Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zachowanie danych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie rozumiem. Na hsotingu mogę sobie np. zmienic na wersje 1.1 i te pluginy co mam teraz na 1.4.6 beda dzialac?

bo raz zmienilem i nie dzialaly..

Wyjaśni mi to ktoś? bo nie rozumiem... jak wejdzie np. wersje np. 1.5 to w folderze z grą jak podmienie bukkita nowego to pluginy będą działac?

Opublikowano

Kolega powiedział, że po aktualizacji bukkita na 1.4.7 pluginy które masz na 1.4.6 będą działać. To jest w przypadku 1.4.7

Members ---> Pro User ---> Postmaker ---> Black Member ---> MPC Champion ---> MPC Gold Member ---> MPC Winner

Opublikowano

Kolega powiedział, że po aktualizacji bukkita na 1.4.7 pluginy które masz na 1.4.6 będą działać. To jest w przypadku 1.4.7

to rozumiem. Ale co będzie jak wejdzie np. 1.5 to co mam zrobic z tymi pluginami zeby ich nie usuwac? Co mam z tym bukkitem zrobic? i gzdie wkleic

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Opublikowano

to rozumiem. Ale co będzie jak wejdzie np. 1.5 to co mam zrobic z tymi pluginami zeby ich nie usuwac? Co mam z tym bukkitem zrobic? i gzdie wkleic

Aktualnie taka wersja minecraft nie jest przewidywana. Najprawdopodobniej to będzie wprowadzała jakieś nowości, a nie bugfix jak w przypadku 1.4.7. Wtedy robisz backup serwera, wgrywasz nowego bukkit'a oraz nowe pluginy pod tą wersję. Najlepiej poczekać trochę by w prawie każdym pluginie była możliwa pobranie aktualizacji. Wtedy podmieniasz pliki *.jar

Members ---> Pro User ---> Postmaker ---> Black Member ---> MPC Champion ---> MPC Gold Member ---> MPC Winner

Opublikowano

Aktualnie taka wersja minecraft nie jest przewidywana. Najprawdopodobniej to będzie wprowadzała jakieś nowości, a nie bugfix jak w przypadku 1.4.7. Wtedy robisz backup serwera, wgrywasz nowego bukkit'a oraz nowe pluginy pod tą wersję. Najlepiej poczekać trochę by w prawie każdym pluginie była możliwa pobranie aktualizacji. Wtedy podmieniasz pliki *.jar

Czyli pobieram nowy plugin i biore jar z nowego i wklejam do starego i w tedy stary plugin bedzie dzialac na nowej wersji tak ? bez utraty np. cuboidów tak ?

Opublikowano

Czyli np. Mam plugin jobs. I mam Folder z pluginem i .jar. Czyli jak pobiore nowy jobs .jar to jak go wkleje to ten stary jobs (folder mi zostanie) a podmieninoy zostanie tylko .jar? tak to mam rozumiec?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...