Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[POMYSŁ NA SERWER]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pomysł na serwer minecraft ale mam za małą wiedzę na temat serwerów do minecrafta.

A więc pomysł mam taki

Główna mapa na serwie by miała wielkość np 100k x 100k normalnie z surowcami by była a na krawędzi tej mapy

nad przepaścią by był kwadrat np o wymiarach 100 x 100 i grubości jeden klocek a na przeciwko taki sam i to by była inna frakcja

i też taki trzeci kwadrat mniejszy spawn z wyborem do jakiej frakcji chcesz należeć i by były takie butki z przyciskami

jedna by była np czerwona a druga niebieska i by się wchodziło do takiej butki i klikało przycisk np w czerwonej i by przy nicku pisało red [czerwony] jak by się pisało na czacie i ludzi z tej samej drużyny by nie mogli się bić tylko z przeciwnej.

Na mapie głównej by były porozmieszczane skrzynie z skarbami co by się respiły w odpowiednim czasie co do zawartości

np jak by w skrzyni były diamenty i takie inne cenne itemy to by się respiła co 6h a np z jedzenie przy jakiejś drużynie przed

wejściem by się respiła co minute.

Też by było głosowanie na lidera grupy na niebieskich jest sobie np 10 graczy z niebieskich i każdy glosuje na kogoś innego

nie mogą na siebie i ten kto zostanie liderem grupy będzie miał przed nickiem ZarządcaBLUE i by dostał komendy

typu

wyżnijcie nie przestrzegających regulaminu ludzi na range BANITA a inna drużyna by mogła go przyjąć

czyli zarządca RED by wpisał komendę /rang [nick tego gracza] i nazwę grupy w tym przypadku RED

by też mógł dawać cuboidy na swoim terenie np drużyny RED

Tego typu komendy by miał zarządca

/region define (nazwa cuboida) (nazwa właściciela)

/region addmember/addowner

I też ludzie z drużyny RED by nie mogli wchodzić na posiadłość BLUE i odwrotnie jedynie by mogli wchodzić w czasie WOJNY.

Taki jest mój pomysł na serwer i czy on w ogóle jest do zrealizowania ?

Jeżeli ktoś takie coś potrafi co opisałem w pomyśle i chciał by mi pomóc to proszę napisać mi na

GG-28570194

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...