Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podkrecenie procka

I Need Moneeey

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam prozbe, chciałbym podkręcić procesor AMD Sempron 3000+ 1.81GHz tak do 2,2 cos takiego i chcialbym zebyscie mi napisali krok po kroku jak to zrobic, a i czy to jest bezpieczne czy moj procesor sie nie spali :).

Przy procku mam oryginalne chłodzenie i mam zasilacz 400W.

Prosze mnie nie odsylac do google bo juz szukalem i cos nie moglem znalesc.

Pozdrawiam

70hs.png
Opublikowano

Zasilacz jakiej marki i jaka płyta główna? Dodam, że nie doznasz zbytnio skoku wydajności, moim zdaniem nie opłaca ci się podkręcać, chyba, że bardzo chcesz.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

@up

zawsze cos to da :)

Zasilacz: iBox

Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-K8U

I nie koniecznie musi byc podkrecenie 2,2 moze byc wiecej np 2,5 tyle ile sie da tylko zeby sie nie spalil :P

70hs.png
Opublikowano

tak ale raczej komp nie ma super grafiki w zestawie wiec komp pobiera max 250watt mozesz zmienić mnożnik z 1.8 na 2.1 to nie da odczuwalnych zmian ale jest bezpieczne :D

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

Fakt zasilacz jest kiepski ale tak jak kolega wyżej skoro nie masz mocnego gpu to zasilacz przy minimalnej zmianie napięcia cpu POWINIEN wyrobić więc ciasteczkomen nie dramatyzuj.

i7 3770K @4.6GHz

GTX 760 SLI x2

16GB 2400MHz

2x256GB Samsung 830 Raid 0

Opublikowano

kup lepiej coś lepszego , nawet jak podkręcisz to na 100% nie zagrasz w żadną lepszą gre niż grałeś a efektów nawet nie zauważysz w starych

płyta to trup dosłownie i rzęch, problematyczny, trzeba na raz operować taktowaniem PCI i pamięci, dobierając napięcia

zresztą CTRL+F1 i się bawisz jak wiesz jak , albo wymień procka na Athlona 64

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...