Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Usuwanie itemów z item proto na niski lv

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałem was poprosić o pomoc gdyż chcę wywalić cały drop z globala tzn same itemki od mieczyka na 1lv do broni na 60lv chcę jedynie zostawić bojowy i nimfę a reszty się pozbyć

Słyszałem że jeżeli usunę w item proto to muszę także usunąć z dropu z mobów usunąłem i tam i jeszcze w sklepach i dalej wyskakuje mi błąd połączenia z serwerem czy jeszcze gdzieś muszę usunąć w serwerze i czy muszę grzebać w cliencie jak tak to jakie foldery i co usunąć byłbym bardzo wdzięczny :D

Opublikowano

.. Jak usuniesz z item_proto to potem nie bedzie Ci dzialac w grze..

Usun z mob_drop_item.txt

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Wystarczyło wyjebać z dropu ;o

.. Jak usuniesz z item_proto to potem nie bedzie Ci dzialac w grze..

Usun z mob_drop_item.txt

Dupa i chuj , common jeszcze

Opublikowano

ja bym na serwerze nic nie ruszal poza wywaleniem itemkow ze sklepikow przez navicat. Najlepiej usunac tylko z item_proto clientowego i item_list.txt

Opublikowano

Nie prawda up bo mob_drop_item etc_drop_item i wszystko zwiazane z dropem i mozesz juz usuwac kazdy itemek ja miałem serwer z 3 mapami i 10 itemami (tylko na start ) ale brak checi moze kiedys to dokoncze .

Opublikowano

bo wiecie mi ten shit nie potrzebny a wkurwia mnie to bo jest w pizdu tego a jest mi to wgl. nie potrzebne do szczescia bo i tak tego dropilo nie bedzie a nie chodzi mi o drop zeby tych itemkow w dropie nie bylo tylko w navicacie bo idzie dostac zajeba od tych itemkow na jednej stronie iest ich 1k po usunieciu niepotrebjych robi sie ok.300 to jednak duze odchudzenie ;p

Opublikowano

Kasując itemy tylko w item_proto nie wystartuje Ci ponownie serwer. Czemu? W dropliście nadal item będzie figurował a w item_proto już go nie będzie. Itemy należy wywalić z droplisty a item_proto zostawić w spokoju :D.

Opublikowano

To tak ja te bronie z dropu mam wywalone nie chce ich wywalic z mob dropu tylko z item proto bo mi tam przeszkadzaja jak wywalic zeby nie dropily to umiem CHCE WYWALIC JE Z ITEM_PROTO ZEBY BYLO TAM MNIEJ SHITU :D

Opublikowano

Wywal wszystkie pliki zwiazane z dropem i mozesz usuwać nawet całe item_proto i odpali .

Opublikowano

To tak ja te bronie z dropu mam wywalone nie chce ich wywalic z mob dropu tylko z item proto bo mi tam przeszkadzaja jak wywalic zeby nie dropily to umiem CHCE WYWALIC JE Z ITEM_PROTO ZEBY BYLO TAM MNIEJ SHITU :D

Jeśli wywalisz z Item_Proto, a zostawisz w mob_drop_item.txt i special_item_group.txt to tak jak mówiłem... serwer nie wystartuje. Id, które są w tych 2 plikach txt MUSZĄ być w Item Proto. Poza tym co Ci przeszkadza item w Item_Proto?

Opublikowano

Nie prawda up bo mob_drop_item etc_drop_item i wszystko zwiazane z dropem i mozesz juz usuwac kazdy itemek ja miałem serwer z 3 mapami i 10 itemami (tylko na start ) ale brak checi moze kiedys to dokoncze .

Chuja prawda. A common, mob_drop, item_proto? :>

Opublikowano

Przecież napisałem związane z dropem a o item_proto juz wspominałem . Uczymy się czytać

Opublikowano

to tak żeby było wyjaśniione zrobilem usunolem 3pliki znaczy zawartosc ich w filezilli i moglem usuwac itemki w item proto lecz usunolem ich z duzo i serwer znow nie wystartowal sie wkuzylem i pier. to niechce mi sie znowu grzebac ale jak co to na przyszlossc

MOZNA USOWAC ITEMKI Z ITEM PROTO PO USUNIECIU TYCH PLIKOW MOB DROP ITEM GROUP ITEM I COMMON

KONIEC TEMATU WSZYSTKIM DZIEKUJE MOZE KOMUS SIE PRZYD ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...