Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[info]Bany z refy ?

Gość ArronBaDo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No, teraz rozwieję wszystkie wątpliwości co do robienia refów przez nas - graczy, dla siebie !

Dziękujemy za zadanie pytania dotyczącego programu "Zaproś znajomego" ("ZZ"). Zakładanie kont typu "smurf", umieszczanie ukrytych linków zapraszających, lub korzystanie z botów/skryptów stanowi naruszenie Warunków użytkowania Kodeksu postępowania, który zabrania: ?Brania udziału w działaniach, które według Riot Games polegają na oszukaniu innego użytkownika Gry??

Oznacza to, ze ban za oszukiwanie w refach - umieszczanie ukrytych linków lub używanie z botow/skryptów JEST BAN.

A za robienie samemu refów dla siebie nie ma bana !

Teraz możecie się schować z tym swoim "od 50 sprawdzają i banują", udowodniłem wam, że wasze przypuszczenia, o ktorych tak zapewniało wiele osób, że tak jednak jest są chuj warte.

Wiadomość napisalem do supportu kilka dni temu, teraz widać, że za robienie refów nie ma banów, więc nie zakładajcie proszę już tematów z zapytaniem czy za refy są bany !

Opublikowano
Zakładanie kont typu "smurf"

Wiesz co to jest konto typu smurf? Jest to konto na malym lvl na ktorym gra doswiadczona osoba. To jest wlasnie konto typu smurf ktore slozy do "wyfarmienia ip i rp z refow" co jest karalne... Zapraszam do szkoły i do nauczenia sie zasad podstaw czytania ze zrozumieniem...

Opublikowano

na ktorym gra doswiadczona osoba,

a co jeśli nie jestem doświadczony ?

jeśli nie mam konta z wysokim lvlem ?

twój argument jest inwalidą

poza tym, dalej wasze stwierdzenie "sprawdzają od 50" leży, bo nigdzie nie pisze, że tak jest.

Opublikowano

Jakiestam doswiadczenie zdobywasz gdy zagrasz chocby 1 mecz w lolu...Ale tu nie chodzi o to, tu chodzi o "farmienie" na smurfie czegos na glowne konto

Kurwa, dostaniesz bana za 1 refa albo za 200 refow, neiwiem jak ci mam napisac zebys zrozumial, zalezy do farta czy ciebie akurat sprawdza...

Opublikowano

Jakiestam doswiadczenie zdobywasz gdy zagrasz chocby 1 mecz w lolu...Ale tu nie chodzi o to, tu chodzi o "farmienie" na smurfie czegos na glowne konto

Kurwa, dostaniesz bana za 1 refa albo za 200 refow, neiwiem jak ci mam napisac zebys zrozumial, zalezy do farta czy ciebie akurat sprawdza...

to może się zgadzać "dostaniesz bana za 1 refa albo za 200 refow", głównie chodzi o to, że chce zniszczyć tą pierdoloną teorię "OD 50 BANUJĄ I CHUJ"

Opublikowano

Bo średnio od około 50 refów riot zaczyna się interesować osobami z referralami, bo malo kto zaprosil 50 ludzi dlatego sprawdzaja ip. Dlatego wszyscy podaja 50 refow jako granice.

Opublikowano

Bo średnio od około 50 refów riot zaczyna się interesować osobami z referralami, bo malo kto zaprosil 50 ludzi dlatego sprawdzaja ip. Dlatego wszyscy podaja 50 refow jako granice.

a kto tak ustalił, że od 50, daj jakieś info.

napisałem do supportu wtedy czy od 50 banują, dalej napisali, że tylko za to, co napisałem wyżej.

Opublikowano

Nwm czemu mieliby banować za konta typu smurf itd. Jakoś taki Ocelote ma i korzysta i nie ma bana, Shushei tak samo grał na smurf'ie, Athene, Pooksie, GuardsmanBob... Więc nie opowiadajcie, że jest ban za takie coś, że SAMI robimy konto i expimy je. Raczej nie ma takiego czegoś .

wobqx.jpg
Opublikowano

Nwm czemu mieliby banować za konta typu smurf itd. Jakoś taki Ocelote ma i korzysta i nie ma bana, Shushei tak samo grał na smurf'ie, Athene, Pooksie, GuardsmanBob... Więc nie opowiadajcie, że jest ban za takie coś, że SAMI robimy konto i expimy je. Raczej nie ma takiego czegoś .

Ale oni nie robią sobie sami refflinków -_-

652601399840421198520.png

Opublikowano

kolego poszukaj sobie na necie co to znaczy "smurf" a potem pisz ;x smurf to nie koniecznie konto doświadczonego gracza to każde konto które porwadzi osoba kótra ma konto z maksymalnym lub wysokim poziomem ;x

Weezy%20Boss_eune_59_5_logo.png

Opublikowano

Ale oni nie robią sobie sami refflinków -_-

Nie tylko grają qwa dla przyjemności na DRUGIM swoim koncie tia... Nie ma znaczenia czy zrobione przez nas 1 reff czy 2624 reff'ów to jakby było zabronione, każdy by miał bana >.< Można robić samemu sobie reff'y . . .

wobqx.jpg
Opublikowano

Smurfy są zabronione. Nie ważne czy ref czy nie, może nie są aż tak restrykcyjni administratorzy żeby zaraz każdego banować, aczkolwiek nie jest to dozwolone.

Dla uściślenia czym jest smurf - smurf to jest twoje drugie (bądź kolejne konto), po polsku można by to nazwać multikontowością.

@edit

Sprawdzanie przy 50 reffach jest umowne. Po prostu ktoś z informacji innych graczy stwierdził, że Riot rozdaje bany dopiero za 50 kont, prawdopodobnie administratorzy mają gdzieś "małych przestępców", którzy zrobią sobie parę kont, dużo na tym nie tracą, dopiero interesują się przy tworzeniu kont na masową skalę. Taka jest moja teoria.

Zresztą czemu Riot miałby zezwalać na samodzielne tworzenie polecanych. Mija się to z ideą programu - zapraszanie nowych graczy. Dodatkowo - zezwolenie samodzielnego tworzenia reffów = zezwolenie robienia sobie "riotów" = mniejszy zysk, a na to firma sobie pozwolić nie może.

Opublikowano

Nie czytałem odpowiedzi do tematu ale..

Riot nie daje/wycofuje nagrody jeśli mamy za dużo zrobionych reffków, bana za to nie ma - w zamian za to wykluczają nas z tego całego programu i już nigdy więcej na owym koncie nie będziemy mogli robić reffów (ani nikt inny). Inaczej, reffy będą mogli robić, ale nic na tym nie zyskasz, jesteś wtedy wyłaczony z otrzymywania nagród itd.

Opublikowano

Siema, mam pytanie, czy orientuje się ktoś mozę, jak oni to sprawdzają ? IP z którego gramy, czy z którego jest założone konto ? Jak zrobię refferala przez bramkę proxy i wbije sobie 5lvl to czy mogą mnie zbanowac ?:D

Opublikowano

Smurfy są zabronione. Nie ważne czy ref czy nie, może nie są aż tak restrykcyjni administratorzy żeby zaraz każdego banować, aczkolwiek nie jest to dozwolone.

Dla uściślenia czym jest smurf - smurf to jest twoje drugie (bądź kolejne konto), po polsku można by to nazwać multikontowością.

@edit

Sprawdzanie przy 50 reffach jest umowne. Po prostu ktoś z informacji innych graczy stwierdził, że Riot rozdaje bany dopiero za 50 kont, prawdopodobnie administratorzy mają gdzieś "małych przestępców", którzy zrobią sobie parę kont, dużo na tym nie tracą, dopiero interesują się przy tworzeniu kont na masową skalę. Taka jest moja teoria.

Zresztą czemu Riot miałby zezwalać na samodzielne tworzenie polecanych. Mija się to z ideą programu - zapraszanie nowych graczy. Dodatkowo - zezwolenie samodzielnego tworzenia reffów = zezwolenie robienia sobie "riotów" = mniejszy zysk, a na to firma sobie pozwolić nie może.

Nie są :

Riot does not punish summoners who have smurf accounts. Though they might punish those who refer their smurf accounts through the refer a friend program on the basis of fraud.

http://leagueoflegends.wikia.com/wiki/Smurf

Trochę beka bo ja nigdzie nie napisałem że smurf to konto do robienia refflinków tylko że po prostu ci gracze których wymieniłeś nie robią sobie refflinków.

652601399840421198520.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...