Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Kupno] Cały zestaw komputerowy ok 6500zł

JakeNoluv

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zamierzam kupić kompa. co sądzicie o takim zestawie

Płyta główna Asus P8Z77-V Pro

Obudowa Cooler Master CM 690 II Lite Black noPSU USB 3.0

Procesor Intel Core i7 3770K 3.5GHz BOX

Dysk twardy WD Blue WD10EALX 1TB (SATA/600, 32MB cache, AF)

Zasilacz OCZ zasilacz Fatality Series 750W, modular, 80+

Pamięć Corsair DDR3 2x4096MB 1600MHz CL9.0 XMP Vengeance Blue

Karta graficzna Asus GeForce GTX 660 TI DirectCU II OC 2GB DDR5 PCI-E BOX

Chlodzenie Corsair Hydro H80

ASUS Karta dźwiękowa Xonar D2X/XDT 7.1 - PCI Express x1

Monitor Asus 21.5" LED VS228H

Klawiatura Razer Lycosa Mirror

Słuchawki Logitech G35

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ok 6300zł

Opublikowano

HAahahahhah GTX 660 w zestawie za 6,3k? Sam składałeś?

PSU do zmiany na XFX 600W

MOBO do zmiany na G55

GPU do zmiany na Radeona HD 7870/90

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

PSU zmień na XFX 600W lub Thermaltake SP-650W

MOBO według mnie dobre.

Karta na Asus Radeon HD 7870

to według mnie zmień :)

@UP

komputer jest za 5.9k bo słuchawki i mysz :)

Opublikowano

Ihamil, też żeś się wykazał dawać takie podzespoły do zestawu 6k

http://www.morele.net/inventory/info/Sebotk/

Do tego np. Logitech Desktop Microphone, Superluxy 668b, monitor taki fajny LG za 600 czy 700 zł tu był, co zostanie to na dźwiękówkę.

Opublikowano

@up nie polecaj napedu z serii green, wolny w uj, Jak chce kupic karte dzwiekowa to superluxy sie sa ciekawe :s W sensie ze mozna cos innego co wykorzysta mocno potencjał karty

Jak szalec, to szalec

http://www.morele.net/inventory/info/0KgBL5/

Ale po co? Ma tutaj B.mocny procesor, 2x Radeona 7850, mocny zasilacz, dobra bude, solidną płytę głowna, 16GB ramu... Ale to juz jest zesatwa mega jeszcze inny zloze.

Tutaj masz zestaw na pokladzie z SLI GTX 660 Ti

http://www.morele.net/inventory/info/myYW3/

Jak chcesz mieć 1 kartę to zmiana na jakiegoś radeona np. 7970

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Słuchawki bez sensu, zestaw ujdzie ale też nie najlepsze wykorzystanie budżetu

lucyfer - po co dajesz 2x grafikę ? Większe zapotrzebowanie prądu + mikroprzycięcia + fakt że nie każda gra to obsługuje. Bez sens w takim budżecie.

Co do zestawu weź ten co Ci podałem. Napęd nie jest wolny, 24x to nie tragedia po za tym rzadko się z niego korzysta (ja u siebie mam odłączony w ogóle od 2 lat)

Do tego dźwiękówka Xonar + Superluxy 668b

Opublikowano

@3xup

Jak już ma zamiar kupować kartę dźwiękową, to może już lepsze słuchawki kupic jak senhy 338.

Po to dałem 2 grafiki, aby miał większą wydajność w grach, nowsze gry już to wykorzystują a mikroprzyciecią już są niezauważalne... O gdzie miałem niby 2 grafiki dać w zestawie za 1000zł?? Jak autor ma tyle pieniędzy na zestaw, to raczej rachunki za prąd nie będą mu stanowić problemu...

Opublikowano

pieniędzy mam tyle ponieważ sprzedaje dom :P czym mniej wydam. tz jak kolega wysłał ok 5400 to mogę sobie kupic jeszcze sluchawki mikrofon muche itd

a i jeszcze powiedz mi TrueFaith czy do tego zestawu co wysłałeś nie dodawać chlodzenie do procka ? np Corsair H80

Opublikowano

Komputer do grania rozumiem? W gazecie mam zestaw za 3400zł mogę ci podesłać listę części :)

300 350 400 500 1000

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/VLgniE/

z chłodzeniem i dźwiękówką, ssd samsung 840 bo 830 wyszły ;p

Do tego kupujesz fajne słuchaweczki np. superlux 668b i kozaczysz

Jak chcesz to wywal dźwiękówkę i weź tamtą co wcześniej dałem bo lepsza jest trochę

Opublikowano

na morele jej nie ma, wysyłałem Ci wcześniej

Superluxy 668b Ci sie nie podobają ? Przecież bardzo ładne są i fajny design mają ;f zamiast nich może KOSS UR 40, to zależy od tego ile chcesz wydać

Opublikowano

Czemu bez sensu ? Bo ma mały pobór prądu a wydajność i tak bardzo dużą ? Zróbmy porównanie:

HD7850 x1 to 21-22 fps w crysisie warhead 2560x1600 4xAA

a więc analogicznie 2x HD7850 to jakieś 42-44 fps, choć pewnie wydajność nie jest dwukrotnie większa

HD7970 GHz to już 39-40 FPS, więc mamy dużo mniejsze TDP, ciszę, chłód, wydajność taką samą i nie ma żadnych przypadkowych problemów związanych z CF

@EDIT

Właśnie wyczytałem że 2xHD7850 jest wydajnościowo zbliżony do GTX'a 670, który jest dużo wolniejszy od 7970 GHz

Opublikowano

@up Tak... Ale monitor z taką rozdzielczością jest drogi i raczej autor nie będzie w takiej grał, gdzie ty snisz?

Może z tymi dwoma kartami przesadziłem ale i tak to jest ciekawa opcja.

Opublikowano

Boshe, to moge sprawdzić na Full HD, różnica jeszcze większa na korzyść hd7970. Ciekawa opcja to by byly 2x7970 w wiekszym budzecie, choc taka wydajnosc jest raczej bez sensowna. Żeby mieć wydajność zbliżoną do HD7970 to trza by dwóch 7870 każda po 1k zł, co by wyszło 300-400 zł drożej + pozostaje kwestia temperatury, prądu i przycięć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...