Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak efektywnie uczyć sie języków !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uwaga tą technikę uważam za najlepszą i to jest wyłącznie moje zdanie !!

Tu przykład z niemieckim sie oczywiście można tej techniki używać do nauki innych języków

Jak będę miał więcej czasu to podam techniki dla sluchowcow i ludzi którzy sie lepiej dodykiem uczą

Ten jest dla wzrokowcow

1. Uczysz sie Minimum 15 min dzienie. 2. Robisz karteczki Słowo niemieckie a druga strona obrazek czyli np. Spiegel na jednej stronie a na drugiej obrazek lustra 3. Robisz np. Karteczke Bücher (książki) i naklejasz na ksiazki które masz w pokoju i tak codziennie masz kontakt z niemieckimi.

"Jeżeli coś chcesz, to powiedz, i tak tego nie dostaniesz"

Opublikowano

Nie, najlepiej to usiąść na dupie i się po prostu nauczyć.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Moglbym poradnik rozwinac i bylo by fajnie. Dodaj technike nauki na skojazenia :)

Czy ją mógłbym czy ty mógłbyś ? Bo nie rozumiem

Ps jak ktoś ma jeszcze techniki to proszę o pw i dodam do tematu

Opublikowano

omg, zajebista metoda

zrób sobie kartke np lustro i je podpisz na drugiej stronie kartki.

Czuje że jutro będę napierdalał po niemiecku.

76561198001815076.png
Opublikowano

omg, zajebista metoda

Stary, jak Ci nie pasuje nie krytykuj. A nuż komuś się przyda, tak bardzo Cie to boli ?

//Nieregulaminowa sygnatura.

Miyoshi

Opublikowano

Ja pierdole, ludzie macie problem ze soba? Ucz sie po swojemu. Rozumiem, ze ktos moze miec problemy w nauce, ale to tylko jak jest osoba chora. Przecietny czlowiek potrafi przyswoic wszystko. Przeciez nauczyl sie mowic po polsku lub w innym jezyku ojczystym. TRZEBA CHCIEC. A ta technike uwazam za chujowa

kochamplastik.png
Opublikowano

Najlepiej to brać korepetycje, lub chodzić do szkoły językowej.

Powiem ci że ja od małego chodziłem do szkoły językowej, a mój kupel który tego nie robił tylko nauczył się języka z gier online gadając w gildiach umie mówić płynniej ode mnie ( co mnie zresztą bardzo irytuje ;d ), ale po takiej szkole ja natomiast radzę sobie bardzo dobrze z gramatyką a on już niekoniecznie

//Nieregulaminowa sygnatura.

Miyoshi

Opublikowano

Stary, jak Ci nie pasuje nie krytykuj. A nóż komuś się przyda, tak bardzo Cie to boli ?

a nuż*

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Czy ją mógłbym czy ty mógłbyś ? Bo nie rozumiem

Ps jak ktoś ma jeszcze techniki to proszę o pw i dodam do tematu

Oczywiscie ty(literowka sie wdarla).

Jak nie wiesz o co chodzi z tym to napisz na pw to ci wytlumacze.

Opublikowano

Moze zrobic temat jak sie efektywnie uczyć do wszystkich lekcij i go podpiąć ?

Opublikowano

Ciekawe, ale i tak za najlepszy sposób uważam oglądanie filmów z napisami i granie w gry po angielsku. Z filmów wyuczysz się wymowy, akcentu itp. Sam z filmów wyuczyłem się porządnie angielskiego i trochę podłapałem japoński.

7m9a.png

Opublikowano

Szkoda, że jeszcze nie wymyślił nikt metody pośredniej, bo nie każdy jest idealnym wzrokowcem ani idealnym słuchowcem.

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

omg, zajebista metoda

Mann, ja tak zrobiłem i już ich spreche Deutsch. Po 15 Minuten.

Trolling is a art.

Opublikowano

Recently, as properly as modern months, 2013 bags long champslongchamp soldes travel rules own changed. If you intend on hurtling, you may find that these types of changes currently have occurred perfect at airlines, take a bagsac longchamp hobo is nice.

Many of them checks are generally quick look-overs, but you will be subject into a random, extensive look for. This seek out often includes the checking coming from all bag cheap bose headphones 2013 storage, is in need of powdery toxins.

{clik for more|more|here for more|search for more|view more|click her}: {{http://toryburchjapan.webnode.jp|toryburchjapan.webnode.jp|トリーバーチ|トリーバーチ 財布|トリーバーチ 靴|トリーバーチ バッグ|トリーバーチ 店舗|トリーバーチ日本}|{トリーバーチ|トリーバーチ 財布|トリーバーチ 靴|トリーバーチ バッグ|トリーバーチ 店舗|トリーバーチ日本}|{トリーバーチ|トリーバーチ 財布|トリーバーチ 靴|トリーバーチ バッグ|トリーバーチ 店舗|トリーバーチ日本}|{トリーバーチ|トリーバーチバッグ|トリーバーチ店舗|トリーバーチ販売|トリーバーチ時計|トリーバーチ財布}|{トリーバーチ|トリーバーチバッグ|トリーバーチ店舗|トリーバーチ販売|トリーバーチ時計|トリーバーチ財布}|{トリーバーチ|トリーバーチバッグ|トリーバーチ店舗|トリーバーチ販売|トリーバーチ時計|トリーバーチ財布} 2013 tory burch.

welcome {to visit|to go to|to see|to travel to|to check out|to arrive at|to search|to travel} more {about|regarding|concerning|with regards to|in relation to|pertaining to|related to|around} hermes online: {{エルメス|エルメス財布|エルメスの販売|エルメス女性|安いエルメス|エルメス店舗|エルメスのバッグ2012年|エルメスクリスマス|エルメスの財布の販売は|エルメスの財布の女性}|{www.torybruchjp.info|http://www.torybruchjp.info|torybruchjp.info|トリーバーチ|トリーバーチ 財布|トリーバーチ 靴|トリーバーチ バッグ|トリーバーチ 店舗|トリーバーチ|tory bruch|トリーバーチ 2012}|{トリーバーチ|トリーバーチ新しい|トリーバーチ 靴|トリーバーチ バッグ|安いトリーバーチ|トリーバーチ|トリーバーチ 2012|トリーバーチ靴新しい|トリーバーチ 靴安い}|{トリーバーチ|トリーバーチ新しい|トリーバーチ 靴|トリーバーチ バッグ|安いトリーバーチ|トリーバーチ|トリーバーチ 2012|安いトリーバーチ バッグ|トリーバーチ店舗安い|トリーバーチ 財布}|{トリーバーチ|トリーバーチ新しい|トリーバーチ 靴|トリーバーチ バッグ|安いトリーバーチ|トリーバーチ|トリーバーチ 2012|トリーバーチ靴新しい|トリーバーチ 靴安い}|{トリーバーチ|トリーバーチ新しい|トリーバーチ 靴|トリーバーチ バッグ|安いトリーバーチ|トリーバーチ|トリーバーチ 2012|安いトリーバーチ バッグ|トリーバーチ店舗安い|トリーバーチ 財布}}

In recent years, as well as recently available months, 2013 bags long champssac longchamp soldes travel rules include changed. If you intend on hurtling, you will get that the majority of changes have occurred right at air-ports, take a bagsoldes longchamp pas cher is nice.

As with the carryon luggage, your checked out sacs longchamp france will probably need to be looked at for banned items.

If you want a good container, hermes(エルメス2012年) is also sale in japan. hermes online for you.

as a good famous make in carriers, hermes may be a queen. here for more: エルメスのバッグ 2013

In the case that you have been found taking a sacs longchamp hobo, certain steps is going to be taken. Based for the item you are using, you should have to return them to you actually car, discard of it, mail it to your property, or turn it over to help you airport secureness.

When you have received all of your boarding travels, for your entire flights, you'll really need to give ones bags you are leaving below inside plane. The sac longchamp cuir bags are often known simply because checked bag or examined bags.

welcome {to visit|to go to|to see|to travel to|to check out|to arrive at|to search|to travel} more {about|regarding|concerning|with regards to|in relation to|pertaining to|related to|around} hermes online: {{エルメス|エルメス財布|エルメスの販売|エルメス女性|安いエルメス|エルメス店舗|エルメスのバッグ2012年|エルメスクリスマス|エルメスの財布の販売は|エルメスの財布の女性}|{www.torybruchjp.info|http://www.torybruchjp.info|torybruchjp.info|トリーバーチ|トリーバーチ 財布|トリーバーチ 靴|トリーバーチ バッグ|トリーバーチ 店舗|トリーバーチ|tory bruch|トリーバーチ 2012}|{トリーバーチ|トリーバーチ新しい|トリーバーチ 靴|トリーバーチ バッグ|安いトリーバーチ|トリーバーチ|トリーバーチ 2012|トリーバーチ靴新しい|トリーバーチ 靴安い}|{トリーバーチ|トリーバーチ新しい|トリーバーチ 靴|トリーバーチ バッグ|安いトリーバーチ|トリーバーチ|トリーバーチ 2012|安いトリーバーチ バッグ|トリーバーチ店舗安い|トリーバーチ 財布}|{トリーバーチ|トリーバーチ新しい|トリーバーチ 靴|トリーバーチ バッグ|安いトリーバーチ|トリーバーチ|トリーバーチ 2012|トリーバーチ靴新しい|トリーバーチ 靴安い}|{トリーバーチ|トリーバーチ新しい|トリーバーチ 靴|トリーバーチ バッグ|安いトリーバーチ|トリーバーチ|トリーバーチ 2012|安いトリーバーチ バッグ|トリーバーチ店舗安い|トリーバーチ 財布}}

{clik for more|more|here for more|search for more|view more|click her}: {{http://toryburchjapan.webnode.jp|toryburchjapan.webnode.jp|トリーバーチ|トリーバーチ 財布|トリーバーチ 靴|トリーバーチ バッグ|トリーバーチ 店舗|トリーバーチ日本}|{トリーバーチ|トリーバーチ 財布|トリーバーチ 靴|トリーバーチ バッグ|トリーバーチ 店舗|トリーバーチ日本}|{トリーバーチ|トリーバーチ 財布|トリーバーチ 靴|トリーバーチ バッグ|トリーバーチ 店舗|トリーバーチ日本}|{トリーバーチ|トリーバーチバッグ|トリーバーチ店舗|トリーバーチ販売|トリーバーチ時計|トリーバーチ財布}|{トリーバーチ|トリーバーチバッグ|トリーバーチ店舗|トリーバーチ販売|トリーバーチ時計|トリーバーチ財布}|{トリーバーチ|トリーバーチバッグ|トリーバーチ店舗|トリーバーチ販売|トリーバーチ時計|トリーバーチ財布} 2013 tory burch.

Opublikowano

Bo najlepszą metodą jest uzywanie języka, a nie uczenie się wszystkich słów na pamięć.

1. Wyjazd do kraju, w którym używają danego języka

2. Skype/komunikacja z osobami, które znają ten język (gry się liczą o ile używasz tam języka)

3. Książki/radio/tv. Nie jakieś gówna uczące gramatyki tylko zwykłe książki

4. Internet i podobne źródła

5. Szkoła

Od najlepszej metody do najgorszej. Nic nie przebije wyjazdu za granicę. W szkole gówno się nauczysz bo nawet po kilku latach nie będziesz nic umieć.

Opublikowano

Jak ty uważasz, że gry czyli skupisko największych ignorantów, są dobre do nauki języka to chyba ochujałeś do reszty.

Trolling is a art.

Opublikowano

Jak ty uważasz, że gry czyli skupisko największych ignorantów, są dobre do nauki języka to chyba ochujałeś do reszty.

No nie pierdol mi że od ruskich na docie angielskiego się nie nauczysz. Fight me irl fgt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...