Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Woda

Endriex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fajnie by było, jakbyś napisał jaki to modpack, lub mod. Bo bez informacji nie udzielimy ci odpowiedzi.

mam 10 modów

-DayZ

-OptiFine <-ten mod jest zainstalowany ale na minecraftforge nie wczytuje mi i pisze 10 mods.

-FerullosGuns

-ICBM

-Minecraft coder pack

-Forge ModLoader

-Basic Components

-MinecraftForge

-bloodmod

-Mystcraft

Opublikowano

oooo rany...

no dobra. To może chociaż powiedzcie gdzie znajde skina z tą wodą, żeby dać tam jakąś wode.

Opublikowano

.minecraft->bin->minecraft.jar (otwórz za pomocą win rara/7zip)->misc i watercolor.png i water.png tu już sobię sam kombinuj jaki chcesz kolor.

lol. dalej to samo :(

proszę pomóżcie :(

Opublikowano

Spróbuj przeinstalowac Minecraft'a, potem instalowac po kolei mody i zobacz po którym woda przestaje byc widoczna.

userbar.png
Opublikowano

Spróbuj przeinstalowac Minecraft'a, potem instalowac po kolei mody i zobacz po którym woda przestaje byc widoczna.

wiem tylko że zainstalowałem water shader ale on mi nie zadziałał i wtedy wody już nie było. A jak odinstalowałem to dalej nie było wody :/

Opublikowano

A zrobiłeś to, co napisałem czyli przeinstalowałeś MC? Ten mod mógł pozostawic jakieś ukryte pliki, które dalej psują wodę.

userbar.png
Opublikowano

A zrobiłeś to, co napisałem czyli przeinstalowałeś MC? Ten mod mógł pozostawic jakieś ukryte pliki, które dalej psują wodę.

no nie tego nie zrobiłem

Opublikowano

Taa... to zrób to i wtedy pisz :D Moim zdaniem, jeśli woda się zepsuła po instalacji water shader, to teraz jeśli przeinstalujesz MC (usuniesz cały folder -pamiętaj o backupie save'ów- i updatujesz od nowa), a potem znowu powgrywasz mody bez tego innego to powinno pomóc.

userbar.png
Opublikowano

Taa... to zrób to i wtedy pisz :D Moim zdaniem, jeśli woda się zepsuła po instalacji water shader, to teraz jeśli przeinstalujesz MC (usuniesz cały folder -pamiętaj o backupie save'ów- i updatujesz od nowa), a potem znowu powgrywasz mody bez tego innego to powinno pomóc.

to powinno napewno pomóc.

Ale jakby coś nie działało dalej to napiszem

Opublikowano

Miałem to samo, problem leżał w złej wersji optifine i lub w twoim przypadku złej kolejności instalacji najpierw Forge potem optifine jeśli używasz, ale tak jak pisało wiele osób przede mną najlepiej zacząć od czystego bina, Po każdej instalacji moda w minecraft,jar rób jego kopię będziesz mógł łatwo wrócić do poprzedniej działającej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...