Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] kennen vs irelia

-ziomek-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kennen:

aoe ult, energia, spamowalne q, dobry harras.

Irelia:

sustain, true dmg, doskok, jeden z lepszych toperow, stun/slow, latwa farma.

Opublikowano

Lepsza w jakim sensie, na jakim lane. Kennen fajne stuny, duży dmg, irelia ma sustain, stuna, banalną farmę.

Opublikowano

Osobiście polecam Irelie, lecz musiałem nią sporo trenować żeby dobrze ją ogarnąć. Ta postać potrzebuje farmy w early, więc jeśli nie grasz rankedów to nie kupuj jej.

+ doskok z Q, true dmg, dobre do ostatniego ciosu dla miniona, odzyskujesz połowę many dobijając.

+ leczenie się na W, true dmg

+ stun/slow na E

+ bardzo dobry focus na ad/ap carry

+ mocny off tank

+ R nawet spore dmg, lifesteal

+ w dobrych rękach można powiedzieć już "gg wp easy"

Co do buildu, sprawdzałem wszystkie na Irelię itemy, i moim zdaniem te są najlepsze:

- Startujemy kupując buty + 4 poty następnie 2 doran's blade(nawet bez W uzyskujemy lifesteal +22), potem jeżeli przeciwnik posiada dmg AP to buty merkurego + wit's end, jeśli AD to ninja tabi + trinity force. Następnie kupujemy Guardian Angel / Black Cleaver. Jako końcowe itemy składamy warmoga + randuin's omen.

Opublikowano

ja rankedów niegram mam dopiero 22 lvl więc chyba kupie kennena ale irelia i tak kupie ale puzniej

x

Opublikowano

Dla mnie zdecydowanie Irelia - bardzo dobre early, świetny ult a jak wogóle potrafisz grać to maszyna.

Irelia i early. "Znawcy"

@top dobry w jakim sensie, kenenem pójdziesz na mida a irką nie, jeśli chodzi Ci o 1v1 to wygrywa irka, w teamfightach lepszy kenen. Oboje mają stuna, kenen ma escape, dobrą farme itd. Irelia ma doskok, stun/slow i pro sustain. Ulti wyleczysz sobie ok 400 hp (na 1lvl) jak dobrze trafisz w miniony.

Opublikowano

Irelia, offtank, który w late game potrafi zniszczyć każdego kto stanie jej na drodze do zwycięstwa. Dzięki swojej tankowatości, dashy oraz true damage potrafi sporo namieszać.

Plusy i Minusy:

Plusy:

- Jeden z lepszych picków na solo topa.

- True DMG.

- Dash.

- Slow, stun.

- Niski CD ulti.

- Postrach AD / AP carry.

Wady:

- Straciła swój główny blask po wielu nerfach

- W Early manożerna.

Opublikowano

Irelia, offtank, który w late game potrafi zniszczyć każdego kto stanie jej na drodze do zwycięstwa. Dzięki swojej tankowatości, dashy oraz true damage potrafi sporo namieszać.

Plusy i Minusy:

Plusy:

- Jeden z lepszych picków na solo topa.

- True DMG.

- Dash.

- Slow, stun.

- Niski CD ulti.

- Postrach AD / AP carry.

Wady:

- Straciła swój główny blask po wielu nerfach

- W Early manożerna.

No chyba Cie posralo ? Od kiedy irelia ma dasha i jest manozerna ? Jakies reworki i nerfy o ktorych nie slyszalem ?

Na takich low bobach bierz kennena, irelie kup pozniej, bo to postac typowo na rankedy.

• masa aoe
  • stuny
  • latwa farma
  • energia
  • duzy dmg, niszczy w tf

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...