Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] MID

^^MLODY^^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Poszukuję postaci na mida. Staram się wybić z low elo (2 tyg temu1050), obecnie mam 1300. Katariną zagrałem 15 gier, w tym 12 winów i 3 losy. Czasami mi ją zajmują lub też skontrują i jest problem.

Nasuwa mi się pytanie: Co jest dobre przeciwko Katarinie i nie tylko ? Z własnych doświadczeń wiem, że gra mi się źle przeciwko Malzaharowi i Kassadinowi.

Myślałem nad Malzaharem właśnie, lub też Orianną ( nie wydaje mi się , że jest dobra na katę ), Talon może coś innego ? Postać z dużym dmg, nie musi być mobilna. Mam Kassadina, ale go banują.

Więc doradźcie, co jest dobre na katę i nie tylko na nią, żeby od tak do grania :)

Najbardziej kusi mnie Malzahar, doradźcie czy warto go brać i na kogo.

Opublikowano

Cześć.

Poszukuję postaci na mida. Staram się wybić z low elo (2 tyg temu1050), obecnie mam 1300. Katariną zagrałem 15 gier, w tym 12 winów i 3 losy. Czasami mi ją zajmują lub też skontrują i jest problem.

Nasuwa mi się pytanie: Co jest dobre przeciwko Katarinie i nie tylko ? Z własnych doświadczeń wiem, że gra mi się źle przeciwko Malzaharowi i Kassadinowi.

Myślałem nad Malzaharem właśnie, lub też Orianną ( nie wydaje mi się , że jest dobra na katę ), Talon może coś innego ? Postać z dużym dmg, nie musi być mobilna. Mam Kassadina, ale go banują.

Więc doradźcie, co jest dobre na katę i nie tylko na nią, żeby od tak do grania :)

Najbardziej kusi mnie Malzahar, doradźcie czy warto go brać i na kogo.

Orianna jest dobra na katę, przerywa jej ulti, może użyc shielda gdy kata chce użyć E, ma wysoki range, wielkie aoe i względnie niskie cd.

Co do innych dobrych postaci to Evelynn, na midzie siedzisz do 6lvl, po nim idziesz zgankować bota/topa, wracasz na mida tylko pushnąć minionki i kolejny gank. Na linii dostaje od większości ale carruje gry swoimi gankami.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Ja bym polecał cassiopeie :P Wg. mnie champ warty swojej ceny i nie doceniany przez wiele osób, bo ogarnięty gracz może nią wygrywać gry i teamfighty. Stun z ulta+szybkie combo q+w+spam z e=easy kill. Ogólnie po 6 lvlu czekasz tylko na gank żeby zdobyć double killa, albo po prostu czekasz aż przeciwny midowiec podejdzie wystarczająco blisko i zwróci się w twoją stronę żeby zamienić go w kamień ;p Cassio polecam grać na smart castach, bo inaczej ciężko spamować z e ;p

A co do malzahara to slabiutki wg. mnie bo jest ultra łatwy do skontrowania i jeśli ktoś zagra agresywnie w early to go zniszczy.

Opublikowano

Evelynn, Fizz, Khazix i może Swain

Eve jest mobilna, ma w chuj mocnego bursta, system ucieczki i jest cholernie mobilna.

ma aoe ult, ktory daje tarcze, spam Q i ogólnie niezła kosa.

Fizz jest mobilny jak cholera, ma aoe ult, zmniejszanie heal'a z W, dojście z Q i escape system z E. (polecam najbardziej fizza)

Khazix jest też mobilny, ma mocny heal z W, ma duży burst, ogromne dmg z Q, system ucieczki z E jak i dojście oraz niewidzialność na ulcie, do tego system ulepszania umiejętności.

Swain nie jest tak mobilny, ale jest w chuj mocny, ma duże leczenie, ma duzo HP, jest wytrzymały, ciężko go zajebać i ma przytrzymanie + slow

Opublikowano

Na kate byla dobra diana ale po nerfie maja rowne szanse.Cass jest dobra kontra na kate,cos z odskokami np ahri tez,akali tez ja rozwali.Jest kilka dobrych kontr

sstwc.jpg

Opublikowano

Master AP. Tani, a jest bardzo dobry, tylko pewnie na elo 1,5+ dużo ludzi go kontruje.

Malzahar w late słabnie, chyba, że go wyfeedujesz porządnie.

Polecam Oriannę albo Gragasa, ew. Cassio.

Opublikowano

Na kate to Lb jest dobra. Nie ma bata by Cie zjechała nawet jak bedzie kampil jungler na midzie.

Wymagana wprawa :)

Opublikowano

Ostatnio kupiłem Malzahara (OP)

na kate ma q..(kontra)

+ Jego e... (już nabiłem Quadre)

+ łatwa farma

+ COMBO Q<>WER i leżysz...

+(chyba) najlepszy 1v1

+odnawianie many

+ult

-średni w tf...

-papier(ale nie do końca)

-zróżnicowany build

EnJoy

<3

1352328162-U673632.jpg
Opublikowano

Malza nie jest zbyt dobrym pickiem, sa duzo lepsze.

Kate bardzo latwo kontrowac- jednymi z postaci ja kontrujacych sa ahri i diana, ze wzgledu na skille przerywajace jej ulti.

Wyjsc z low elo mozna wszystkim. Gra opiera sie na kontrach. Ale jezeli chcesz, polece ci 2postacie:

Fizz- mobilny, mobilny i jeszcze raz mobilny. W tfie wbijasz na wrogiego adc i odrazu pada po kombinacji r+q+w, a ty nie umrzez urzywajac e.

Master ap- swietny harass z q. Swietne leczenie z w- proboja cie harassowac, a ty uzywasz tego skilla i oni tylko patrza jak biegasz z calym hp.

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Na postacie z niesamowitym burstem całkiem nieźle sprawdza się Cho Gath ;)

Wiadro Bluba Rura Blant

(̅__(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅i̲̅h̲̅u̲̅a̲̅n̲̅ a̲̅ ̅_̅_̅((()ڪ

Opublikowano

Diana counter pick na kate

- Doskok

- Po użyciu/naznaczeniu Q przeciwnika, ult bez cd

- Slow

- Podrzut

- Wytrzymała

- Harras

- Dobra farma

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...