Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak lepiej grać w Black Ops 2

OneDaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w moim Tutku :) Postaram tu się opisać przydatne taktyki dla początkujących graczy oraz czym polecam grać a czym nie. Nie spodziewajcie się wielkiej lektury, ponieważ do prawdziwego skilla dochodzi się samemu ;)

1. Przystosowanie Black Ops'a graficznie.

Najważniejszą rzeczą jest wyłączenie cieni. Tyczy się to również efektu ambient occlusion. Dzięki temu nie będziemy mieć cieni i będzie nam łatwiej zabijać camperów. Następnym krokiem będzie wyłączenie synchronizacji pionowej. Nie będę się rozpisywał o jej działaniu ale ogranicza to nasze FPSy i lepiej to wyłączyć. Jeśli nie mamy zbyt dobrego komputera zmniejszenie rozdzielczości tekstur i wyłączenie AA nie zaszkodzi. Dodatkowo aby zwiększyć nasze FPSy możemy wejść do menedżera zadań, wyszukać proces gry i ustawić priorytet na WYSOKI. Zaleca się również wyłączenie zbędnych programów (GG, skype, chrome/firefox etc.).

2. Czym grać, a od czego się trzymać z daleka.

Raczej nie jest tajemnicą że AR (karabiny szturmowe) są słabe i nie zasługują na uwagę. Wyjątkiem jest moim zdaniem FAL który całkiem nieźle się sprawdza na dalekich dystansach (polecam tryb ognia i laser). IMO. O LKMach nawet nie piszę. Nie gram nimi w cale. Jeśli chodzi o perki i wyposażenie tutaj wszystko zależy od waszego stylu gry i upodobań. Wyjątkiem jest twardy zawodnik, ponieważ UWAGA wbrew temu co pisze wcale nie zmniejsza otrzymywanych obrażeń, a zmniejsza kołysanie celownika gdy ktoś do nas strzela. Jest jeszcze sprawa z gripem (uchwytem) który nie zmniejsza odrzutu broni W OGÓLE. Ten dodatek jest zbugowany i jeśli posiadacie go na jakiejś broni - wywalcie go. (wyjątkiem jest SCAR). To by było na tyle czego nie polecam :)

Na dzień dzisiejszy SMG to najlepszy typ broni. Szybkostrzelność, celność i łatwość opanowania tych broni czyni je zabójczymi. Od siebie polecę MSMC (duże obrażenia i mały odrzut) PDW (duży magazynek) i Scorpiona EVO (szybkostrzelność). Nie polecam Vectora, ten jakże sympatyczny SMG nie wyróżnia się niczym specjalnym i zabija najdłużej ze wszystkich SMG :( Szkoda.

Snajperki! Chcecie nimi grać lepiej? Używajcie Bolt Action (DSR i Ballista) oraz opanujcie je do perfekcji. Która lepsza? Dla początkującego snajpera polecam DSR. Wysokie obrażenia czynią tą broń łatwą do opanowania. Lecz gdy nauczycie się celować warto zmienić DSR na Ballistę. Jest ona lepsza od DSR ponieważ posiada większy magazynek, szybszy reload oraz celuje się szybciej (przydatne do QuckScope). Niestety wymaga ona wprawnego oka ponieważ zabija tylko w klatkę i w głowę.

Shotguny. Tutaj rekomenduję 870 MCS i KSG. Uczyć się strzelać z shotganów polecam od MCS'a. Jest prosty w użyciu i 1-2 strzały wystarczają by zabić wroga. KSG jest wg. mnie kontrowersyjnym shotgunem. Posiada więcej amunicji, ma większy zasięg i większe obrażenia lecz jest trudny do wymasterowania. Wynika to z tego by aby zabić trzeba idealnie wycelować we wroga. Uwierzcie mi, jak nauczycie się nim grać MCS pójdzie na odsiadkę.

Broń zapasowa. Tutaj mało napiszę. Dla snipera KAP ze względu full auto i małego odrzutu. Reszta wg. waszych upodobań.

3. Małe wskazówki.

- Patrz na mini mapę. Gdy nasz wróg strzela jest widoczny.

- Gdy widzisz czaszki oznacza to iż tam umarł nasz przyjaciel. Gdzieś obok może czaić się wróg.

- Gdy biegniesz ze sniperką do jakiegoś budynku lepiej zmień broń na zapasową.

- Jeśli wiesz że gdzieś niedaleko jest wróg - nie sprintuj. Będziesz miał przewagę w bezpośrednim starciu.

- Nie camp. Black Ops to dynamiczna gra.

- Jeśli nie jesteś pewien co do obecności wroga w budynku rzuć my granata lub błyskowego.

To chyba wszystko :) Jeśli coś mi się przypomni to dodam :) Mam nadzieję że się podobało - to mój pierwszy większy TuT ;) Czekam na hejt.

Opublikowano

Poradnik oczywiście bez sensu. Gracze bo2 już wiedzą o tym od dawna :) Zwykly gracz COD-a już od dawna to wie.

Pozdro

Licze na Like !

Masz jakieś pytanie? Napisz mi na PW.

Opublikowano

Na yt jest. I przedstawia dokładnie to co ty.

Ach to on :P Kilka razy oglądałem jego filmiki na temat MW2 ale raczej nie przyczynił się do tego poradnika :)

UP przecież napisałem ze jest skierowany do nowych graczy. (a uwierz mi świerzaków jest w chuj, szczególnie w bo2)

Opublikowano

Zrozumcie że to dla początkujących... Jak grałeś w inne cody to nie dziwota że ci się to nie przyda, ale ktoś kto jest nowy w świecie coda może nie radzi sobie tak jak ty ;)

Opublikowano

Ale to jest nonsens piszesz o karabinach, że fal jest najlepszy An'em nie grałeś? poza tym jest to bezużyteczne ze względu na to, że jak ktoś będzie chciał planować gre ESL z tym to może jedynie płakać, bo nic z tego nie jest dozwolone ( nie czytałem całego bo nie chciało mi się )

76561198048736832.png

Opublikowano

esl? Kurwa pisze że dla początkujących, niech ktoś to zamknie bo widzę że niepotrzebnie to pisałem bo "weterani coda"płaczą że niczego się nie dowiedzieli.

Opublikowano

Chłopcze nie unoś się, jak tworzysz tuta to rób go dobrze a nie, że 90 % i tak przekopiowałeś z innych ( tak sprawdziłem słowa pozmieniałeś ) to po pierwsze, po drugie nigdy nie rozumiałem takich tutów... piszecie je po co? aby pochwalić się czym gracie...? gracz i tak wybierze to co mu się bedzie podobało a nie wam, co prezentujacie w owych tematach... Użyteczność tego tematu? 1/50 przeczytanych? i może ktoś się dowie jedynie, o czymś ciekawym co jest po prostu " dodatkiem do gry " z tego TuTa się przyda nowym graczom tylko jedna rzecz, punkt 1, reszta to mi się wydaje że jest na Twój gust który ewidentnie nie pasuje pod gre taką aby stała się " zawodowa " i jak by ktoś chciał coś więcej osiągnąć to z takim startem mu się nie uda ;p

76561198048736832.png

Opublikowano

Dobra nwm poradnik do usunięcia bo tyko flame wywołał zamiast komuś pomóc. :/

btw. Skąd to niby skopiowałem? Wszystko z głowy no ale kogo ja chce przekonać.

Sry za dbl post

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...