wlasnie.

Wizard z Heavy Armor ? Musiałby dodawać skille z Warriora zamiast z Clera co jest ważniejsze i później cofać.

Tylko Light Armro dla Wizarda.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Prosze o nie dawanie mi warna :) Chcę pomóc użytkownikowi wyżej i wytłuimaczyć mu coś.

Na niektórych serverach wbicie 47 levela wymaga bardzo wiele czasu, zanim wbijesz ten level zdążysz pozbierać serca i wycofać wszystko w warrior.Pozdrawiam

420101414077782925230.png

Nie zrozumiales mojej decyzji? Potrzebujesz pomocy? Napisz do mnie! :)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Ładnie opisane, ale ja bym jeszcze  dodała jakie eq konkretnie na 120 byłoby na propsie ;p I jakie bony byłyby wymagane.

*_* Who said that? *_*

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

PRosze o bez warna za jakies te tutaj te no wiadomo. 
Sluchajcie, dostalem bana na tym koncie dacek za wrzucenie obrazka takiego typa z kutasem na perm, teraz siedze tutaj, ale dalej funkcjonuje, psizcie na mpcforum, albo na skype dacek3 to wam wszystko do perfekccji po 8 latach gry poogarniam , pozdro !

420101414077782925230.png

Nie zrozumiales mojej decyzji? Potrzebujesz pomocy? Napisz do mnie! :)

• Biter. zmienił(a) tytuł na [Silkroad] Build Wizzard + Cleric 120

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...