Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Bronie i Zbroje z innego serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy jest możliwość wyciągnięcia zbroji i broni z innego serwera ? Jeżeli tak to jak tego dokonać ? :)

2863366318.png

Opublikowano

Jeżeli te zbroje są w PC to bierzesz to PC podmieniasz w Swoim cliencie, rozpakowujesz root bierzesz z niego pliki msm , potem rozpakowujesz root bierzesz z niego item_proto i item_list znowu podmieniasz u Siebie.Na koniec rozpakowujesz item_proto szukasz wpisów tych zbroi/broni i przerabiasz je na wpisy do sql

Opublikowano

Do tego spisujesz id z shapeindex z pliku .msm i wpisujesz w item_proto serwerowym clientowym w value3

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

A jest może gdzieś tu na forum jakiś tutorial jak to zrobić ? Bo z tego co tutaj wyczytuję nie jest to az takie łatwe.

Dokladnie chodzi mi o 1 broń chwilowo i znalazłem ikonkę broni .tga i co jeszczę potrzebuję ? Za co odpowiada plik .msm ?

2863366318.png

Opublikowano

Ty dodajesz bronie ? czy zbroje? bo do broni nie potrzebujesz pliku msm..

tylko:

1.Icon

2.Item_proto ,item_list.txt

3.item

4.Query

Pisz pw.

http://www.mpcforum.pl/topic/580343-mega-tut-jak-poprawnie-dodac-zbroje-bronie-i-moby-na-serwerclient/

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Ok poradziłem sobie zapytania wykonałem i broń ogólnie jest ikonka także, ale nie ma tekstury jest ona biała. Jest może jakiś plik, który powie mi jaka broń używa jakiej tekstury ?

2863366318.png

Opublikowano

Ok dzięki :) Właśnie tego szukałem. Muszę jeszcze pliczek przejrzeć może tam coś zapomniałem dodać ;] .

2863366318.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...