Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ile game-core potrzebuje pamięci?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możesz jaśniej sformułować pytanie? Jakie 17 game? - po gwint tyle? game.core? Ten plik powstaje gdy wykrzaczy Ci się zwykły game i plik game.core się wypier**** z dedyka, bo tylko miejsce zajmuje :D. Jak wyjaśnisz konkretniej o co chodzi to daj znać na pw.

Opublikowano

game-core zwykłe game xD po co aż tyle? tylko jedno mapy ;) game.core wiem że wypierdzielam xD

Dla map wrzucasz difa do game zwiększający limit do 255 map. Zasada jest taka - 1 game na 1 CH - lepsza stabilność niż jak to bywa w niektórych plikach - 1 plik game i 4 skróty w folderach z CH.

Diff:

000A6AA0: 20 FF

Opublikowano

Powiem że próbowałem diff nie działał, poza tym ymir ograniczając musiał mieć jakiś konkretny powód ;P CH mam 5 podzielone po 3 + 1 wspólne = 16 ;/ Zrobi się 4 po 3 + 1 = 13

Opublikowano

Powiem że próbowałem diff nie działał, poza tym ymir ograniczając musiał mieć jakiś konkretny powód ;P CH mam 5 podzielone po 3 + 1 wspólne = 16 ;/ Zrobi się 4 po 3 + 1 = 13

Powiem Ci tylko, że w najnowszym game nie ma tego ograniczenia. Skoro diff Ci nie wchodzi, to widocznie masz już go wgranego, lub masz tam inną wartość. To jest diff pod game 2089m32. Zawsze możesz odpalić edytor HEX, znaleźć adres i ręcznie zmienić wartość na FF. Sam kiedyś używałem tego difa i nie miałem żadnych problemów z tym.

Opublikowano

Włączyłem serwer specjalnie dla Ciebie i sprawdziłem ile pamieci ciągnie poszczególny proces. (Procesy były badane jak serwer jest pusty - bez graczy)

db -> ok. 28128 K = 27,46875 MB
auth -> ok. 15296 K = 14,9375 MB
game -> ok. 139 M = 139 MB

17 * 139 MB + 15 MB + 24 MB = 2402 MB RAM

Ilość używanej pamięci sprawdziłem za pomocą komendy:

# top

Szczerze mówiąc, jeśli chodzi o serwer dedykowany to 17 game to w normie. Nie można zwalić wszystkich mapek na jedno lub dwa game ze względów wydajności serwera. Ja tam jestem zdania, że lepiej więcej, a wygodniej i stabilniej. W końcu teraz nawet telefony mają po 512 MB RAM.

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

Opublikowano

Właśnie coś koło tego liczyłem, udało mi sie odpalić 7 game na 512 (2 na channel) więc wyszło mi że na 4 channele po 3 game zejdzie ~2GB ramu nie licząc procka. Xyli bardzo dziękuję za pomoc :) limit dla Cb oraz 5 dziś i jutro jak nie zapomnę xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...