Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Podłączanie głośników pc do konsoli za 2zł

Curser

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wielu z was chciałoby podłączyć konsolę pod monitor i do tego mieć dobrą jakość dźwięku, przedstawie wam jak to zrobić z wydatkiem 2zł.

1.W pierwszym lepszym sklepie audio kup przejściówkę 2x chinch na mały jack (koszt tak jak wspomniałem 2zł) Wygląda ona tak:

1357729485-U813132.jpg

2.Podłączamy 2 złącza chinch (czerwony i biały)

1357729550-U813132.jpg

3.W wejście mini jack podpinamy głośniki

4.A kabel chinch do konsoli, gotowe.

Krótki łatwy tutorial. Za jakość zdjęć przepraszam brak kabla usb do aparatu robiłem komórką

Opublikowano

Takim sposobem można też podłączyć słuchawki najzwyklejsze na mini jacka, da się też podłączyć mikrofon z słuchawek wystarczy kupić kartę muzyczną 3D SOUND (koszt ok. mniej niż 5zł) ( jest na USB) i podpina się ją do konsoli do portu USB i w tej karcie są 2 wejścia na słuchawki zielone wejście ( które nie działa bo ps3 nie obsługuje słuchawek przez USB, Tylko obsłuchuje mikrofon przez USB) noi jest jeszcze różowe wejście i tam wpinamy nasz mikrofon i za 20 zł możemy mieć dobre słuchawki z mikrofonem w ps3 : )

RMCF

Opublikowano

@UP

To samo pomyślałem :D .

W najbliższym koło mnie sklepie multimedialnym przejściówka około złotówkę ( jak robią promocje na każdy towar to nawet 50 groszy :D).

21515.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...