Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[zapowiedź] gry symulatory

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jako, że w sieci jest wiele gier bardzo rozbudowanych (np. farmerskie, wszystkie gangsterskie, rpg itp) a zainteresowały mnie gry typu symulator postanowiłem stworzyć kilka gierek. Wziąłem na tapetę pomysł gry SF czyli prostota.

Gierki będą mniej rozbudowane niż te popularne ale za to z naciskiem na humor i zabawę czasem karykaturę ;). Czemu mniej rozbudowane ? aby były prostsze do "ogarnięcia" przez graczy.

Lubię farmerame jednak trzeba przyznać, że jest już tak rozbudowana (czasem mam wrażenie, że oni nie mają już czego wymyślać i z gry farmerskiej zrobili małe śmietnisko).

Dlatego na start biorę tematykę farmerską jako 1 gierkę.

Projekt 1) farmerskie życie inaczej

Nie chcę tutaj teraz pisać za dużo o tym projekcie by was zaskoczyć za jakiś czas screenami, i przedstawić jak idą prace nad gierką.

Nacisk kładę na humor, dlatego gierka nie będzie opierała tylko na sadzeniu roślin a potem sprzedawaniu klientowi czy też tworzeniu produktów (no nie oszukujmy się ale farmer nie wytwarza oleju, chleba co mamy np. w wolni farmerzy - dla mnie to nie realne).

Na co jeszcze chce zwrócić uwagę ? na konkurencję między graczami (czego brakuje mi w farmeramie - bo tam mało ciakwie jest to przedstawione ).

Zycie farmera nie jest usłane przecież różami, gdzie klienci biegną do niego każdego dnia aby zakupić jego warzywka ;)

O czym jeszcze chce tworzyć gry ? mam kilka pomysłów na gierki, których nie ma zarówno w polskim jak i zagranicznym "necie". A wydaje mi się, że są to fajne tematy, które znajdą swoich miłośników ;) - ale o tym kiedy indziej.

Gry będą pisane przeze mnie - nie na gotowych silnikach.

Niektóre elementy struktury będą zapożyczone ze znanych silników jednak przepisane na nowo i prze zemnie.

Opublikowano

Życzę powodzenia i znając Ciebie jestem pewien ,że projekt będzie ciekawy i co najważniejsze wypali ^^

Co do tej farmerki to myśle , że opcje z prawdziwego życia to będzie ciekawa sprawa :)

Tylko pogratulować pomysłu ;)

WymianaSMS.pl - wymień smsy na kupony paysafecard, steam lub doładowania telefoniczne!

Opublikowano

dzięki kamm - no zobaczymy jak to wyjdzie ale dzięki za wsparcie:)

prawdziwe życie to trochę za dużo powiedziane ;) raczej ujął bym to tak "prawdziwe życie w krzywym zwierciadle - komicznie przedstawione" ... dlaczego tak ? bo będą pewne elementy przedstawione w humorystyczny sposób a nie chciałbym utożsamiać wiejskiego życia realnego z gierka aby nie obrazić ludzi mieszkających na wsi :P

Opublikowano

Życzę powodzenia!

Pamiętam.. miałem 6-11 lat to bardzo lubiłem patrzeć jak sąsiad na "traktorku" pracuje;)

Babcia miała dwie krówki;) Ehh.. to były czasy;))

Pozdro:)

Opublikowano

dzięki ale mam nadzieję, że poradzę sobie sam .. jedyny problem może być tylko z czasem wolnym ;) ..praca itp ale myślę, że dam radę - mam jedną osobę do pomocy

Chcę poprowadzić pisanie kilku projektów na raz z większym naciskiem na jeden tzn. wspólne elementy będę dodawać do kilku (4 projektów) naraz a elementy, które będą się różnić będę omijać.

Mam wspólną podstawkę pod te wszystkie projekty (pytałem was kiedyś o to czy to da radę w innym temacie). Struktura szablonu będzie też taka sama jednak z inną grafiką - wiadomo. No to zabieram się do pracy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...