Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Własny launcher do minecrafta w javie !

efee1500

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, z tej strony efee i dzisiaj pokaże wam jak zrobić/edytować launcher do minecrafta w javie.

Co bedziemy potrzebowali:

- Jakieś IDE dla Javy

- Mózgu *

No to zaczynamy

2. Wchodzimy tam gdzie mamy workspace ( np. u mnie to C:\Users\efee\workspace )

3. Tworzymy folder z obojętnie jakąś nazwą, dla nas będzie to np. Launcher i dajemy tam te pliki które przed chwilą ściągnęliśmy.

4. Odpalamy np. eclipsa, tworzymy nowy projekt i dajemy mu nazwę taką jaką ma nasz folder, dla nas to będzie Launcher

5. Edytujemy launcher, nie będę opisywał jak się to robi, bo chyba każdy umie...

Uff, to już koniec, wiem że tego dużo, ale cóż, life is brutal.

* - Chociaż po przemyśleniu to do kopiowania czegoś i edytowanie nie będzie potrzeba mózgu.

Opublikowano

Nie chcę nic mówić ale dekompilacja launchera nie jest chyba legalna a tym bardziej umieszczanie jego źródła bez wiedzy autora. Mimo wszystko przyda mi się do ogarnięcia paru rzeczy w javie. Więc lubię to !

Ale możliwe że on zrobił taki launcher a to raczej jest legalne ;) jak twórca tuta odpisze na moją odpowiedz to zobaczymy

Ja zrobiłem-Na legalu to ma

Nie zrobiłem ja-Nie legal(policja,kara i inne takie)

1356269146-U673085.png

Coming: Nieregulaminowa sygna. Max 200px.

Napiszę tylko jedno niech admin ogarnie innych modów tego forum ;)

REFRESH :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

5. Edytujemy launcher, nie będę opisywał jak się to robi, bo chyba każdy umie...

Stwierdzenie, że każdy potrafi edytować kod javy jak dla mnie jest trochę dziwne :huh:

Mogłeś chociaż pokazać jak np. zmienić miejsce skąd launcher pobiera pliki by każdy mógł go użyć na własny serwer.

• 2 miesiące temu...
  • 5 tygodni później...
  • 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...