Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Pliki Terenzo - Kolega nie może wejść na mój serwer Metin2.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Mam serwer na plikach od Terenzo.

Kolega nie może wejść. Mianowicie, gdy próbuje się zalogować to wyskakuje błąd połączenia.

Ja gram normalnie.

W portmapie mam porty 13000, 13001, 13002, 13003, 13004, 11002 - ustawiłem moje ip z końcówką .100 .

W sysinstall wszystko jest na miejscu. Kolega jest w mojej sieci hamachi.

Zapora systemu wyłączona. Antywirus również. Mogę się logować do navicata, gdy odpale port 3306 [wyłączam aby ktoś nie wszedł].

Mi wszystko śmiga normalnie, wiadomo, bo serwer jest na moim komputerze.

Sprawdzaliśmy czy to coś od kolegi, ale u niego wszystko jest dobrze.

On próbował wejść na 4 clientach i nic.

Dałem własne root [zwykła końcówka] i na dodatek w serverip moje ip [zwykła końcówka] i nic. Pongi takie same, bo mamy takie same clienty.

Pilnie proszę o pomoc!

Dodam, że w Common - Gmhost dałem ip ze zwykłą końcówką i ze .100.

Opublikowano

Gdy u mnie nie mógł nikt wbić okazało się że miałem problem z hamachi. Tzn. w każdej sieci miałem żółty, ostrzegawczy trójkącik. Musiałem przeinstalować hamachi do wersji 1 i wszystko śmiga. Każdy może grać. Zobacz, czy może to nie jest problemem ;d

1377019234-U697852.png

Opublikowano

Spróbuj z takim ini do PortMap (niżej link), ja pamiętam, że musiałem któryś port dodać, którego Terenzo albo ktoś z innego poradnika nie dodał, aby mój znajomy mógł wejść. Dałem Ci swój cały ini ponieważ nie mam pojęcia, który port odblokowywał to :P.

PS.

Oczywiście dla pewności, każdy "z poza Twojego komputera" musi mieć normalna końcówkę zarówno w serverinfo.py jak i serverip.cfg.

PPS.

Najlepszy sposobem na sprawdzenie po czyjej stronie leży problem jest odblokowanie portu na strone (80) i sprawdzenie czy u kolegi działa.

ognistyadd.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...