Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Gryzienie się questów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam problem napisałem sobie quest na wymiar władców oraz komnatę pająka i mam pytanie dlaczego napisy z komnaty pająka pojawiają mi się w wymiarze , a z wymiaru w komnacie.

Opublikowano

pewnie źle wgrałeś questy pozmieniaj w jednym napisy tak żeby pasował do jednego i w innym do drugiego , nie będziesz musiał wtedy niczego jeszcze raz wgrywać.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Ten sam mob jest w obu questach? Zrób np w wymiarze ze gdy wchodzisz ustawia qf a na 1, a potem

When kill with npc.get_race() == Id and pc.getqf("a") == 1 begin

Po wyjściu z wymiaru qf ustaw na 0.

Dokładnie tak jak kolega napisał, musisz w questach typu dungeon posługiwać się funkcjami state, wtedy moba naliczy jeśli ubijesz moba o danym id oraz będzie nadany konkretny state. State nie mogą się powtarzać na różnych dungeonach. Ja osobiście tylko polecam ustawiać qf na 0 zaraz po ubiciu moba (przejściu do kolejnego) zamiast po ukończonym całym wymiarze. Pozwala to na kontynuowanie w przyszłości dungeonu bez buga :D.

Opublikowano

Wszystko było ok , błąd był w "timerze"

Ale lajki za pomoc.

Hmm... co ma wspólnego timer z tym, że wyświetla napisy ale nie na tym dungu... uszkodzony timer może jedynie spowodować, ze dungeon się zatrzyma i dalej Cię nie przerzuci. Ale skoro mówisz, że działa to ok... tylko to mnie trochę dziwi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...