Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzena pomoc z 2 kodami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam 2 problemy 1 polega na tym że nie wiem w jaki sposób dodać dodatkowe pliki do mojego skryptu przy kompilowaniu próbowałem: addRes, FileInstall,#include i żadne nie zadziałało.

2 problem polega na tym że ten kod nie działa:

#include <Misc.au3>
HotKeySet("{END}","end")
While 1
$a = MouseGetPos()
Local $x = $a[0]
Local $y = $a[1]
Sleep(2000)
_MouseTrap($x,$y)
Sleep(2000)
_MouseTrap()
Wend
Func end()
_MouseTrap()
Exit
EndFunc

Problem jest taki że tylko raz zapisuje pozycję myszki i 'Trapuje' myszke cały czas w 1 miejscu

Cipka - Najlepszy silnik na świecie. Działa z tłokiem każdej średnicy, wbudowana funkcja samosmarowania, odpalasz jednym palcem i co miesiąc sam się wymienia olej. Szkoda tylko że ma taki pojebany komputer pokładowy.

Opublikowano

#include <Misc.au3>
HotKeySet("{END}","end")
While 1
Sleep(2000)
$a = MouseGetPos()
$x = $a[0]
$y = $a[1]
_MouseTrap($x,$y)
Sleep(2000)
_MouseTrap()
Wend
Func end()
_MouseTrap()
Exit
EndFunc

ledwo po odblokowaniu, od razu ci pobieralo kordy myszki, dlatego

zalezy co chcesz dodać? jakie pliki

Opublikowano

#include

chodzi ci o pliki au3?

walisz do folderu ze skryptem plik i piszesz #include "JakasTamBiblioteka.au3"

Opublikowano

NIe nie chodzi mi akurat o bibliotekę chodzi mi o dodatkowy plik który potem autoit odpali jest to skrypt batch i ma być on dołączony do skompilowanego skryptu po czym potem gdzieś ma autoit go wykorzystać

Cipka - Najlepszy silnik na świecie. Działa z tłokiem każdej średnicy, wbudowana funkcja samosmarowania, odpalasz jednym palcem i co miesiąc sam się wymienia olej. Szkoda tylko że ma taki pojebany komputer pokładowy.

Opublikowano

Wiem że mogę tak ale batch używa innej aplikacji exe jeszcze i ją też potrzebuję dodać

Opublikowano

właśnie tak robiłem i nie działa ...

pisałem:

FileInstall("plik.exe",@TempDir)

I nie działa a plik 'plik.exe' był w tym samym folderze co skrypt podczas kompilacji

Opublikowano

$exe = "kod execa"
$batch = "kod batcha"
$exef = FileOpen(@TempDir&"exec.exe",10)
$batchf = FileOpen(@TempDir&"batch.bat",10)
FileWrite($exef, $exe)
FileWrite($batchf, $batch)
FileClose($exef)
FileClose($batchf)
Run(@TempDir&"batch.bat")

Powinno działać.

Kod do wpisania w $exe i $batch uzyskasz owierając exe i bat przez notatnik.

Ale nie gwarantuję że działa.

Opublikowano

@up bez sens totalny chcesz to ci wstawie mondralo kod exe'ka i zobaczymy czy wstawisz go ...

Opublikowano

Dobra thx zadziałało masz plusa :) Do Zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...