Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Gry sie zacinają na wmiare dobrym sprzęcie

Masterczulki12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , posiadam komputer z takimi parametrami :

płyta głowna: asus m5a78l

procesor: AMD 965 Black E.

ram: 4Gb Patryiotic

karta graficzna: Radeon vtx3d 7850 1Gb

zasilacz : 600W nie no -name

dysk twardy : SAMSUNG SP0822N ATA Device (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133) Dysk ma z 6/7lat

I jest taka sprawa że Assasin III zacina mi się na normalnych wymaganiach , dam na maxa to są kwadraty na ekranie , czy to nie jest winna dysku ?

Jak włączyłem menadżer urządzeń to dysk twardy był w 100% używany .

To samo w NFS MW 2 .

Jak myślicie ?

Opublikowano

Witam , posiadam komputer z takimi parametrami :

płyta głowna: asus m5a78l

procesor: AMD 965 Black E.

ram: 4Gb Patryiotic

karta graficzna: Radeon vtx3d 7850 1Gb

zasilacz : 600W nie no -name

dysk twardy : SAMSUNG SP0822N ATA Device (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133) Dysk ma z 6/7lat

I jest taka sprawa że Assasin III zacina mi się na normalnych wymaganiach , dam na maxa to są kwadraty na ekranie , czy to nie jest winna dysku ?

Jak włączyłem menadżer urządzeń to dysk twardy był w 100% używany .

To samo w NFS MW 2 .

Jak myślicie ?

Procek nie ogarnia...

Nie wiem czy na tej MOBO zrobisz o/c, ale procka masz stworzonego do o/c więc musisz próbować.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ja specjalnie nie kupowałem dysku twardego ponieważ wtedy kiedy kupiłem pc to były drogie .

Płyta główna ma specjalny guzik do odblokowania całej mocy procesora . W zestawie dostałem jakieś programy do kontrolowania procesora po oc ( mam jeszcze jakieś przyciski turbo ) . Informatyk mówił że ta była jest dobra pod O.C . Procesor podkręcał bym ale mam chłodzenie boxowe ;/

proszę o opinie tej płyty głównej .

Informacje o płycie

http://www.asus.com/...AM3Plus/M5A78L/

Warto było za nią dać 280zł ?

W Far cry 3 gra działała mi na ultra w full hd przy 40-65 fps (bez włączonego AA itp )

@@

Jaki polecacie mi dysk twardy do 300zł?

Opublikowano

Zależy kiedy ją kupowałeś.

MOBO nawet dobra do o/c i te 4.0Ghz wyciągniesz, ale nie na boxowym chłodzeniu musiałbyś kupić Foritsa albo fere

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Pamietaj, że to wersja OEM czyli sam dysk bez kabelka, ale chyba nawet do plyt daja kabelki sata :)

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Jeśli się nie mylę to musisz najpierw odblokować 4 rdzenie na phenomie, gdyż teraz pewnie korzystasz z 2 ale możliwe, że się mylę.

Po odblokowaniu nie powinno być takiego problemu.

Opublikowano

Phenom 965 zawsze ma 4 rdzenie. Z tego co wiem to najwyżej można piąty i szósty odblokować.

Dysk twardy lepiej weź Western Digital Black 500GB 7200RPM 64MB Cache. Jeden z lepszych HDD, w dodatku w tej cenie...

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Pamietaj, że to wersja OEM czyli sam dysk bez kabelka, ale chyba nawet do plyt daja kabelki sata :)

Tak z płytą główną dostałem kabelek SATA

Phenom 965 zawsze ma 4 rdzenie. Z tego co wiem to najwyżej można piąty i szósty odblokować.

Dysk twardy lepiej weź Western Digital Black 500GB 7200RPM 64MB Cache. Jeden z lepszych HDD, w dodatku w tej cenie...

Amd 965 niema "schowanych" rdzeni , sam też tak myślałem na początku ale to jest w innym modelu ;)jest 6 rdzeni a tylko 4 są aktywne ponieważ tamte 2 często mają jakiś spadek mocy , napięcia itp :P

też wezmę ten dysk pod uwagę co napisałeś ;) dziękuje

@@

Ten dysk co naspałeś miałem mieć miesiąc temu , ale sprzedawca był nieuczciwy i chciał kase od razu na konto bankowe , ale się złamał i niby wysłał kurierem do mnie tyle czasu minęło a dysko niema :C

Opublikowano

Plyta - zadnej rewelacji, moze uda ci sie wyciagnac te wymagane 4GHz na procesorze zeby grafika nie byla ograniczana mocno.

Tylko podaj dokladna marke zasilacza, bo to ze napisales ze ma jakas tam marke to nie znaczy ze ta marka jest na bialej liscie zasilaczy.

Opublikowano

tak no name mogą być do normalnego ale nie poleca bo są do d*py ( ja też mam na swoim złomie zasilacz foxconn iso 450pp ( no name czyli ) i on zamiast mieć tych 250 w ma może z 200-180 więc nie nadaje się do podkrędki procka po może wybuchnąć więc aby miał stabilne napięcie to potrzeba zainwestować i od razu można powiedzieć ze za trzy tyg. nie wyleci w powietrze twój komp tylko będziesz miał pewność na spokojne lata

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

A mogę ten zasilacz używać narazie ? bez podkręcania ,w gry mało co gram tylko FB film oglądać Skype i tyle . Tak i tak kupie nowy zasilacz , lecz narazie kasy niema a najbliżej to za 3,4 tygodnie będę miał i kupie od razu dysk zasilacz i chłodzenie do procka .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...