Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z FPS

kulbak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam następujący problem na komputerze...

Przedwczoraj czyściłem całkowicie komputer, oraz instalowałem na nowo Windows'a7. Po zainstalowaniu pobrałem LoL'a, który działał mi na średnich detalach z winikiem 30-40fps. Wczoraj gdy zainstalowałem sterownik do swej lipnej karty graficznej ilość fps drastycznie zmalała. (na najniższych detalach, oraz po wyłączeniu Lolclient.exe, oraz explorer.exe max fps wynosiło 20.) Natychmiast odinstalowałem owy sterownik do karty, lecz ilość fps się nie zmieniła... Teraz pytanie, czy da się coś z tym zrobić?

Opublikowano

Podaj parametry komputera.

Procesor: Intel? Pentinem? Dual CPU E2200 2.20GHz

3GB RAM

Karta graficzna: Intel? Q35 Express Chipset Family

To już koniec, możesz szukać nowego komputera.

Po czym to niby wnioskujesz?

Wyczysc kompa i w 'srodku' (ccleaner, gamebooster) i jego czesci, zdejmij obudowe poodkurzaj.

Myślisz, że czyszczenie komputera za pomocą programów pomoże, skoro z komputera zostało wszystko usunięte. Jedyne co tutaj jest to podstawowe programy typu adobe i LoL.
Opublikowano

To wiem, aczkolwiek nie ma żadnego logicznego wyjaśnienia dlaczego niespełna 24h przed zainstalowaniem sterowników LoL działał 2/3 razy lepiej/szybciej?

Opublikowano

Masz tą samą wersję sterownika co wtedy? Nie zawsze nowsza=lepsza, przynajmniej ja tak miałem na swoim lapku. Ustawienia takie same jak wcześniej w lolu?

Ten komputer używam od 3 dni. Poprzednio nie posiadał żadnego sterownika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...