Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie/Problem] Modyfikowanie gry

Kenji185

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W jaki sposób można zmodyfikować clienta, pamięć procesu metina?

Próbowałem czytać o tym, ale nie znalazłem niczego konkretnego/klarownego.

Chcę tak zmodyfikować grę aby główna postać była wspierana przez pozostałe postacie.

I w tej chwili kompletnie nie wiem jak można to zrobić - na początku myślałem o napisaniu skryptu w pythonie uruchamiany w modzie Kamera.

Skrypt napisałem, ale nie tego oczekiwałem, brak możliwości zlokalizowania mobów/postaci i poziomu ich życia całkowicie dyskwalifikuje tę opcję.

A teraz pojawił się kolejny problem: hack shield wykrywa kamera gdy jest uruchomiony kilka razy.

Dlatego zastanawiam się nad zrobieniem tego od nowa.

Ale od czego powinienem zacząć?

Szukając natknąłem się na wstrzykiwanie dll do procesu, ale już samo pojęcie "wstrzyknąć" jest dla mnie abstrakcją. Jeżeli dobrze rozumie to zawartość dll jest wykonywana w obrębie pamięci procesu (utworzenie wątku procesu ??)

Także zerknąłem na szablon dll, (czym jest "uchwyt procesu"?)

Tutaj też pojawia się potrzeba współdzielenia danych, każdy proces metina jest oddzielny i nie mogą się nimi swobodnie wymieniać (jak cokolwiek znajdowałem temat dotyczył Solarisa/Ubuntu)

Zastanawia mnie również możliwość krzyżowania c++ i python (znalazłem bibliotekę boost, ale nie mogę jej zainstalować)

Prosiłbym o jakieś wskazówki, materiały, jakiej wiedzy potrzeba aby coś takiego zrobić ?

Opublikowano

Co do połączenia Pythona z C zobacz bibliotekę ctypes.

Wiadro Bluba Rura Blant

(̅__(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅i̲̅h̲̅u̲̅a̲̅n̲̅ a̲̅ ̅_̅_̅((()ڪ

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...