Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym zaprezentować aplikacje przyspieszającą działanie aplikacji jak i samego systemu android.

Jej zasada działania polega na java w systemie android podczas działania aplikacji odczytuje wszystkie potrzebne losowe dane używając lokalizacji /dev/random, lecz zawiera ona bardzo ograniczoną pulę danych, które są używane bardzo często co w praktyce skutkuje zawieszeniem się aplikacji i oczekiwaniem aż jądro systemu wygeneruje kolejne losowe dane. Takie przywieszenia aplikacji pojawiają się bardzo często, nawet bezpośrednio po uruchomieniu aplikacji. Aplikacja robi skrót do lokalizacji /dev/unrandom, gdzie pula liczb jest większa przez co aplikacja nie zawiesi się.

Aby aplikacja działała poprawnie, należy ją uruchomić, zezwolić na działanie jako superuser, kliknąć przycisk włączenia aby stworzyć skrót do lokalizacji, zaznaczyć pole start automatically on boot.

Przyspieszenie działania telefonu potwierdza wiele użytkowników forum xda, ja również osdobiśącie potwierdzam działanie na moim WT19i z customowym softem.

Aplikacja działa na większości telefonów/tabletów postadających system android, jednakże nie gwarantuje że na będzie działało na wszystkich softach i urządzeniach.

Download:

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1632653&d=1357805377

Skan:

https://www.virustotal.com/file/ec9935b3c448cd1c4613a817094fff606f3baffdf9e98889f2f9d86dbcd11c98/analysis/1357836001/

Opublikowano

Nie rozumie jak ona działa. Mógłbyś wytłumaczyć to bardziej dla hmm... laików? Bo stwierdzenie Suma pól nic mi nie mówi ;p

dzogiss_blue_v1_by_backe57-d5z8hpd.png
Opublikowano

Heh nie o tym myslalem myslac dla laikow, ale chyba juz sie domyslam jak dziala xD

Tak czy inaczej przetestuje i dam opinie ^^

dzogiss_blue_v1_by_backe57-d5z8hpd.png
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

W poście piszesz, że zwiększa szybkość systemu, a w poście, że zapobiega przycinaniu. To jak w końcu ? Jedno czy drugie ? Czy oba naraz ?

Opublikowano

Po tygodniu używania stwierdzam, że aplikacja spowalnia przeszukiwanie karty SD po włączeniu telefonu i odłączeniu od USB. Zwiększenia wydajności w grach nie zauważyłem :)

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

jak wyżej, dożo zależy od softu i kernela

po zainstalowaniu na LWW spadła mi wydajność strasznie... okazało się że mam już skrypt seedera w ROM a sama aplikacja dodatkowo tylko przysporzyła problemów :)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...