Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Help

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka mam mały problem ostatnio mam chęć żeby zagrać na serwerze minecraft 1.2.5 ale gdy już wpisałem Ip daje tam join czy sos podobnego to z każdym serwem jest tak że niemoge na niego wejsc mam wiecie ten paseczki zboku zwionzane z internetem i mam na nich X czerwony Pomocy odwdzięcze się

siemka mam mały problem ostatnio mam chęć żeby zagrać na serwerze minecraft 1.2.5 ale gdy już wpisałem Ip daje tam join czy sos podobnego to z każdym serwem jest tak że niemoge na niego wejsc mam wiecie ten paseczki zboku zwionzane z internetem i mam na nich X czerwony Pomocy odwdzięcze się

Opublikowano

Albo coś z portami nie tak i nie może się połączyc, albo te serwery są wyłączone. Jesteś pewien, że wchodzisz na serwery, które są wciąż aktywne?

userbar.png
Opublikowano

Formatując systemu nie odblokujesz portów. Grałeś w MC wcześniej i przy poprzednich wersjach działało? Podaj też może adresy tych portów i ich strony internetowe czy coś takiego.

userbar.png
Opublikowano

Porty można przestawiac dzięki różnym programom, ale to dośc skomplikowane i jeszcze nie słyszałem, żeby miał z tym ktoś problem w MC, oprócz stawiania publicznych serwerów. Na razie wyślij te wpisane IP, może tam coś zepsułeś. Albo Minecraft jest blokowany przez antywirusa lub firewall.

userbar.png
Opublikowano

legendcraft.bounceme.net jest wyłączony, z resztą nie jestem pewien, czy nie ma innego IP niż podałeś. Reszta też prawdopodobniej jest wyłączona, to chyba wszystko prywatne serwery ^^ Albo ich właściciele nie zrobili tego co pisałem, czyli nie odblokowali portów :D Napisz czy masz konto premium i spróbuj wejśc na jakieś włączone, oficjalne serwey takich stron jak minecraft.pl albo craftsite.pl

userbar.png
Opublikowano

Jak nie masz premium to nic dziwnego, że większośc serwerów ci nie działa :D Nie znam żadnych serwerów dla no-premium. No i żeby wejśc na jakiś serwer to trzeba miec albo konto premium i byc zalogowanym, albo miec takiego launchera, który ci nadaję nazwę (taki do którego wpisujesz nazwę bez hasła i działa). Ale do takiego też nie zarzucę linkiem bo to nielegalne :P

userbar.png
Opublikowano

a powiedz mi żęby wejsc na serwer co zrobi kolege na chamiach wiesz taki np do nagrywnie na yt to musze miec jakies premium czy nie ?

Wynająłem tłumacza, ale on też nie zrozumiał :D

Jeśli chodzi o to, czy możesz wejśc na serwer, który twój kolega robi na Hamachi bez premium, to tak, musisz miec tylko Hamachi, nazwę i hasło do jego sieci, a w MC jako IP podajesz jego numer IP z Hamachi. A kiedy on stawia serwer, to w pliku config, tam, gdzie wpisuje się IP stawianego serwera on też musi wpisac numer IP z Hamachi, nie jakąś nazwę czy coś bo nie pójdzie. Poczytaj sobie poradniki na necie.

userbar.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...