Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Ashe sugestie i porady?

DesoPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Gram od niecałego tygodnia w LoLa. Przyzwyczaiłem się do Ashe, bardzo dobrze mi się nią gra.

Anyway... Mój znajomy polecił mi następujący build.

Buty Berserkera.

Widmowy Tancerz.

Krwiopijec.

Ostrze Nieskończoności.

Lodowy Młot.

Ale mam wrażenie że lodowy młot, to fail u Ashe z względu na jej lodowe strzały.

Co polecacie w miejsce lodowego młotu? I co jeszcze polecacie? Bo zawsze zostaje mi jeden slot.

Opublikowano

Polecam Tobie tak co do buildu

-Buty Berserkera (1.)

-Ostrze Nieskoncznosci (2.)

-Widmowy Tancerz (3.)

-Krwiopijca (4.)

-Ostatni Szept ( Jeżeli ludzie maja dużo pancerze ) (5)

-Czarny Tasak (Jeżeli mniej pancerza a chcesz więkzy dmg ) (.5)

-Anioł Stróz (6.)

A co do gry na początek jeżeli idziesz na bota i nie masz supporta który Cię może leczyć a grasz agresywnie to zaczynasz buty + 3 potki. Ale jeżeli idziesz z soraka albo taricem do polecam Miecz Dorana. Ja zawsze gram jak mam cięzka linie to buty + 3 potki i pozniej 2 miecze dorana , dokańczam butki kupuje Kostur na Life Steal czyli kawalek od krwiopijcy. Żeby dłużej stać na lini :)

Opublikowano

Do ashe first musi byc Ostrze nieskonczonosci.Ten build co up podal dobry jest ale polecam zlozyc ga przez przebiciem albo krwiopijec zamiast przebicia.Ga musi byc jako 5item,nie 6.Na linii sie farmisz,grasz ostroznie no chyba ze jungler Ci gankuje,nie kupuj doranow,moze max.1 bo szkoda kasy a trzeba miec jak najszybciej itemki

sstwc.jpg

Opublikowano

Kolejność kupowania moja.

Buty -> Krwiopijec -> Buty Berserkera -> Widmowy Tancerz -> Ostrze Nieskończoności.

I zawsze zostają mi dwa sloty po tym. Mogę zainwestować w Ostatni Szept jak i Czarny Tasak, ale raczej bezcelowe to jest.

Opublikowano

@DesoPL

Nie, nie jest to bezcelowe. Ostatni szept jest ok, lepszy od Czarnego Tasaka. Dzięki niemu bijesz jeszcze większy dmg i nawet armor przeciwnika nie jest ci straszny.

A na last item polecam Anioł stróż.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Powinno to wyglądać tak:

Buty + 3 poty --> 1/2 dorany --> buty berserkera --> KW miecz --> Krwiopijec --> Widmowy tancerz --> Ostatni szept --> Ostrze nieskończoności. Co do ostatniego itemu to zależy, wiadomo jak grasz na słabych levelach czyli 10 itp. to raczej Ciebie nie będą focusować w teamfigtach dlatego też dobrym pomysłem jest kupienie 2 widmowego tancerza/Anioł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...