Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwne IP

kondi1221

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, gdy zrobiłem update minecraft na wersje 1.4.6 nie moge zrobić serwera lan. Tzn wchodze na singleplayer i chce zrobic serwer lan, by brat mógł wejść, zawsze działało wyskoczyło ip i gitara, a teraz gdy robie tego serwa to wyskakuje jakieś dziwne ip np. 0.0.0.0:55.1.7.33 I nie można na niego wejść

W czym jest problem? Dlaczego są te zera?

Kiedyś normalnie działało

Proszę o pomoc

Pozdrawiam

Jeżeli pomogłem daj LIKE...

Jeżeli Nie to też taj LIKE...

Opublikowano

ip sie zgadza ale

np. 0.0.0.0:55.1.7.33

w porcie niemoze byc kropek czy napewno masz tam kropki ?

ip powinno wygladac tak 0.0.0.0:551733

Opublikowano

W cmd wpisz:

ipconfig /all

wyskoczy poprawne ip

Members ---> Pro User ---> Postmaker ---> Black Member ---> MPC Champion ---> MPC Gold Member ---> MPC Winner

Opublikowano

Niech twoj brat wpisze to samo co ci wyskakuje jesli jestescie podlaczeni pod ten sam ruter. Jesli to nie pomoze, jesli masz np. Hamachi to niech wpisze twoje ip i to co jest po tych 0.0.0.0 czyli port. Mam nadzieje ze pomoglem

Opublikowano

Niech twoj brat wpisze to samo co ci wyskakuje jesli jestescie podlaczeni pod ten sam ruter. Jesli to nie pomoze, jesli masz np. Hamachi to niech wpisze twoje ip i to co jest po tych 0.0.0.0 czyli port. Mam nadzieje ze pomoglem

Nie ma to być hamachi tylko opcja LAN, która dostępna jest w grze.

Members ---> Pro User ---> Postmaker ---> Black Member ---> MPC Champion ---> MPC Gold Member ---> MPC Winner

Opublikowano

@up ale powiedz czy masz hamachi bo jak tak, to jak otwierasz lan to sie loguje twoj brat z ip hamachi + port ktory ci gra przyznala

Opublikowano

Racja, nie ma tam kropek (0.0.0.0:56453)

Z bratem jesteśmy podpięci pod ten sam router, mamy hamachi, jak on wpisuje te ip z zerami, a jest podlączyny do mojej sieci hamachi to i tak mu nie działa...

Spróbuje to z tym ipconfig /all i z tym ip hamachi z portem co wyskoczy

Dam znać co i jak

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Prawdopodobnie jest coś nie tak z Minecraftem który "stracił" możliwość przydzielania IP i przez to takie dziwolągi wychodzą typu : ""0.0.0.0:port"", sam to miałem, niestety nie wiem czym to jest spowodowane, ale strzelam że to podczas którejś łatki to musieli zepsuć, polecam dać komuś IP hamachi, bądź przerzucić się na bukkita ;>

Kochanie wróciłem :yay: 
Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

Dziękuje wszystkim za rady!

Problem rozwiązany!! (zapora off ) xD

Do zamkniecia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...