Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Tworzę serwer - kilka pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tworzę serwer minecraft , początkowo 20 slotów.

Chciałbym abyście mi doradzili :

-typ serwera: (SkyBlock,Survival+Frakcje,FB)

-hosting - Craftserve.pl - Mineserv.eu

-Szukam Technika serwerowego(minimum 14 lat ,ogarniający pluginy ,tworzący paczki )

-Czy strona do serwera też ma byc i znią dynamo mapa?

1377774857-U369478.png

Opublikowano

1. Survival + Frakcje - za mało slotów. Zrób dobry freebuild na te 20 slotów, sprzedawaj vipy i jak uda się, to powiększ sloty z vipów.

2. Hosting - craftserve.pl bez dwóch zdań, lepszy PA, parametry sprzętowe, po prostu wszystko jest lepsze na CSRV.

3. x.

4. Dynamiczna mapa nie jest aż tak potrzebna, myślę, że na 20 slotów nie ma po co robić stronki - wszystko niech będzie na serwerze.

Opublikowano · Ukryte przez BR3NDzik, 9 Stycznia 2013 - Brak powodu
Ukryte przez BR3NDzik, 9 Stycznia 2013 - Brak powodu

sp93x0.png

Serdecznie zaprasza administracja forum

dlaczego Cię zapraszam? gdyż na MPC administracja ma na nas

wyjebane ( na tych co nie mają innej rangi niż Member ) jak wyślesz PW np.

do Kokosz'a to za Chiny Ci nie odpowie a jak napiszę mu np. Kierzek to

odpiszę mu w parę sekund... Taka tu sprawiedliwość!

Opublikowano

1. SkyBlock ... zaczyna się robić straszne oklepany. Jak dla mnie brakuje świetnego Survival RPG

2. craftserve

3. Pisz tu :

Szukasz programisty do tworzenia serwera lub oferujesz takową pomoc ? Pisz tutaj ! - Minecraft - Modding / Zarządzanie serwerem - MPCforum - Cheaty, Boty, Bugi, Hacki do gier online

4. Fajnie by było, ale jak planujesz dać gildie to polecam nie dodawac.

Z własnego doświadczenia powiem tyle o survivalach, że jest ich za dużo. Dwa lata temu była sytuacja - 90% fb, 10% sv/rpg - teraz jest odwrotnie. Ciężko się wybić, trzeba byłoby mieć dedyka na kilkaset slotów, takie serwery są już w polsce i tam gra na nich najwięcej osób.

Opublikowano

Z własnego doświadczenia powiem tyle o survivalach, że jest ich za dużo. Dwa lata temu była sytuacja - 90% fb, 10% sv/rpg - teraz jest odwrotnie. Ciężko się wybić, trzeba byłoby mieć dedyka na kilkaset slotów, takie serwery są już w polsce i tam gra na nich najwięcej osób.

Tez prawda. Dobry FB to ze świecą szukać. SkyBlocki wchodzą w modę bo widzę ich coraz więcej.

Ale taki porządny rpg ... ;3 Sam bym zagrał.

Opublikowano

Spróbuje stworzyć survival + frakcje w którym będą zabawy dla graczy typu : mobarena, spleef, raz w tygodniu evnety.

Co miesiąc lub 2 do wygrania darmowy vip za zabicie Witchera.

1377774857-U369478.png

Opublikowano

1. Moim zdaniem znajdź złoty środek, czym zaskoczysz graczy i ich zachęcisz, coś oryginalnego, żeby to nie były czyste frakcje...

2. Nie interesowałem się tym nigdy :) (wiem że drogo :D)

3. Uczę się dopiero tego wszystkiego, ale jakąś wiedzę mam ( nie jestem chętny) :)

4. FORUM MUSI BYĆ !! ( choćby po to by się dowiadywali news'ów i pisali skargi, podania, zażalenie itp itd...)

Daj Lubie to jeśli pomogłem :)

Opublikowano

Nazwa najlepiej by była oryginalna - nie zawierająca oklepanych rzeczy typu Craft.

Ehh, szkoda - że zrobiłeś survival + frakcje bo się nie wybijesz i czas stracisz, będzie z 8 online maksymalnie. Serwery takie robi się pod XXX slotów.

Opublikowano

Niech będzie, dodatkowo przy tworzeniu tematu zachowaj taki wzór:

NazwaSerwera [sV][20s][X][X][X][X]

W miejsce x dodaj dodatki jakie będą, areny czy cokolwiek - by zachęciło. Dodatkowo zrób ciekawą, wycentrowaną prezentacje, napisy z:

glowtxt.com

Polecam robić.

Pamiętaj - by odświeżać temat, a najważniejsze by użytkownicy pisali opinie, bo temat szybko zaginie daleko. Dodatkowo możesz zrobić, że za zaproszenie kilku osób gracz dostaje przedmioty czy coś.

Opublikowano

Ray , dziękuje za twoją pomoc, zaraz będzie forum tz stronawww+forum więc masz szanse na wyższą range niż gracz.

Jaki silnik na forum dać mybb,przemo,smf - IpB nie mam :D

1377774857-U369478.png

Opublikowano

MyBB - najbardziej ciekawy skrypt i ładny interfejs, są ciekawe skrypty do minecraft.

Hosting: friko.pl / cba.pl - polecam z darmówek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...