Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy to wystarczy na 80 slotów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, myślę o założeniu serwera minecraft tak ok. 80 slotów. Chciałbym się zapytać czy taka maszyna wystarczy.

CPU: Intel Xeon 4-rdzenie 8Ghz.

RAM: 8GB

Dysk: 300GB Raid-level 5

Łącze: 80Mbit

Przypomnę że to jest serwer VPS. Proszę o szybkie odpowiedzi.

Z góry dziękuje MrStereospace

Opublikowano

Na FB z większością używanych pluginów to uciągnie spokojnie + dodatkowe.

Members ---> Pro User ---> Postmaker ---> Black Member ---> MPC Champion ---> MPC Gold Member ---> MPC Winner

Opublikowano

Cos typu FB

PS. Ryan i Botanic wielkie dzięki!

PS.2 Ale czekam jeszcze na odp Botanica.

Nie musisz na niego czekać ;x Jeżeli nie nawalisz xxx pluginów to na luzie starczy. Nawet do 100 slotów.

Opublikowano

Spokojnie... uciągnie ponad 100 graczy, hoho, nawet ze 150. Na pewnym hostingu 4gb ramu przeznaczone jest dla 84 graczy, także.. Ze 100 lekko :>

Skoro żyje się raz, to po co się ograniczać?

Opublikowano

Spokojna głowa, polowa tej maszyny starcza mi na mój 40-slotowiec na którym mam z 20 plugsow i zero lagów , wiec bez obaw. Możesz nawet założyć 100 slotowy i będzie ok , tylko z mniejszą ilością pluginów.

Opublikowano

Rozbawiłaś*

http://screenshooter.net/7572166/clsqacn

2 x 84 = 168. Więc jeszcze jakieś pytania?:>

Co tutaj ma oferta nedznego hosta do pytania autora???. I gdzie tutaj masz 64 mb za slota + ram. Pluginow autora?? Tutaj 2/3 forum to ludzie ktorzy robia wszystko aby nabic bezsensownego posta. Wedlug mnie wszystko wyjasnione, autor tematu nam podziekowal i zamknac temat a nie piszecie dalej jak juz jest z 2-3 sensowne odpowiedzi i wy wyjerzdzacie z wasza wiedza . Milej nocy i pozdrawiam..
Opublikowano

Bez problemu da radę - nawet na 100 slotów z 40 pluginami. Sprawdzaj lagmeterem jak wygląda sprawa z obciążeniem serwera, wykorzystanym RAM.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...