Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Czy Battlefield Play4Free jest zoptymalizowany ?

MackoG33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie.

Takie lagi mam w bfp4f a mam neta 20 mb + średni komp (gram na grafice średniej) Zmieniłem specjalnie grafikę z wysokiej na średnią.

Jeszcze jedno pytanie:

Na jakiej rozdzielczości najlepiej się gra (żeby nie lagowało, chodzi o np. że jak biegnę to takie niby lagi są broń tak skaka nie wiadomo jak to określić ..)

Proszę o odpowiedzi.

Opublikowano

@Up jak się nie znasz to się nie wypowiadaj

Ta gra nie jest zoptymalizowana. Na najmniejszej rozdzielczości to na wysokich możesz grać.

Opublikowano

To kur*a czego nie zoptymalizują, nie wiedzą że przez to lagi są, i jeszcze taka gra przez przeglądarkę, na bfh nie ma takich problemów.

@Up jak się nie znasz to się nie wypowiadaj

Ta gra nie jest zoptymalizowana. Na najmniejszej rozdzielczości to na wysokich możesz grać.

To jak na najmniejszych bede grał to bedzie dobrze ? Albo na 1024x768 60Hz ?

Opublikowano

Możesz podać wynik ze speedtestu oraz specyfikację komputera ? Gra nie jest zoptymalizowana i trudno tego wymagać, f2p jednak ma swoje minusy.

Opublikowano

1024x768 60Hz

Dzięki stary, pomogło :P Lagi się dużo dużo zmniejszyły :P

Wynik Speedtestu:

http://www.speedtest.pl/test/52199238 JEŚLI CHODZI O NET TO MAM 20 MB Z NETII ALE NIE WIEM DLACZEGO TAK MAŁO, BO MÓJ BRAT ŚCIAGA RÓŻNE FILMY (nie pisać na temat filmów, to nie temat na +18..) :P

Specyfikacja kompa:

Windows: Microsoft Windows XP Professional

Pamięć RAM: 2048 MB RAM DDR3

Procesor: Intel ? Celeron ? E400 @ 2.60GHz (2 CPUs)

Karta Graficzna: NVIDIA GeForce 8600 GT 512 MB

Chyba nie jest tak źle, komputer z 2008 roku. Gra płynnie chodzi na średnich.

Jak coś nie napisałem to pisać :)

Opublikowano

Masz celerona to gówno za przeproszeniem, ja mam AMD Phenom II X4 955 i też czasami ścina na dużych mapach np Karkland gorączka.

K.graficzną masz też lichą, ja mam geforce 9800gt 512mb i gram na wysokich w rozdzielczośći 1280 na 1024 i też czasami ścina.

Do tej gry najlepiej mieć k.graficzną geforce gtx 260 lub Ati redeon 4870.

A jeżeli chodzi o procesor to najlepiej Intel Core i5.

Opublikowano

@up

Naucz się czytać.

Napisałem, że obraz jest dziwny i że mi to nie odpowiada, a nie że mam lagi czy ściny...

Mam athlonka 255 i neta +/- 100mb/s i mogę grać na najwyższej rozdzielczości, ale jak dla mnie strasznie z dupy to wygląda.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Masz celerona to gówno za przeproszeniem, ja mam AMD Phenom II X4 955 i też czasami ścina na dużych mapach np Karkland gorączka.

K.graficzną masz też lichą, ja mam geforce 9800gt 512mb i gram na wysokich w rozdzielczośći 1280 na 1024 i też czasami ścina.

*** Pisałem że komputer z 2008 roku, w tym roku dokupie 2 GB ramu DDR3 i Może procesor lepszy, mój brat ma Intel Core i5 i wiem o co kaman.

Problem już minął, nie mam lagów, dzięki jeszcze raz "Surasmen".

Opublikowano

@up

Naucz się czytać.

Napisałem, że obraz jest dziwny i że mi to nie odpowiada, a nie że mam lagi czy ściny...

Mam athlonka 255 i neta +/- 100mb/s i mogę grać na najwyższej rozdzielczości, ale jak dla mnie strasznie z dupy to wygląda.

Chyba nie myślisz, że jak ktoś coś napisał to koniecznie ciebie dotyczy? :

461151420292002410470.png
Opublikowano

Tak jak w temacie.

Takie lagi mam w bfp4f a mam neta 20 mb + średni komp (gram na grafice średniej) Zmieniłem specjalnie grafikę z wysokiej na średnią.

Jeszcze jedno pytanie:

Na jakiej rozdzielczości najlepiej się gra (żeby nie lagowało, chodzi o np. że jak biegnę to takie niby lagi są broń tak skaka nie wiadomo jak to określić ..)

Proszę o odpowiedzi.

Ta gra nie ma optymalizacji, mam 8gb ram 2 rdzenie graficzna 1gb i tnie. Ja mam 1024x768 i ustawienia średnie. Chodzi to w miarę dobrze. W opcjach graficznych ustaw drgania kamery na nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...